Yolcu360 Blog

İzmir Karaburun Dalış Noktaları

İzmir Karaburun dalış noktaları listesi: İzmir Karaburun’da dalmak için nereleri tercih etmeli? Karaburun’da tüple dalmak, Karaburun batıkları ve daha fazlası hakkında bilgi için okumaya devam edin. 

İzmir Karaburun Dalış Noktaları

İzmir Karaburun’da dalgıçlar dalmak için nereleri tercih ediyor? Karaburun dalış alanları listesi var mı? Akademisyenlere ve profesyonel dalgıçlara danıştık; İzmir Karaburun’da tüple dalmak için en uygun yerleri içeren bir liste yaptık. 

Karaburun Hakkında

İzmir’in en güzel sahil ilçelerinden biri olan Karaburun, 13 köyden oluşuyor. İzmir yarımadasının burun kırmı olan Karaburun, güzel, keyifli bir balıkçı kenti. Karaburun’da yüzmek, tatil yapmak, dinlenmek ve deniz ürünlerinin tadına varmak keyifli. Ayrıca dalgıçlar da Karaburun’u çok tercih ediyor. Peki, Karaburun dalış noktaları hangileri?

Karaburun’da Dalmak İçin Tercih Edilecek Yerler Listesi

Hem ülkemizde hem de dünya genelinde pek çok dalgıç, dalmak için Karaburun’u tercih ediyor. Karaburunda dalgıçların tercihi Fener Burnu, Küçük Ada, Büyük Ada, Küçük Rif adı verilen noktalar. Şimdi bunları inceleyelim…

Karaburun Fener Burnu

Rüzgar ve dalga tutmayan doğal bir koy niteliğindeki bölge, dalgıçların eğitim alanı olarak da kullanılıyor. 5-6m derinliği olan Karaburun’un Fener Burnunda dalış yapmak keyifli. Poyraz ve karagöz balıkları bolca görülüyor. Müren, lağos ve snarit de var.

Karaburun Küçük Ada

Yeni başlayan dalgıçların ilk bot dalışı için çok tercih ettikleri bir nota da Küçük Ada. Karaburun’un batı burnu olan Küçük Ada, deniz yıldızlarının da yaşam alanı. 8-10m derinliği olan Küçük Ada dalış alanında deniz yıldızı görmek ve sualtı fotoğrafları çekmek mümkün. 20-25m derinliği olan kısımda amfora parçaları var.

Karaburun Büyük Ada

Karaburun Büyük Ada
Karaburun Büyük Ada

Karaburun’daki Büyük Ada’da profesyonel dalgıçlar sıklıkla dalmaya çıkıyorlar. Türkiye’nin en iyi dalış noktalarından biri de Karaburun’un Büyük Ada’sı. 4m-50m derinlik sunan alan, doğal duvarlara sahip. Gün balıkları, gelin balıkları var. Ayrıca sualtı enkazları da var.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Fiyat Listesi

Karaburun Küçük Rif

Karaburun Küçük Rif

Karaburun Küçük Rif alanı da dalış için mükemmel. Her hava koşulunda dalınabilen Karaburun Küçük Rif, 4m-27m arasında derinlik sunuyor. Anforalar, istakoz kolonileri, müren sürüleri içeriyor. 

İzmir Karaburun Araç Kiralama Fiyatları

İzmir Karaburun araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. Karaburun kiralık araç fiyatlarına hızlıca bakabilir, bir kaç saniye içinde aradığınız aracı bulabilirsiniz. 

 

Yorum ekle