Yolcu360 Blog

İstanbul’daki En İyi 13 Tatlıcı

İstanbul’daki en iyi tatlı mekanları listesine göz atmadan yaşadığınız her tatlı keyfi eksik kalacaktır. Ancak bu ünlü tatlıcılar arasından seçim yaparak mükemmel lezzetler keşfedebilirsiniz. İşte tatlı tutkunlarına özel derlediğimiz ünlü tatlıcılar:

Hafız Mustafa 1864

Sirkeci’de biraz yürüdüyseniz Hafız Mustafa 1864 isminin size yabancı gelmediğini tahmin ediyoruz. Vitrinindeki sıra sıra burma kadayıfları görüp de kim unutabilir ki! Baklava, lokum gibi geleneksel tatlıları ile meşhur tatlıcının tarihi de bir o kadar ilgi çekici. Tatlıcıya ismini veren Hafız Mustafa, buranın ikinci nesil sahibi.

Poğaçayı ilk defa bulan kişi olduğu söylenen Hafız Mustafa, hamur işi alanında Avrupa’da 11 adet madalya kazanmış. Günümüzde ise Hafız Mustafa 1864 ismiyle hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca Hafız Mustafa’nın Sultanahmet, Üsküdar, Taksim, Nuruosmaniye, Beyazıt ve Florya’da da şubeleri var. Bunun yanı sıra şehir dışında ve Dubai olmak üzere bir de yurtdışında şubesi bulunuyor.

adana tatlıcısı, istanbul'daki en iyi tatlı mekanları

Adana Tatlıcısı

Fatih’te Macar Kardeşler caddesinden belediyeye doğru yürürken kaldırımda bir kalabalıkla karşılaşabilirsiniz. İşte burası Adana Tatlıcısı. Sıcak halka tatlısı ve lokma almak için sıraya giren kalabalığa katılmanızı öneririz. Ayrıca oturulacak yeri olmayan Adana Tatlıcısı, tatlıları taze taze pişirip paketle servis ediyor.

Baylan Pastanesi

Bu güzel pastane, vitrini, tabakları, masası ile Kadıköy’ün en nostaljik pastanesi olma özelliğini koruyor. İçeriye girdiğinizde dar bir koridor, arkada ise küçük bir bahçe tarafı sizi bekliyor. Bu zamansız mekana gittiğinizde Baylan Pastanesine özel kup griye ve adisababa yemenizi öneriyoruz.

Ayrıca 1919 yılında kurulan Baylan Pastanesi’nin İstanbul’un en eski pastanesi olduğunu da hatırlatalım. Ayrıca bu mekanın müdavimleri arasında Behçet Necatigil, Cemal Süreya, Peyami Safa gibi Türk edebiyatının pek çok meşhur ismi bulunuyor. Özellikle Kadıköy’deki Baylan Pastanesi’ne uğramanızı, Avrupa yakasında iseniz de Bebek şubesinde tatlı yemenizi tavsiye ediyoruz.

İnci Pastanesi, İstanbul'daki En İyi Tatlı Mekanları

İnci Pastanesi

Profiterolü ile meşhur İnci Pastanesi 1944 yılından beri İstanbul’da hizmet veriyor. Ancak bir farkla; artık İnci Pastanesi o ikonik, mermer masalı, küçük yerinde değil. Yeni yeri ise Mis Sokak’ta. O tatlı, ayaküstü profiterol yeme telaşını artık bulamasanız da aynı profiterol lezzetini yakalayabilirsiniz. Ayrıca yazın limonatasından içmeden ayrılmayın.

Asuman

Sırada daha yeni, sıcak bir mekan var. Moda’nın sevilen tatlıcılarından olan Asuman, günün her saati rağbet görüyor. Asuman’da tatlı yiyip kahve içebilirsiniz. Ayrıca içeriye girdiğinizde sola dönüp camlı bölüme de göz atmanızı öneririz. Çikolata çeşitleri ile dolu bu küçük alandan en sevdiğiniz lezzetleri seçebilirsiniz. Moda’nın yanı sıra bir de Akasya’da şubesi olan Asuman’ın 3 de yurtdışı şubesi bulunuyor.

Baltepe Pastanesi

Baltepe Pastanesi, hiç beklemediğiniz bir mekanda enfes lezzetler bulacağınız yerlerden. Fatih’te Yavuz Selim Caddesinde bulunan Baltepe Pastanesi’nin menüsü oldukça mütevazi. Ancak zerde, böğürtlen şurubu gibi her yerde bulamayacağınız lezzetler yine bu menüde. Baltepe Pastanesi, tirileçeyi Türkiye’de ilk defa yapan ve dondurması ile de meşhur bir mekan.

Savoy Pastanesi

Beyoğlu Sıraselviler caddesinde bulunan Savoy da İstanbul’un tarihi tatlıcılarından. 1950 yılında kurulan Savoy Pastanesi’nde birçok farklı lezzeti tadabilirsiniz. Yılbaşında kütük pasta, sakızlı paskalya çöreği, kestaneli turta ve tabii ki milföy pastayı denemenizi öneriyoruz.

Ali Muhiddin Hacı Bekir

Şekerlemeci olarak gönlümüzde tatlı bir yere sahip bu mekandan bahsetmezsek olmazdı. 1777 yılında kurulan Ali Muhiddin Hacı Bekir, günümüzde de tarihi görünümünü koruyan dükkanlarda hizmet veriyor. Büyük kavanozlardaki akide şekerleri ile bizi çocukluğumuza götüren şekerlemecinin Eminönü, Beyoğlu, Kadıköy, Bakırköy şubeleri var.

Viyana Kahvesi

İlk olarak Galata Kulesi yakınlarında açılan Viyana Kahvesi’nin iştah kabartan tatlıları çok sevildi. Şimdi ise Koşuyolu, Beyoğlu; Narmanlı Han, Kadıköy, Beşiktaş ve İsfanbul AVM şubeleri ile hizmet veriyor. Nitelikli kahve içebileceğiniz Viyana Kahvesi’nde Belçika çikolatalı san sebastianı denemeden ayrılmayın.

Ceviz Ağacı

Anadolu yakasının favori pastanelerinden olan Ceviz Ağacı zengin bir menüye sahip. Ceviz Ağacı’nda yaş pasta, şerbetli ve sütlü tatlı, tart, kek ve çikolatalara arasından bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca özel pasta siparişi vererek kutlamalarınıza renk katabilirsiniz. Ceviz Ağacı’nın tek şubesi ise Koşuyolu mahallesi, Kadıköy’de.

J’adore Chocolatier

Çikolata sevenlere özel bu önerimiz, Beyoğlu’nun ara sokaklarında kalan, gözden uzaklarda bir mekan: J’adore Chocolatier. Asmalımescit’te bulunan tatlıcı hem iç hem dış mekana sahip. Çünkü üst katı, alçak tavanı ve kırmızı kareli örtüleri ile oldukça sıcak bir tasarımla sizi karşılıyor. Ayrıca J’adore Chocolatier’de buranın spesiyali Beatrice’i tatmanızı öneririz.

Meşhur Bebek Badem Ezmesi

1904’te kurulan İstanbul’un bu köklü tatlıcısı Bebek’te. Adından da anlaşılacağı üzere burası badem ezmesi ile ünlü. Katkı maddesi kullanılmadan üretilen badem ezmesinde yöresinden temin edilen yağlı bademler kullanılıyor. Ayrıca burası tatil günlerinde dolup taşıyor!

Şekerci Cafer Erol

Akide şekeri, lokum ve hediyelik tatlı denildiğinde akla gelen bir mekan Şekerci Cafer Erol. 1807 yılında açılan Şekerci Cafer Erol bugün Kadıköy merkez olmak üzere birçok şubeye sahip. Yolunuz Kadıköy’e düşerse Şekerci Cafer Erol’da akide şekeri ve taze helva almadan dönmeyin deriz. Ayrıca mekanın üst katının şık, keyifle vakit geçireceğiniz bir yer olduğunu da not düşelim.

İstanbul’da Kiralık Araca mı İhtiyacınız Var?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile tüm İstanbul araç kiralama ihtiyaçlarınızı anında çözebilirsiniz. Ayrıca zengin filtreleme sistemimiz ve 7/24 çalışan ödüllü Misafir Merkezimizle hem pratik hem de kolayca işlem yapabilirsiniz.

Şimdi İstanbul’daki en iyi dondurmacıları hangileri anlattığımız yazımızdan devam etmeye ne dersiniz?

 

Yorum ekle