Yolcu360 Blog
hindistan gezi rehberi, hint fakirleri, guru, yaşlı adamlar
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Hindistan Gezi Rehberi: Rengarenk Bir Rota Arayanlara

Hindistan Gezi Rehberi: Rengarenk Bir Rota Arayanlara

Hindistan gezi rehberi yazımızı okurken belki de yeni bir yer keşfetmek için yola çıktınız. Yazının sonuna geldiğinizde ise kendinizi birkaç ülke gezmiş gibi hissedeceksiniz. Neden mi? Öncelikle Hindistan’ı diğer lokasyonlardan ayıran özelliklerine biraz değinelim.

hindistan gezi rehberi, kutsal inek besleyen hintli kadınHindistan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hindistan’ın nüfusu 1.3 milyarı aşıyor. Ülkede 22 resmi dil, 19500 anadil, 8 yaygın inanış bulunuyor. Elbette insanların yaşamında kültürel çeşitliliğin izleri canlı bir şekilde görülüyor. Yani Hindistan seyahatinizin duraklarında giyim, mutfak, mimari gibi alanlardaki değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz. Hindistan gezisini eşsiz kılan özellikler bununla sınırlı değil.

Hindistan, dünyanın yüzölçümü en büyük 7. ülkesi. Bu nedenle ¨Hindistan’da mutlaka görülmesi gereken yerler listesi¨ oldukça uzun. Bu listeyi kendi zevkinize göre kısaltabilirsiniz. Örneğin Hindistan’ın antik kültürünü öğrenmek, doğa güzelliklerini keşfetmek ya da tarihi yerleri görmek için ayrı planlar yapabilirsiniz. Peki ¨Hindistan’da gezilecek yerlere nasıl karar vermeliyim?¨ dediğinizi duyar gibiyiz. Siz sadece bu seyahatten beklentilerinize karar verin. Bu beklentileri karşılayabilecek Hindistan’ın en güzel lokasyonlarını biz sizin için derledik bile. İşte Hindistan’da gezilecek yerler:

hindistan gezi rehberi, varanasi, tapınakta meditasyon yapan erkek keşişlerVaranasi: Hindistan’ın Kutsal Şehri – Hindistan Gezi Rehberi

Varanasi tarihinin 3000 yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor. Şehir Kuzey Hindistan’da Ganj nehri kenarında bulunuyor. Şehir Hinduların hac merkezi, ayrıca Budistler ve Jainler için de kutsal bir mekan. Bu nedenle ülkenin her yanından insan burayı ziyaret ediyor. Varanasi’ye gittiğinizde ölüleri yakma, günahtan arınma için yıkanma gibi pek çok ritüele tanıklık edebilirsiniz.

Varanasi’nin Ünlü Tapınakları

Şehirde yüzlercesi bulunduğu için burası tam bir ‘Tapınaklar şehri’. Varanasi’de gezebileceğiniz tapınaklardan bazıları: Durga tapınağı, Tibet tapınağı, Tulsi Manasa Tapınağı, Shiva Kashi Vishwanath Tapınağı ve çok sayıda maymunun bulunduğu ​​Sankat Mochan Hanuman Tapınağı.

Hindistan Gezi Rehberi, Lotus Tapınağı FotoğraflarıDelhi: Hindistan’ın Başkenti – Hindistan Gezi Rehberi

Hindistan’da çok uzun süre geçiremeyecekseniz Delhi tam size göre. Yanlış anlamayın Delhi, küçük bir yer değil, tam 1484 km2 yüzölçümüne sahip. Burayı farklı kılan Hindistan’ın renkli kültürüne dair birçok şeyi bir arada sunması.

Burada tarihi mekanları gezebilirsiniz.  Ayrıca Hint kıyafetleri satın alabilirsiniz. Dahası, mutfak kültürü ile tanışabilir ve tapınakları görebilirsiniz. Şimdi Delhi’de gezebileceğiniz yerlere ve yapabileceğiniz şeylere hızlıca bir bakalım.

Delhi’de Bunları Mutlaka Yapın!

  • UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Hümayun’un mezarını gezin.
  • Babür Hanedanlığı döneminde inşa edilen Kızıl Kale’yi görün.
  • Yine UNESCO Dünya Mirası listesindeki, Hint İslam mimarisi örneklerinden Kutub Minar’ı ziyaret edin.
  • Etkileyici bir mimariye sahip Bahai ibadethanesi Lotus Tapınağı’nı gezin.
  • Hindistan’ın en eski ve renkli pazarlarından Chandni Chowk pazarını keşfe çıkın.
  • Haftanın tüm günleri gezilebilen Dilli Haat pazarını görün.
  • Sufilik geleneğini sürdüren Nizamuddin dergahını ziyaret edin.

Yine hatırlatalım, Delhi’de yapabilecekleriniz sınırsız. Nizamuddin dergahında perşembe akşamı Kavali müziğini dinleyebilirsiniz. Hop on hop off otobüsleri ile şehir turu yapabilirsiniz. Sokak lezzetlerini tadabilirsiniz ve tarihi alanlarda yürüyüş yapabilirsiniz.

buda park, sikkim, hindistan gezi rehberiSikkim: Hindistan’ın Doğal Güzellikleri – Hindistan Gezi Rehberi

Büyüleyici manzaraları ve Budist tapınakları ile meşhur Sikkim, Hindistan’ın kuzeydoğusunda yer alıyor. Sikkim, Tibet ve Nepal’e komşu, az nüfusa sahip, huzurlu bir eyalet. Burada doğa ile iç içe olabilirsiniz. Ayrıca Budist tapınaklarında meditasyon yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra çay üretimi yapılan alanlarda çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Ülkenin en yüksek dünyanın da 3. en dağı olan Kançencunga da burada bulunuyor. Bu doğa harikaları ile çevrili yerde kaya tırmanışı, rafting, trekking ve yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Sikkim’de gezilecek yerlerden bazıları şunlar:

Bunları Yapmadan Sikkim’den Dönmeyin!

  • Tsomgo buzul gölünde gezin.
  • Tibet ile Sikkim arasında kalan dağ geçiti Nathu La’da yürüyün.
  • Rumtek Manastırını ziyaret edin.
  • Tibet sınırına yakın Lanchung bölgesini ve manastırını görün.
  • Jawaharlal Nehru botanik bahçesini ziyaret edin.
  • Teesta nehrinde rafting yapın.
  • Ganktok’ta teleferiğe binin.
  • Tibet Sığırı (Yak Öküzü) üzerinde yapılan Hindistan’a özgü safariye katılın.

hindistan gezi rehberi, taç mahal manzarası, havuz, sarayAgra: Taç Mahal’i Ziyaret – Hindistan Gezi Rehberi

Şimdi sıra Hindistan’ın en çok ziyaret edilen şehrinde: Agra. Bu yoğun ilginin birkaç sebebi var. Belki de en önemlisi Aşkın sembolü olarak bilinen Tac Mahal’in burada olması. Bir diğeri ise UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Fatehpur Sikri kasabası. Kasaba, Babür dönemi eserlerinin en iyi korunduğu bölge. Agra, tarih meraklıları ve sanatseverler için eşsiz bir lokasyon. Burayı değerli kılan bir diğer yer ise Agra Kalesi. Muhteşem bir mimariye sahip, Babür dönemine ait kale de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Efsanevi Taç Mahal hakkında en ilginç bilgileri derlediğimiz Taç Mahal Gezisi yazımızı okumadan yolculuğa başlamayın deriz. Bir de ipucu: Taç Mahal gündüz olduğu kadar gece de nefes kesen bir görünüme sahip. Dolunay gecelerine özel bu tarihi mekan ziyarete açılıyor. Gezi tarihlerinizi ayın durumuna göre ayarlayın, deriz. Böylece rüya gibi bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Rajasthan, Hindistan Gezi Rehberi, Jaipur fotoğrafıRajasthan: Tar Çölünü Adımlamak – Hindistan Gezi Rehberi

Tar Çölü ile çevrili Rajasthan altın kum ülkesi olarak da pek ünlü. Otantik bir Hindistan deneyimi yaşamak için Kuzeybatı Hindistan’da bulunan bu gölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Rajasthan’da çölde deve ile safari yapabilirsiniz. Ayrıca buranın gelenekleri ile tanışabilirsiniz. Bunun yanı sıra egzotik müzikler dinleyebilirsiniz.

Hindistan’a şubat ayında giderseniz de eşsiz bir çöl festivaline katılabilirsiniz. Jaisalmer çöl festivali hem gezginlerin hem de balayına çıkan çiftlerin favori etkinliklerinden birisi. Son üç günü dolunaya denk gelen festivalde müzik ziyafeti çekebilirsiniz. Ayrıca deve yarışları çok zevkli. Bunun yanı sıra buranın yemekleri pek lezzetli!

dans eden hintli kadın, hindistan renk festivali, holi festHindistan’a Ne Zaman Gidilir?

Hindistan oldukça büyük bir coğrafya. Bu nedenle gideceğiniz bölgeye göre bir mevsim seçmeniz gerekiyor. Kuzey Hindistan’a gitmek için en iyi mevsim Mart ile Ekim ayları arası. Bu dönemlerde henüz muson yağmurları başlamamış oluyor. Sadece aralık ve ocak aylarının serin olabileceğini hatırlatalım.

Güney Hindistan’a gezi için ideal zaman ise aralık ve mayıs arası. Bu bölgede hazirandan kasım ayına kadar her gün muson yağmuru yağabiliyor. Hindistan’da Himalayaları görmek için en iyi dönem ise mart ve haziran arası ya da eylül ve ekim ayları.

yolcu360 blog arama bannerSeyahatin her alanında Yolcu360 Blog yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile binlerce tedarikçiden en iyi fiyatları alabilirsiniz. Yani seyahatleriniz için kiralık araca ihtiyacınız varsa, yolcu360.com ya da Yolcu360 mobil uygulaması üzerinden 1 dakikadan kısa sürede işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca güncel seyahat fikirleri için blogumuzu takipte kalın 😎

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle