Yolcu360 Blog
squid game konusu nedir, oyunculari kimlerdir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Squid Game Oyunları: Squid Game Şekeri Nasıl Yapılır?

Squid Game Oyunları: Squid Game Şekeri Nasıl Yapılır?

Squid Game oyunları bizi geçmişe götürdü. Netflix’in popüler dizisi Squid Game, bugünlerde dünyayı kasıp kavuruyor. Dizi, sürükleyici yönüyle birçok kişiden tam not aldı. Hunger Games, Battle Royal, Cube ve %3 gibi yapımları sevdiyseniz, bu diziyi de büyük olasılıkla seveceksiniz. 

Squid Game Konusu Nedir?

Dizinin konusu, en özet şekliyle hayatta kalmak. Güney Kore’nin çeşitli bölgelerinden borçlu ve kaybedecek bir şeyi olmayan insanlar toplanıyor. Bu insanlar ölümcül oyunlar oynuyorlar. Hayatta kalan en son kişi devasa bir para ödülü kazanıyor. 

Netflix dizisi Squid Game, ilk sezon itibariyle sosyal medyada kendi fan kitlesini yarattı. Hayranlar “kırmızı ışık, yeşil ışık” diyor ve Squid Game oyunlarıyla eğleniyorlar. Kısa sürede kendi fan kitlesini oluşturan Squid Game dizisinde her bölümde ayrı bir geleneksel oyun görüyoruz. 

Şimdi Squid Game oyunlarından bahsedeceğiz. Bu arada, Squid Game şekeri de pek popüler. Peki, Squid Game şekeri evde yapılabilir mi? Tabii ki. Şekerin tarifini alt başlıklarda bulabilirsiniz. 

Squid Game Oyunları

Diziyi henüz izlemediyseniz, merak etmeyin spoiler vermeyeceğiz. Dizide Güney Kore’ye ait birçok geleneksel oyun göreceksiniz. Bunlardan bazıları evrensel oyunlar oldukları için size de tanıdık gelecek. Şimdi gelelim bu oyunları kısaca tanıyalım!

squid game ddakji

Ddakji Oyunu

Eski nesiller taso oyunlarını hatırlayacaklardır. Yere belirli sayıda taso koyardık, bir tasoyla yerdeki tasolara vurup onları ters çevirmeye çalışırdık. Ddakji oyununda kurallar aynı. Fakat oyunu özel bir kağıtla oynuyorsunuz.

Ddakji oyun kağıdını origami tekniğiyle yapabilirsiniz. Aşağıya bir tane video bırakıyoruz. Böylece kendi ddakji oyununuzu tasarlayabilirsiniz! 

Misket Oyunu

Hayatta kalma oyunlarından bir diğeri, ülkemizde de birçok nesil boyunca karşılaştığımız misket oyunu. Misket oyununda kurallar değişebiliyor ama oyuncak aynı: Misketler.

Dizide çoğu karakter ellerinde tuttukları misket sayısının tek mi ya da çift mi olduğunu bilmeye çalışıyor. Ayrıca şöyle bir oyun da var. Oyuncular yere bir delik açıyor. Sonrasında uzaktan misketle atış yapıyorlar; deliğe isabet ettiren yerdeki misketleri kazanıyor. 

Kırmızı Işık, Yeşil Işık Oyunu  (Mugunghwa)

Çok basit bir oyunla devam ediyoruz. Oyun basit fakat bu oyundaki dev robot kız gerçekten ürkünçtü! 

Oyunun kurallarına gelince, bir oyuncu arkasını döner ve şarkı söylemeye başlar. Diğer oyuncular belirli mesafeden ona yaklaşmaya çalışırlar. Şarkı söyleyen oyuncu şarkısına son verip kafasını döndürdüğü anda tüm oyuncular durmak zorundadır. 

Şimdi dizideki oyuna gelelim. Dizide “Mugunghwa çiçeği açtı!” şarkısı eşliğinde oynuyorlar ki bu şarkı Güney Kore’nin ulusal şarkısı. Oyunun yöresel ismi de bu. 

Şarkıyı dev robot kız söylüyor. Şarkıyı bitirdikten sonra oyuncular arasında hareket eden tespit ederse oyuncuyu işaretliyor. İşaretli oyuncu keskin nişancı silahıyla vuruluyor ☹️

squid game nasıl oynanır? oyun kuralları nelerdir?Kalamar Oyunu (Ojingeo Geim)

Sırada diziye ismini veren oyun var: Kalamar oyunu. Dizide gördüğümüz oyunlar arasında en karmaşığı bu diyebiliriz. Güney Kore’nin geleneksel çocuk oyunu kalamar, hücum ve savunma arasında geçiyor. 70’lerde ve 80’lerde bu oyun çok popülermiş!

Oyun yere çizilen şekiller üzerinden oynanıyor. Oyunun saha çizgileri iki daire, bir kare ve bir üçgenden oluşuyor. Bir daire kareyi, diğer daire (kafa kısmı) üçgeni en uç kısımdan kesiyor. Çizginin içinde kalanlara savunma, dışında kalanlara ise hücum grubu diyoruz.

Hücum grubu kalamarın kafasını ele geçirdiğinde oyun bitiyor. Bu arada hucüm tarafı saha çizgileri dışında sadece tek ayakları üzerinde hareket ediyor. Savunma ise saha çizgileri içinde kalmak zorunda. 

halat çekme oyunu

Halat Çekme Oyunu (Juldarigi)

Evrensel bir oyunla devam ediyoruz. Halat çekme oyununu birçok ülkede görebiliyoruz. Güney Koreliler bu oyunu juldarigi ismiyle biliyor. 

Kurallar basit. Oyuncular iki gruba ayrılıyor. Ortada bir tane halat var. İki grup halatı çekmeye başlıyor, diğer grubu kendi tarafına çeken ekip kazanıyor. 

cam köprü oyunu

Cam Köprüde Yürüme Oyunu

Popüler dizide gördüğümüz oyunlardan bir diğeri, cam köprüde yürüme oyunu. Düşündüğümüzde bize sekseki hatırlatıyor. Başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar camdan bir köprü görüyoruz.

Köprüdeki yol karelere ayrılmış. Sağ veya sol kareyi seçerek bir adım ilerliyorsunuz. Karelerden biri zayıf camdan, diğeri ise insanı taşıyabilecek güçte camdan yapılmış. Aşağı düşmeden yolun sonuna ulaşmayı hedefliyorsunuz. 

Şeker Kalıbı Oyunu 

Squid Game, çocukluğumuzu hatırlatan diziler arasında. Dizideki şeker kalıbı oyunu o kadar popüler oldu ki sosyal medyada mutlaka karşınıza çıkmıştır. Oyunun kuralları basit. Şeker kalıbının ortasındaki şekli kırmadan çıkarmaya çalışıyorsunuz. 

Güney Kore’de geleneksel bir şeker tarifi var. Dalgona ve Ppopgi ismiyle karşımıza çıkıyor. Dizide bu şekerin üzerinde üç tane şekil görüyoruz. Daire, yıldız ve şemsiye. 

Oyuncular bu şekilleri kırmadan şekerin içinden çıkarmaya çalışıyorlar. 

squid game şekeri nasıl yapılır, dalgona şekeri,Squid Game Şekeri Nasıl Yapılır: Dalgona Şekeri (Ppopgi)

Dizinin en iştah açıcı bölümü şeker kalıbını gördüğümüz bölümdü. Şimdi bahsettiğimiz bölümde izlediğimiz şekeri nasıl yapacağınızı anlatacağız. Karşınızda Squid Game şekeri tarifi!

Malzemelerimiz toz şeker ve karbonat. Ayrıca şekere şekil verebilmeniz için çeşitli kalıplar. Şimdi tarife gelelim.

  • Tavayı ısıtın, 5 kaşık toz şekeri tavaya yayın. Şeker eriyene kadar karıştırmayın (tavayı sallayarak şekerin şeklini mükemmelleştirebilirsiniz.).
  • Şeker eriyince karbonatı ekleyin. Karbonatla şeker karamel kıvamını alınca şekerlemeniz hazır demektir! Önce yağlı kağıt üzerine dökün. Sonrasında bir bardak altı yardımıyla şekil verin.
  • Şekeriniz sertleşmeden kalıplarla ortasını şekillendirin. Daha sonrasında soğumaya bırakın. Bu kadar!

squid game oyuncuları kimlerdir

Squid Game Oyuncuları

Dizinin oyuncularını merak ediyorsanız çoğu Güney Kore’de oldukça popüler isimler.

Lee Jung-jae kimdirLee Jung-jae

Başrolde City Of The Rising Sun’, ‘Oh Brothers’, ‘The Housemaid’ ve ‘The Thieves’ yapımlarından bildiğimiz Lee Jung-jae var.

Park Hae-sooPark Hae-soo

Dizinin diğer başrollerinden Park Hae-soo, daha çok müzikallerde karşımıza çıkıyor. 

Jung Ho-yeonJung Ho-yeon

Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçmış bir mülteciyi canlandıran Jung Ho-yeon, bu diziyle oyunculuğa giriş yaptı. Performansı kesinlikle etkileyici! 

Squid Game 2. Sezonu Olacak mı?

Dizinin ikinci sezonunu çok büyük olasılıkla izleyeceğiz. Şimdilik ne zaman karşımıza çıkacağı belirsiz. Netflix ile dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk arasındaki diyaloglar devam ediyor. İki taraf bir anlaşmaya vardığında, biz de Squid Game ikinci sezon ne zaman çekilecek sorusuna yanıt verebileceğiz. 

Netflix’te güçlü kadın karakterlerini izleyebileceğiniz dizilerden devam etmeye ne dersiniz?

Yorum ekle