Yolcu360 Blog
Beyoğlu’nda ne yenir?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Beyoğlu Restoranları | Beyoğlu’nda Ne Yenir?

Beyoğlu Restoranları | Beyoğlu’nda Ne Yenir?

Beyoğlu’nda  ne yenir? Beyoğlu yemekleri nelerdir? Bugün dönercilerin istilası ile epeyce yozlaşmış görünse de Beyoğlu’nun kendine özgü bir mutfağı olabilir mi? Peki, yolunuz Beyoğlu’na düşerse burada ne yemelisiniz? Beyoğlu restoranları ve yemekleri üzerine bir yazı: Beyoğlu’nda  Ne Yenir? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Beyoğlu yemek yenecek yerler listesini keşfedin! 🙂

Beyoğlu’nda Ne Yenir?

İstanbul’un hatta Türkiye’nin en önemli sosyo-kültürel mekanlarından biridir Beyoğlu. Tarihsel süreçteki yeri, önemi, sosyal yaşamı, kendine has anlayışı, tarihi binaları ile her daim öne çıkar. Her ne kadar İstiklal Caddesinden ibaretmiş gibi algılansa da ilçenin hemen her yerinde bambaşka hayatlar yaşanmakta. Kültürel çeşitliliğin had safhada olduğu Beyoğlu’nda yemek yemenin de keyfi bir başka.

Beyoğlu Restoranları

Şehir merkezinde olmanın dezavantajından olsa gerek Beyoğlu’nun kendine has bir mutfağı bugün yok gibi. Özellikle son yüzyıllarda kozmopolitleşen yapının etkisiyle hemen her kültürden içinde birşeyler barındıran Beyoğlu, yaşadığı zaman zarfı içerisinde pek çok mutfağın öğesini ve kültürünü içinde eritmiş görünüyor.

İstiklal’de Islak Hamburger

Modern dünyanın bir gerçekliği olarak fast food yemeklerin üst sıralarda yer aldığı bölgede hamburger, ekmek arası köfte, pide, döner gibi hemen hazır olan yiyeceklerin pek çok türünü bulabiliyorsunuz. Eğer illa ki fast food yiyecekseniz Islak Hamburger’i denemenizi şiddetle öneriyoruz. Beyoğlu’nun hemen her yerinde ıslak hamburgercilere rastlayabilirsiniz.

Nevizade Restoranları

Nevizade RestoranlarıAma özel bir akşam geçirmek istiyorum diye düşünürseniz, tavsiyemiz Nevizade ve çevresinde bulunan mekanlarda ızgara çeşitlerinin  tadına bakmanız. İlçenin deniz manzaralı pek çok restoranında da rastlayacağınız balıkların envai çeşidi yemek severler ile buluşuyor. Hatta sadece balık demek de yanlış ya da eksik olur, denizden çıkan ve yenebilen hemen her şey Beyoğlu’nda bulunuyor. Çiçek Pasajının oralara bakın…

Beyoğlun’da Alman Pastası

Tatlı ve özellikle pastalar konusunda bölgede epeyce tadım yapabileceğiniz yer olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Özellikle İstiklal Caddesinden biraz aşağıya, Tünel’e doğru inerken Alman Pastası adıyla bilinen efsane lezzeti tatmanız gününüze neşe katacaktır.

Beyoğlu Ev Yemeği Lokantaları

Beyoğlu’nda ne yenir?Ara sokaklara girme alışkanlığınız varsa, ev yemekleri tadında işletmelere rastlayabiliyorsunuz Beyoğlu’nda. Bulabildiğiniz herhangi bir ev yemekleri salonuna girin ve beşamel soslu makarnanın mercimekli eriştenin, radika kavurmanın, enginar dolmasının tadına mutlaka bakın.

Sokaktan biraz uzaklaşıp, İstanbul’a da tepeden bakayım derseniz de İstiklal Caddesinde bulunan binaların çatı katlarında yemek yiyebileceğiniz yerler de bulunuyor. Fransız, Çin, İtalyan, Kore mutfaklarından örneklere rastlayabileceğiniz bu yerlerde güvenle yemek yiyebiliyorsunuz.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Beyoğlu’nun Nesi Meşhur?

Bu soruya verilebilecek tek cevap şüphesiz ki “kendisi” olacaktır. Yüzyılların mirası olarak adlandırabileceğimiz yapısıyla hem seyirlik hem de yaşamalık bir yer görünümünde olan ilçe başlıbaşına bir tarih ve kültür hazinesi.

Ama özellikli birkaç söylemek gerekirse de Karaköy’deki Camondo merdivenleri, İstiklal caddesindeki Mısırlı Han, Tünel’deki Narmanlı Han mutlaka görmeniz gereken tarihi önemi olan eserler.  Biraz dinlenelim, az da hava alalım derseniz de Gezi Parkı bu iş için biçilmiş kaftan olarak önünüzde duruyor olacak. Bir de Beyoğlu çikolatası var.

Beyoğlu Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

Beyoğlu araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinde hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. Beyoğlu rent a car fiyatlarını pratik bir biçimde karşılaştırabilirsiniz. Beyoğlu oto kiralama seçeneklerine bakarak dilediğiniz aracı uygun fiyata kiralayabilir, şehir turuna çıkabilirsiniz.

yolcu360.com ile kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca planlarınız değişirse koşulsuz olarak iptal gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul Beyoğlu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

Yorum ekle