Yolcu360 Blog
turkiyenin-en-guzel-adalari-0

Türkiye’nin En Güzel 15 Adası

Ülkemizin dört bir yanında birbirinden güzel adalar var. Hadi Türkiye’nin en güzel adalarına birlikte yolculuk yapalım, karşınızda Türkiye’nin en güzel 15 adası!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Türkiye’nin En Güzel Adaları

BÜYÜKADA, İSTANBUL

Büyükada’nın farklı bir albenisi var. Geçmişten günümüze kadar gelen tarihe tanıklık eden o harika ahşap köşkler… Tepeden izlenmeye doyulmayan o güzel mavilik ve bisikletle gezmenin harika olduğu, ağaçlar ve çiçeklerle bezenmiş fotojenik sokaklar… Büyükada sadece yazın ve hafta sonu gidenler için aşırı kalabalık olarak adlandırılabilecek bir yer belki ancak Büyükada’nın tadını sadece sakin anlarını yaşarsanız tam anlamıyla çıkarmış olursunuz söyleyelim.

Büyükada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’da bulunan Beşiktaş, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy iskelelerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Çok sık saatlerde olmasa bile yaz dönemleri Avcılar, Büyükçekmece ve Yeşilköy’den de deniz yolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Dilerseniz de ulaşım için deniz taksi tercih edebilirsiniz.

Büyükada Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

BURGAZADA, İSTANBUL

turkiyenin-en-guzel-adalari-13

Burgazada yürüyerek gezilecek en keyifli adalardan biridir. Özellikle yürüyerek keşfetmeyi seviyorsanız burası tam sizlik… Sıcak havalarda gelirseniz her koyda denize girerek minik molalar da verebilirsiniz. İstanbul’da ama İstanbul’un dışında gibi hissedeceğiniz bu adada Gezinti Yolu Caddesi, Gönüllü Caddesi, Madam Martha Koyu seveceğiniz yerlerden sadece bir kaçı…

Burgazada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’da bulunan Beşiktaş, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy iskelelerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Çok sık saatlerde olmasa bile bazı dönemler Avcılar, Büyükçekmece ve Yeşilköy’den de deniz yolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Dilerseniz de ulaşım için deniz taksi tercih edebilirsiniz.

Burgazada Gezi Rehberi için tıklayınız.

BOZCAADA, ÇANAKKALE

turkiyenin-en-guzel-adalari-10

Bozcaada denizi, gezilecek harika sokakları ve eşsiz gün batımı ile bir kere gidenin müdavimi olduğu bir ada… Bir de İstanbul’a yakın olması eklenince iyice vazgeçilmez bir hale bürünüyor.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada’ya Çanakkale’de bulunan Geyikli İskelesi’nden deniz yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaz aylarında seferler daha sıkken kış tarifesine geçildiğinde azalıyor.

Bozcaada Gezi Rehberi için tıklayınız.

CUNDA ADASI, BALIKESİR

turkiyenin-en-guzel-adalari-11

Ayvalık’ın en gözde adası Türkiye’nin de en sevilen adalarından biridir.  Plajları, çevresindeki güzellikleri, sokakları… Burada mutlu olmamak için hiçbir sebep yok.

Cunda Adası’na Nasıl Gidilir?

Cunda Adası’na ulaşım oldukça kolay… Ada Ayvalık’a incecik bir kara parçası ile bağlı… Türkiye’nin ilk boğaz köprüsünü kullanarak geçebiliyorsunuz.

Balıkesir Edremit Kocaseyit Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

KALEM ADASI, İZMİR

turkiyenin-en-guzel-adalari-12

Kalem Adası, berrak ve göz kamaştırıcı suyuyla hayalleri süsleyen muhteşem bir denize sahip… Otel dışındaki tüm alan tamamen ormanla kaplı olduğundan fazlaca sessiz ve huzurlu bir ortamı var.

Kalem Adası’na Nasıl Gidilir?

Bademli Köyü’nden rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ada’da konaklanacak bir otel var. Dilerseniz diğer bir seçenek olarak da önceden bu otelle iletişime geçerek kendilerine ait tekne ile sizi almalarını talep edebilirsiniz.

SEDİR ADASI, MUĞLA

turkiyenin-en-guzel-adalari

Sedir Adası aynı zamanda Kleopatra Adası olarak da bilinmektedir. Kleopatra Adası ismini almasındaki en büyük etkenlerden biri de altın rengi kumsalı olmasından kaynaklanıyor. Bu kumdan dünyada sadece Mısır’da bulunuyor.

Sedir Adası’na Nasıl Gidilir?

Marmaris’e bağlı olan Çamlı Köyü’ndeki Çamlık İskelesi’nden düzenli olarak tekne seferleri yapılmaktadır. Dolmuş teknelerin belli bir saati yok doldukça kalkıyor.

AVŞA ADASI, BALIKESİR

turkiyenin-en-guzel-adalari-

Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı olan Avşa, özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi trafiği alıyor. İstanbul’a çok yakın olduğu için İstanbullular tarafından çok sık tercih ediliyor. Özellikle tertemiz denizi ile tatilcilerin en sık tercih ettiği tatil bölgeleri arasında yer alan Avşa Adası, genel itibariyle küçük bir ada. 

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan direkt olarak adaya düzenlenen İDO seferleri bulunuyor. Yenikapı ve Bostancı’dan kalkan vapurlarla yolculuk yaklaşık 4 saat sürüyor. Ayrıca Erdek’ten de Avşa Adası’na arabalı vapur seferleri düzenleniyor.

ORAK ADASI, BODRUM

turkiyenin-en-guzel-adalari-1.jpg

Türkiye’nin doğal güzelliklerinden birisi olan Orak adası, Bodrum açıklarında yer alan bir ada. Su altı güzellikleriyle adını duyuran bölge özellikle tüplü dalış yapmayı seven ziyaretçiler için en uğrak noktalardan birisi. İsmini adanın kendi şeklinden alan Orak Adası, tekne turları ile farklı rota seçeneklerini ziyaretçilerine sunuyor. 

Orak Adası’na nasıl gidilir?

Orak Adası Bodrum koyları ve plajları içerisinde karayolu ile ulaşım olmayan yerlerden biri. O nedenle Orak Adası’na nasıl gidilir sorusunun tek bir yanıtı bulunuyor. Elbette tekne ile. Bunun için de farklı seçenekler mevcut. Bodrum koylarında doya doya yüzmek günü buralarda batırıp, sonsuz maviliklere uyanmak için mavi yolculuk yapabilirsiniz. Günübirlik kişiye özel tekne kiralama yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise günübirlik tekne turlarına katılmak.

ŞÖVALYE ADASI, FETHİYE

turkiyenin-en-guzel-adalari-2

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Şövalye Adası bölgede tek yerleşim yeri bulunduran adadır. İsmini Rodos Şövalyelerinden almış bu adada zamanında yaşamış birçok Şövalyelerin bıraktığı tarihi kalıntılar bulunuyor. 1. Derece sit alanı olan bölge, konaklama ihtiyacı olanlar için otel imkanı da sunuyor. Fethiye’ye 2-3 km uzaklıkta olan bu adada deniz otobüsleri ile çok kısa süreler içerisinde ulaşabilir, dalış yapabilir, tatil imkanınızı çeşitlendirebilirsiniz. 

Şövalye Adası’na nasıl gidilir?

Şövalye Adasına Fethiye Körfezinden (Fethiye Limanından) kalkan tekneler ile ulaşım mümkün. Fethiye’ye 1,5 deniz mili uzaklıkta bulunan adaya yaz aylarında 10.00-19.00 saatleri arasında düzenli olarak deniz otobüsü seferleri düzenleniyor.

KINALIADA, İSTANBUL

turkiyenin-en-guzel-adalari-3

Kınalıada, Marmara Denizi’nin Prens Adaları topluluğunda olan adalardan birisidir. İsmini kırmızı olan toprak renginden alan ada, günübirlik ziyaretleriniz için oldukça güzel bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Sakinlik ve huzur arayan ziyaretçiler için biçilmiş kaftan olan adada birçok yeme-içme mekanı, mesire alanları, plajlar ve oteller mevcut. 

Kınalıada’ya Nasıl Gidilir?

Bostancı, Kadıköy, Kabataş, Karaköy ve Eminönü’nden kalkan motorlar ve vapurlarla Kınalıada’ya ulaşabilirsiniz. Motorlar ve vapurların sefer sıklıkları yaz-kış ve hafta içi-hafta sonu olarak değişlik gösteriyor.

AKDAMAR ADASI, VAN

turkiyenin-en-guzel-adalari-4

Van iline bağlı olan Akdamar Adası adeta yaşayan bir tarih konumunda ve efsanelerin diyarı gibi. Akdamar Adasında Ermenilere ait bir kilise bulunuyor. Ayrıca adada Hurkan Köprüsü, Ayanis Kalesi, Zernek Kalesi, Van Kalesi ve Erçek Gölü gibi tarihi ve doğal güzellikler bulunuyor. Akdamar Adası, adanın güneydoğusuna kurulmuş olan kiliseyle bütünleşmiş ve simgeleşmiş durumda. Kilisenin içinde fresk parçalarını görmek mümkün. Yine dış duvarlarla da eski ahit hikayelerini betimleyen karmaşık taş oymaları yer alıyor. 

Akdamar Adası’na Nasıl Gidilir?

Akdamar Adası şehir merkezine 52, Gevaş İlçesine ise 12 kilometre uzaklıkta. İskeleden adaya sürekli düzenlenen ve 20 dakika süren deniz otobüsü seferleri ile gidebilirsiniz.

HEYBELİADA, İSTANBUL

turkiyenin-en-guzel-adalari-5

İstanbul’da yaşıyor ve şehir hayatından biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız Eminönü ve Kabataş’tan yalnızca 1 saat, Bostancı’dan ise yalnızca yarım saatlik bir vapur yolculuğuyla Heybeliada’ya ulaşabilirsiniz. Heybeliada, İstanbul’un en büyük ikinci adası. Mayıs, Eylül ve Ekim ayları ziyaret için en uygun zamanlar. Ada araç trafiğine kapalı olduğu için yürüyerek ya da bisikletle Heybeliada keşif turuna çıkabilirsiniz. 

Heybeliada’ya Nasıl Gidilir?

Heybeliada’ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş’tan kalkan vapurlarla ulaşılmakta. Aynı zamanda Bostancı İskelesi’nden hareket eden motorlarla da Heybeliada’ya gitmek mümkün. Tarifeler yıl içinde mevsimlere göre değişiklik göstermekte olup, hafta sonlarında sefer sayısı talebe göre arttırılıyor.

GÖKÇEADA, ÇANAKKALE

turkiyenin-en-guzel-adalari-7

1970 yılına kadar İmroz adıyla bilinen Gökçeada, Türkiye’nin en büyük adası olma özelliğine sahip. Çanakkale’nin bir ilçesi olan ada Ege Denizi’nin kuzeyinde, Saros Körfezi’nin girişinde yer alıyor. Birçok aktiviteyi içinde barındıran adada, tertemiz koylar, tarihi köyler, Rumlardan kalan lezzetler, gece eğlenceleri ve meyhaneler bulunuyor. Gökçeada Yıldız Koyu’nda tüplü dalış yapabilir; eşsiz manzaralarda kamp yapabilir, Tepeköy’deki 625 yıllık çınar ağacını ziyaret edebilir ve eski Rum köylerini dolaşabilirsiniz. 

Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale Merkez’den Gökçeada’ya ulaşım denizyolu ile yapılmakta olup, GESTAŞ Çanakkale Feribot İskelesi noktasından hareket eden deniz otobüsleriyle gerçekleşiyor. Özel araçla gidecekler için feribot seferleri de bulunan güzergaha günün belirli saatlerinde seyahat düzenlenmekte. Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmekte.

KEKOVA ADASI, ANTALYA

turkiyenin-en-guzel-adalari-8

Antalya’nın Demre ilçesine bağlı olan Kaleköy açıklarındaki Kekova Adası, tekne turuyla gezerken gözlerinizi alamayacağınız manzaralar sunuyor. Özellikle sular altında kalan batık şehri de bu tekne turlarıyla görmek mümkün. Çevresindeki arkeolojik, doğal koruma alanları nedeniyle “Kekova Sit Alanı” olarak adlandırılıyor. Tüm Akdeniz’in en temiz denizine sahip olan Kekova korunma altına alınmış olmasıyla bu özelliğini koruyor. Tersane koyu olarak bilinen bölgede hem yüzebilir hem de çeşitli tarihi yapılara rastlayabilirsiniz. 

Kekova Adası’na Nasıl Gidilir?

Kekova Kaş Limanı’na tekne ile sadece 3,5 saatlik bir mesafede bulunuyor. Yine Üçağız Limanından tekne ile yaklaşık 30 dakikalık bir süreçte adaya geçilebilirsiniz.

KIZKALESİ ADASI, MERSİN

turkiyenin-en-guzel-adalari-9

Türkiye’nin Akdeniz kıyısında yer alan Kızkalesi yerleşimi, bölgeye gelen yerli turistlerin uğrak noktalarından biri. Kızkalesi Adası, iyi korunan surları; kayalık kıyıdan görkemli şekilde yükselen Bizans kalesinin kalıntılarını barındırıyor. Kaleyi keşfetmek isteyenler için düzenli tekne turları mevcut. 

Kızkalesi Adası’na Nasıl Gidilir?

Kızkalesi sahilden belli aralıklarla tekne turları düzenlenerek adaya turistler taşınıyor.

1 yorum