Yolcu360 Blog
Antalya’daki Adanda Kalesi

Antalya’daki Adanda Kalesi 

Antalya’daki Adanda Kalesi hakkında bilgi arayanlar buraya. Antalya Gazipaşa Adanda Kalesi hakkında keyifli bilgiler sunuyoruz…

Antalya’daki Adanda Kalesi 

Antalya’daki Adanda KalesiAntalya’daki Adanda Kalesi ile Türkiye’nin kalelerini keşfetmeye devam edelim. Adanda Kalesi, günümüzde Antalya’nın Gazipaşa ilçesine 15km mesafede yer alıyor. Gazipaşa’nın kuzeyine düşen Adanda Kalesi, sarp bir tepede yer alıyor. Kalenin Antik dönemdeki adı ise Cilicia Aspera. 

Daire şeklinde uzanan surlarda mükemmel bir taş işçiliği var. Vinçlerin ve diğer araçların olmadığı bir çağda bu kadar mükemmel işçilikle dev bir alana dev boyutta kale inşa edilmiş olması gerçekten çok etkileyici. İnsan, burada durup alın teri döken işçileri düşünmeden edemiyor. Üstelik belki de ne maaş ne yemek ne de başka şey karşılığında çalıştılar. Sadece hayatta kalmak için…

Antalya’daki Adanda KalesiAdanda Kalesinde kullanılan malzeme taş ama ilginç olan bu taşların bu bölgede bulunmaması. Yani bu kalenin yapımı için başka yerlerden ve büyük ihtimalle deniz yoluyla taş taşınmış. 

Adanda Kalesi’nin girişinde bir adak taşı var. Boğa başı üzerinde bir kartal figürünün oyulduğu bu adak taşı, sanat tarihinde çok değerli bir kalıntı olarak biliniyor. Kalenin içinde tapınak kalıntıları, mezar taşları ve bir sarnıç kalıntısı var. Etraf ağaçlık ve tepeden deniz görünüyor. Manzara baya ihtişamlı. Bizce kamp kurmak için de güzel yer ama tesis vs yok. 

Antalya Gazipaşa Sahili hakkında bilgi için buraya tıklayın!

Antalya Gazipaşa Gezisi

Antalya’nın büyük ilçelerinden biri olan Gazipaşa, kentin genel turistik atmosferinden nasibi almış olsa da biraz daha bakir kalmayı başarmış. Gazipaşa’da denize girmek, dalış yapmak, tekne turu yapmak gibi alternatifler var. yaz tatilinde Antalya Gazipaşa bölgesini tercih edebilirsiniz. Gazipaşa plajının Antik değerde ve mavi bayraklı bir plaj olduğunun da altını çizelim. 

Alanya araç kiralama seçenekleri ile Gazipaşa’ya geçebilirsiniz. Alanya kiralık araç fiyatlarına da yolcu360.com üzerinden bakabilir, fiyatları karşılaştırarak en uygun fiyatlı kiralık araba seçeneğine hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca yolcu360.com ile kredi akrtına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. 

 

Yorum ekle