Yolcu360 Blog
istanbul'da araba sürülecek yerler, direksiyon eğitim, kırmızı araba, sürüş eğitimi, sürücü kursları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler: İstanbul Sürücü Kursları

İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler: İstanbul Sürücü Kursları

İstanbul’da araba sürülecek yerler konusunda arayışınız mı var? Hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında araba kullanmayı öğrenebileceğiniz birçok boş alan var. Buralarda kendi başınıza pratik yapabileceğiniz gibi, eğitmenlerden ya da deneyimli tanıdıklarınızdan direksiyon dersi alabilirsiniz. İstanbul’da direksiyon çalışabileceğiniz alanlar arıyorsanız, içeriğimizi okumaya devam edin. 

Günümüzde birçok insanın ehliyeti var. Fakat ehliyet, araba sürme konusunda deneyim sağlamıyor. Yani her ehliyet sahibi, uzman sürücü değil. 

Uzmanlık, pratikle geliyor. Siz de direksiyon hakimiyetini geliştirmek istiyorsanız, bolca pratik yapmanız gerekiyor. Yani size İstanbul’da araba öğrenmek için alan lazım.

Peki, 20 milyondan fazla nüfusa sahip mega metropol İstanbul’da araba sürmek için boş alan var mı? Tabii ki. Sadece nereye gitmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Ama öncesinde ehliyeti olmayanlar için İstanbul sürücü kurslarından bahsedeceğiz.

İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler, istanbul'daki en iyi sürücü kurslarıEn İyi İstanbul Sürücü Kursları: Google Puanlarına Göre Tam Liste!

Araba kullanmayı henüz bilmiyor musunuz? Siz de ehliyet sahibi olarak lisanslı sürücüler arasına katılabilirsiniz. Böylece Türkiye ve Türk ehliyetinin geçerli olduğu ülkelerde trafiğe çıkabilirsiniz. Ehliyet sahibi olmanız için ilk yapmanız gereken şey, kendinize bir sürücü kursu bulmanız.

İstanbul kocaman bir şehir ve burada onlarca sürücü kursu var. Peki, en iyisi hangisi? İstanbul’da sürücü kursu seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir? 

Öncelikle sürücü adayı yorumlarına ve başarı yüzdesine bakın. Biz sizin için yüksek Google puanlı en iyi İstanbul sürücü kurslarını listeledik.

Ümraniye Teksoy Sürücü Kursu

600’den fazla kullanıcı Ümraniye Teksoy Sürücü Kursu’na tam puan vermiş. Yorumlar da oldukça güzel. İstanbul Anadolu yakasında sürücü kursu arıyorsanız, bu kursu düşünebilirsiniz.

Boğaziçi Sürücü Kursu

İstanbul Avrupa yakasında sürücü kursu arıyorsanız, 300’den fazla kullanıcının tam puan verdiği bir kurum var. Boğaziçi Sürücü Kursu oldukça iyi yorumlara sahip. Konumu Bahçelievler’de. 

Bahçeşehir Akademi Sürücü Okulu

İstanbul araba sürme yerleri konusuna geçmeden önce İstanbul sürücü kurslarıyla devam ediyoruz. 190’dan fazla kullanıcı Bahçeşehir Akademi Sürücü Okulu’na tam puan vermiş. Yorumlar da çok güzel! Başakşehir civarında sürücü kursu arıyorsanız göz atabilirsiniz.

Aylin Sürücü Kursu

İstanbul sürücü kurslarında son önerimiz, Aylin Sürücü Kursu. Kurum. 400’den fazla kullanıcıdan tam puan almış. Bunun yanı sıra ortalama 4.9 Google skoruna sahip. Ayrıca yorumlar çok iyi! 

yolcu360 blog arama banner1 Dakikadan Kısa Süre İçinde Aracınızı Kiralayın

İstanbul araç kiralama ihtiyaçlarınız için şimdi Yolcu360’a göz atın. En iyi fiyatları karşılaştırın, 1 dakikadan kısa sürede dilediğiniz aracı rezerve edin. Ayrıca mobil uygulamamız indirmek için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz. 

İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler, direksiyon tutan sürücü, araba kullanmak, araba sürmekİstanbul’da Araba Sürülecek Yerler: Direksiyon Çalışabileceğiniz Alanlar

Ehliyetinizi aldınız ya da acemi sürücü bir dostunuzun pratik yapmasına yardımcı olacaksınız. Size trafiği düşük geniş yollar lazım. Bunun için aşağıda önerdiğimiz konumları düşünebilirsiniz. Ayrıca daha spesifik öneriler arıyorsanız, aşağıdaki başlıklara göz atın. 

Pazar Yerleri: İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler

İstanbul’da direksiyon çalışması yapabileceğiniz alanların başında pazar yerleri geliyor. Konumunuza yakın pazar alanı, boş günlerde sürücülüğünü geliştirmeniz için gidebileceğiniz bir yer. Özellikle cumartesi pazarı alanları geniş ve büyük olur. Boş günlerinde de çok trafik olmaz. 

Sürücü Kursu Parkurları

Çoğu sürücü kursunun kendine ait eğitim parkuru var. Ehliyetinizi aldıktan sonra direksiyon hakimiyetinizi bu parkurlarda geliştirebilirsiniz. Bunun için sürücü kursunuzla görüşebilirsiniz. Sürücü kursları ehliyet sahibi kişilere direksiyon eğitimi vermektedir. 

Açık Otoparklar: İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler

Acemi sürücülerin en zorlandığı konulardan biri park yapma. Diğeri de dur kalk. Büyük açık otoparklar bu iki kavram üzerinde çalışabileceğiniz yerler. Otoparkta çok fazla araç yoksa, değmesin keyfinize! 

İstanbul’da gezilecek yerler yazımıza göz atmaya ne dersiniz?

Üniversite Kampüsleri

Büyük üniversite kampüslerinde trafik neredeyse hiç olmaz. Buradaki yollarda dönüşleri kullanın. Böylece viraj deneyiminizi geliştirebilirsiniz. 

avrupa yakası İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler akşam sürüşü, araç içi, araba içi, direksiyon eğitimiİstanbul Avrupa Yakası Araba Kullanma Yerleri

İstanbul’da araba sürmek oldukça zor. Çünkü şehirde trafik sürekli akıyor ve sürücüler çok sabırsız. Yani İstanbul’da trafiğe çıkacaksanız, hem sürücülük deneyiminizin hem de otokontrolünüzün zirvede olması şart 😊

Şimdi Avrupa yakası özelinde İstanbul’da araba sürülecek yerlere bakalım. Direksiyon hakimiyetinizi geliştirmek istiyorsanız, bu alanlar sizin için ideal. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü: İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler

İTÜ Maslak kampüsüne girebiliyorsanız, burada direksiyon hakimiyetinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca dönüşlü yollarda viraj almayı öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra park ve dur kalk yeteneklerinizi de geliştirebilirsiniz. Özellikle pazar günleri yollar bomboş. 

istanbul'da araba sürülecek yerler, bakircilar sanayi sitesiMermerciler ve Bakırcılar Sanayi Sitesi İçi: Beylikdüzü Araba Kullanma Yeri

Beylikdüzü’nde araba öğrenmek için alan bakınıyorsanız, Mermerciler ve Bakırcılar Sanayi Sitesi içine göz atın. Özellikle hafta sonu buralar bomboş. 

Bakırköy Adliyesi Çevresi: Bakırköy Araba Kullanma Yeri

Bakırköy’de oturuyorsanız, adliye çevresinde geniş yollar var. Özellikle hafta sonu trafik düşük. Şeritli yollar üzerinde çalışabilirsiniz. Böylece trafik bilginizi geliştirebilirsiniz. 

İstanbul Olimpiyat Stadyumu Çevresi: İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler

İstanbul Olimpiyat Stadyumu çevresinde büyük ve geniş yollar var. Burada sürücülük deneyiminizi geliştirebilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Maç günleri burada trafik kilitleniyor. 

istanbul anadolu yakasında araba sürülecek yerler, gece otobanda araba ışıklarıİstanbul Anadolu Yakası Araba Kullanma Yerleri

Gelelim Anadolu yakasına. İstanbul Anadolu yakasında sürücülüğünüzü geliştirebileceğiniz birçok alan var. En revaçta olanları sizinle paylaşıyoruz. 

autodrom surus pistiAutodrom: İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler

Bir yarış pistinde sürücülük deneyiminizi geliştirmeye ne dersiniz? Toplamda 95.000 metrekarelik alana sahip. İstanbul’da araba sürülecek boş alan arıyorsanız, buradan iyisi yoktur herhalde.

Ümraniye Carrefour Çevresi

Ümraniye Carrefour çevresinde geniş ve boş yollar var. Mesai başlama ve bitiş saatleri haricinde burada direksiyon hakimiyetinizi geliştirebilirsiniz.

Maltepe Sahil Yolu: Maltepe Araba Kullanma Yeri

Sahil yolu boyunca, özellikle Maltepe sahil parkında geniş alanlar var. Burada sürücülükle ilgili birçok konuda gelişebilirsiniz. 

istanbul park surus pistiIntercity İstanbul Park Çevresi

Anadolu yakasında araba kullanabileceğiniz yerlerden devam ediyoruz. Intercity İstanbul Park pistinde birçok geniş alan var. Konumunuza yakınsa, mutlaka bir göz atın. Bu pistte her türlü virajı deneyimleyebilirsiniz. Böylece sürücülük yeteneğinizi ve direksiyon hakiminiyetinizi geliştirebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı Çevresi: İstanbul’da Araba Sürülecek Yerler

Listemizin son sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı çevresi var. Burada hem büyük bir otopark hem de geniş yollar var. Özellikle hafta sonları yollar boş oluyor.

Yorum ekle