Yolcu360 Blog

İstanbul’un En İyi Dondurmacıları

Sadece yaz aylarında değil dört mevsim vazgeçilmez tatlıların başında geliyor dondurma. Çikolatalı, bol sütlü ya da meyveli fark etmez. Yedikçe içinizi serinleten ve damağınızda lezzet şöleni yaşatan dondurmalar için seçenek çok. Önünde daima kuyruk olan da var, İtalyan esintiler sunan da…  Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İstanbul’daki en iyi dondurmacıları denemeye ne dersiniz? 🙂

İstanbul’un En İyi Dondurmacıları

  •  Damla Dondurma – Kurtuluş

 Semt dondurmacılarını sevenler için listemizin ilk sırasında Damla Dondurma yer alıyor. 1994 yılından bu yana Kurtuluş’ta müdavimlerini ağırlayan Damla Dondurma nostaljik dükkanı ile semtin adeta göz bebeği. Karamelli, limonlu, vişneli, damla sakızlı gibi pek çok çeşide sahip dondurmaların yanı sıra kış aylarında bozasını da mutlaka denemelisiniz.

Damla Dondurma adres: Kurtuluş Caddesi, 110/A Feriköy

İstanbul’da Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Mini Dondurma – Bebek

 Dondurma tutkunları için bir diğer önerim Bebek’ten. Farklı ve lezzetli çeşitleriyle adeta bir Bebek klasiği olan Mini Dondurma 50 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Güllü lokumlu dondurması ise buranın imza tatları arasında. Özellikle hafta sonları önünde kuyruk eksik olmayan Mini Dondurma’da 2 top dondurma 12 TL.

Mini Dondurma adres: Cevdet Paşa Caddesi, 38/A Bebek

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız. 

  • Dondurmino Gelato – Karaköy

Yolunuz Karaköy’e düştüğünde içinizi serinletmek için uğrayabileceğiniz adreslerden biri de Dondurmino Gelato. Fransız Geçidi’nde yer alan mekan gelato yani İtalyan usulü dondurma sunuyor. Nutellalı, limonçellolu ve kurabiyeli gibi birbirinden farklı lezzetlerin yer aldığı Dondurmino Gelato’da bir top dondurma 12 TL.

 Dondurmino Gelato adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Fransız Geçidi No: 3 Karaköy

İstanbul’da Lezzetli Dondurmanın Adresleri

  •  Ali Usta – Moda

Moda’da dondurma denince akla gelen ilk yer hiç şüphesiz Ali Usta. 1969 yılından beri Moda’da hizmet veren Ali Usta’da Hindistan cevizli, bademli, antep fıstıklı, karamelli başta olmak üzere 50 çeşit dondurma yer alıyor. Bir top dondurmanın 7 TL olduğu Ali Usta’dan dondurmanızı aldıktan sonra Moda Sahil’e inip yürüyüş yapmak gibisi yok.

Ali Usta adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi No 176/B Moda

Kadıköy Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Cremeria Milano – Caddebostan

İtalyan dondurmasını Türk damak zevki ile buluşturan Cremeria Milano dondurma severlerin listesine eklemesi gereken adreslerden biri. Böğürtlen yoğurt, süt portakal, vanilya bitter parçalı çikolata gibi çeşitlerinin yanı sıra tuzlu karamelli dondurması ile fark yaratan Cremira Milano’nun sorbeleri de oldukça lezzetli. Etiler, Göktürk, Taksim, Teşvikiye, Yeniköy’de de şubeleri bulunan Cremeria Milano’da tek top 11 TL.

Cremeria Milano adres: Kazım Özalp Sokak No: 30 Suadiye

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • BONUS: Dondurmacı Yunus – Büyükada

 Büyükada’ya geldiğinizde Dondurmacı Yunus’u bulun ve nefis tattaki dondurmalarından birer külah alın, pişman olmayacağınıza eminim. Arabasıyla satış yapan Dondurmacı Yunus yıllar içerisinde adeta bir Ada klasiği haline gelmiş. Gül şeklinde sunduğu dondurmaların 3 topu 10 TL. Çoğunlukla Anadolu Kulübü önünde bekleyen Dondurmacı Yunus’u listenize mutlaka ekleyin.

Büyükada Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle