Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul’da kebap nerede yenir? En iyi kebapçılar / Gurme rehberi

İstanbul’da kebap nerede yenir? En iyi kebapçılar / Gurme rehberi

İstanbul’da kebap nerede yenir? Bu sorunun yanıtını kebap aşkıyla Adana, Gaziantep, Urfa ya da Hatay yollarına düşen lezzet tutkunları için veriyoruz 🙂

İstanbul’da kebap nerede yenir?

En lezzetli kebap yerinde yenen kebaptır sözüne sonuna kadar katılmakla birlikte canımız her çektiğinde Adana’ya, Urfa’ya gidemiyoruz ne yazık ki. Siz de benim gibi kebap tutkunuysanız İstanbul’da en lezzetli kebap yiyebileceğiniz bu adresleri listenize mutlaka ekleyin!

Tabi İstanbul’da rahat ulaşım da son derece önemli. Güzel bir mekana giderken ayağınız yerden kesilsin istiyorsanız Yolcu360’tan araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. İstanbul araç kiralama fiyatlarını görmeden yemek planınızı yapmayın!

İstanbul’da en iyi kebapçılar

  • Köşkeroğlu

Karaköy’de canınız kebap yemek isterse Köşkeroğlu sizi bekliyor. Önünden ne zaman geçseniz tıklık tıklım olan mekan kebapları ile hayli iddialı. Özellikle Urfa kebabı ve Vali kebabını tavsiye ederim.  Yeriniz kalırsa künefe ve çayla son noktayı koyabilirsiniz. Kebaplar 24 TL’den başlıyor, grup halinde gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptırın.

  • Canım Ciğerim

İstiklal Caddesi’ndesiniz ve karnınız acıktı, ne yesem diye düşünüyorsanız istikamet Canım Ciğerim! Burada verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alıyorsunuz. Sıcacık lavaş ekmeği, taze yeşillikleri, nar ekşili ezmesi, közde domates, biberi siz oturur oturmaz sofranıza geliyor. İster ciğer ister çöp şiş, yanına da buz gibi ayranla yemeye doyamıyorsunuz. Mezeler ve yeşillikler bittiğinde anında yenileri geliyor, yemek sonrası çay da ikram…Size sadece bu lezzetin keyfini çıkarmak kalıyor. Senelerdir müdavimi olduğum Canım Ciğerim’de çöp şiş ve ciğer şiş 33 TL, ayran 4 TL, masaya gelen mezelerden ücret alınmıyor. Çıkın çıkın gelin 🙂

  • Ciğerci Hulusi

Anadolu yakasında ciğer ve çöp şiş yemek isteyenler için en iyi adreslerden biri Ciğerci Hulusi. Kadıköy’ün göbeğinde karşılıklı iki restoranları bulunmasına rağmen her daim sıra bekleyen mutlaka oluyor. Canım Ciğerim gibi Hulusi’de de mezeler ve yeşilliklerden ücret alınmıyor. Bir porsiyonda 10 şiş bulunuyor. İstanbul’da lezzetli ciğer yemek isterseniz uğrayın derim.

  • Adana Ocakbaşı

Kurtuluş’ta salaş ve küçük bir mekanda hizmet veren Adana Ocakbaşı lezzetli kebap ve mezeleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Köz patlıcanı, gavurdağı salatası ve küşlemesi midenize bayram ettirecek cinsten. Yanına ister şalgam söyleyin ister rakı. Mekana gelmeden en az 2-3 gün önceden rezervasyon yaptırmanız şart. Kebaplar 25-35 TL aralığında.

  • Ali Haydar İkinci Bahar

Türkan Şoray ve Şener Şen’in rol aldığı İkinci Bahar dizisini hatırlar mısınız? Eskiye doğru nostaljik bir yolculuğa çıkaran Ali Haydar İkinci Bahar’da duvarları süsleyen fotoğraflar ve fasıl eşliğinde kebaba doyabilirsiniz. Ali Haydar Special’ı denemenizi öneririm. Rezervasyon burada da şart. Servis biraz daha hızlı olsa tadından yenmez.

  • Zübeyir Ocakbaşı

İstanbul’daki en iyi ocakbaşılar listesine zirveden girebilecek Zübeyir Taksim’in klasiği haline gelen mekanlardan biri. İsterseniz ocakbaşında isterseniz masada oturun, keyifli bir yemek ziyafetine hazır olun. Közde soğan, ezme, yanına bir de dumanı üstünde kaburga… Yazarken bile ağız sulandıran Zübeyir’de rezervasyon gerekiyor. Mezeler ortalama 15 TL, kebaplar 30-40 TL aralığında. Hesaba %10 bahşiş eklendiğini söylemeden geçmeyeyim. Hepinize şimdiden afiyet olsun!

  • Editör Notu: Nakkaş Kebap

İstanbul’da Anadolu Yakası’nın en lezzetli mutfaklarından birine sahip olan Nakkaş Kebap, muhteşem lezzetler sunuyor. Mekanda Çiğköfte mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Adana ve Urfa kebapları oldukça başarılı. 30 TL civarında kebaplar 10-20 TL civarında lahmacun ve pideler var. Mekanın servisi çok başarılı konumu da ideal.

  • Editör Notu 2: Ali Ocakbaşı

İstanbul’da Karaköy’ün klasik mekanları arasında olan Ali Ocakbaşı, muhteşem bir şehir manzarasına sahip. Lezzetleri de bir o kadar güzel. Genelde kalabalık grupların tercih ettiği Ali Ocakbaşı’nda muhteşem kebaplar yiyebilir ve İstanbul’u eşi benzeri olmayan bir açıdan görebilirsiniz. Fiyatlar genelde 40 TL civarında.

Yorum ekle