Yolcu360 Blog
kavacik
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kavacık’ta Görmeniz Gereken 7 Yer

Kavacık’ta Görmeniz Gereken 7 Yer

Kavacık, İstanbul’un en güzel manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Yemyeşil doğası, nefes kesen Boğaz manzarası ile adeta metropole çok uzaktan bakıyor.

İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, Kavacık ve İstanbul turu için yola çıkmaya hazırlanın. 🙂

Kavacık Nerede?

Kavacık, İstanbul’un belki de en havadar bölgesidir. İstanbul’un kalabalıklığından biraz olsun uzaklaşmayı başarmış bu bölge Beykoz ilçesine bağlı. Tam Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzarasına karşı kuruluyor. 

Kavacık’a Nasıl Gidilir?

Kavacık’a pek çok ilçeden ulaşım kolaydır. İster Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanarak Beykoz üzerinden Kavacık’a gidebilirsiniz. Dilerseniz yakın ilçelerden düzenlenen otobüs seferleri ile de Kavacık’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehir dışından gelen ziyaretçiler için ise havalimanı arasındaki mesafe de ulaşım açısından uygun. 

Kavacık Hakkında Bilgiler

Kavacık Hakkında

Dünyanın en gözde metropollerinden İstanbul’daki Kavacık, manzarası başta olmak üzere görenleri büyülüyor. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yapımından sonra hızlı bir gelişme kaydediyor. Önceleri ormanlık bir arazi olan bu bölge köprü yapımı ile birlikte adından söz ettirmeye başlamış. Asya kıtasının önemli iş merkezlerinin de yer aldığı Kavacık gezip, görmeye değer bir lokasyon. Artan nüfus ile birlikte konut sayısında da aynı oranda bir artış gözlenmiş. İlerleyen süreçte lüks konutlar, pahalı yaşam alanları dikkat çekmeye başlamış. 

Kavacık’ta Görmeniz Gereken 7 Yer

Kavacık, İstanbul’un en temiz havasına sahip desek abartmış olmayız. Hal böyle olunca manzarasına da doyum olmuyor. İşte Kavacık’ta görmeniz gereken 7 yer.

  • Otağtepe

Otağtepe’yi hepimiz meşhur İstanbul manzarası ile tanıyoruz. Diğer ismi Fatih Korusu olarak bilinen Otağtepe, Kavacık’ta görmeniz gereken 7 yer arasında ilk sırada. 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen bölge 31 Mayıs 2000 tarihinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor. O günden bu yana çeşit çeşit ağaçları ve çiçek türleri ile göz alıcı. Meşeden, erguvana; laleden, nilüfere toplam 15.300 bitki türü sizleri bekliyor. Bunun yanı sıra 27.000 metrekare çim alanı ve seyir terası ile benzersiz bir İstanbul manzarası sunuyor. 10.000 metrekarelik yürüyüş yolu ile de adete nefes aldırıyor. 

Otağtepe Adres: Otağtepe Caddesi, 34810, Beykoz/ İSTANBUL.

  • Mihrabat Korusu

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine tanıklık eden Mısırlı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım adına yaptırılan muhteşem bir yaşam alanı. Yüz görümlüğü karşılığı hediye verilen bu koru yüzyıllar boyu nice padişahı ve onların eşlerini ağırlamıştır. 210.000 metrekarelik bir alana kurulan Mihrabat Korusu, İstanbul sahilini kaplıyor. Ortaköy Sahili, Rumeli Hisarı ve İstin Koyu başta olmak üzere sayısız manzaraya kucak açıyor. Özellikle hafta sonları vakit geçirmek adına çocuklu ailelerin ve romantik akşam yemeklerin akla gelen ilk adresi. Keyifli vakit geçirmek isteyenler için Kavacık’ta görmeniz gereken 7 yerden biri de Mihrabat Korusu.

Mihramabat Korusu Adres: Kanlıca, Mihrabat Caddesi, Mihrabat Korusu, No: 50, 34810, Beykoz/ İSTANBUL. 

İstanbul’un En Güzel 5 Korusu

  • Orhan Veli Kanık Parkı

Şair Orhan Veli’nin “İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı.” dediği yer tam da burası olsa gerek. Yıllar yılı atıl durumda olan bu alan şimdilerde capcanlı. Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Orhan Veli Kanık Parkı İstanbullulara kocaman bir dinlenme imkanı sunuyor. Kaya Bahçesi tarzı olarak tasarlanan bu park yaklaşık 700 metrekarelik bir alana kurulu. 140 metrekarelik alanı sert zemin ve 60 metrekarelik alanı ise çocuk oyun parkı olarak dizayn edilmiştir. Çocukların doyasıya gülüp, eğlendiği Orhan Veli Kanık Parkı sizler için de yemyeşil bir dinlenme imkanı sunuyor. 

Orhan Veli Kanık Parkı Adres: Kavacık, Öge Sokak, No: 49, 34810, Beykoz/ İSTANBUL.

  • Yıldırım Beyazıd Cami

1959 yılında inşa edilen camide zaman zaman restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Nitekim 1997 yılından bu yana günümüzdeki halini almaya başlamış. Sıradışı bir atmosfere sahip olan Yıldırım Beyazıd Cami yabancı turistler başta olmak üzere epey ilgi çekiyor. Kavacık’ta görmeniz gereken 7 yer arasında en eski tarihe geçmişe sahip olan yer.

Yıldırım Beyazıd Cami Adres: Kavacık, Nazlı Sokak, No: 4, 34810, Beykoz/ İSTANBUL.

  • Hidiv Kasrı

1907 yılında Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılma emri verilen bu tarihi kasır Beykoz’un Çubuklu sırtlarında yerini alıyor. Yaklaşık 270 dönüm arazilik bir kısma inşa edilen Hidiv Kasrı, İstanbul’un en güzel kasırlarından biri. Art Nouveau tarzında tasarlanan Hidiv Kasrı görenleri kendine hayran bırakıyor. Bunun yanı sıra kasrın içerisinde İstanbul Boğazı’nı seyredebileceğiniz bir kule mevcut. Ayrıca buharla çalışan ilk asansörde burada yer aldığı için tarihi bir öneme de sahip. Ana girişin ortasında ise mermerden bir çeşme ve çevresinde de havuzlar var. Tavanları vitray işlemeciliğini en güzel örneklerinden biri olan Hidiv Kasrı’nda girişte şömineli bir oda sizleri karşılıyor. Üst katta ise daire şeklinde iki büyük yatak odası ve banyolar var. 

Hidiv Kasrı Adres: Çubuklu, 34805, Beykoz/ İSTANBUL.

  • Kuleli Askeri Lisesi

Boğaz manzarasına karşı kurulan bu bembeyaz bina Kuleli Askeri Lisesi’nin ta kendisi. Asimetrik yapısı ve iki büyük kulesi ile Avrupa Yakası’nın en güzel manzarası burada. Bizans döneminden bu yana çeşitli amaçlar için kullanılan lisenin içerisinde aynı zamanda bir de manastır var. Aynı zamanda bu manastır Yavuz Sultan Selim döneminden itibaren Yeniçeri kışlası olarak kullanılıyor. Ardından diğer padişahlar bu araziden köşk, mescit gibi faaliyetler amacı ile yararlanıyor. Sultan Abdülmecit zamanına gelindiğinde ise tekrar inşa edilen bu görkemli bina Kırım Savaşı sırasında Rusya’nın karşısında yer alan İngiliz ve Fransız müttefiklerimiz için tedarik ediliyor. Kırım Savaşı sona erince yanan bina 1871 yılında Sultan II. Abdülhamit’in emri ile Kuleli Kışlası olarak tekrardan inşa ediliyor. Günümüzdeki görüntüsüne kavuşan bina şimdilerde müzeye çevrilmiş ve ziyaretçilerini bekliyor. Tam olarak Kavacık’ta yer almasa da yakınlığı dolayısıyla gitmişken görmenizi tavsiye ederiz.

Kuleli Askeri Lisesi Adres: Kuleli Askeri Lisesi, Çengelköy, Kuleli Caddesi, 58/1, 34680, Üsküdar/ İSTANBUL. 

  • Anadolu Hisarı

1395 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından inşa ettirilen Anadolu Hisarı namı diğer “Güzelce Hisar” Kavacık’ta görmeniz gereken 7 yer listemizde. Fatih Sultan Mehmet Rumeli Hisarı’nı yaptırmadan önce Boğaz geçişlerinin denetlendiği merkez konumundaydı. Tarihe tanıklık eden Anadolu Hisarı, en önemli değerlerimizden biri. 

Anadolu Hisarı Adres: Anadolu Hisarı, 34810, Beykoz/ İSTANBUL.

Kavacık’ta Ne Yenir?

Kavacık’ın iştah açan manzarasından sonra epey acıkıyoruz. İstanbul’un en keyifli rotalarından biri olan Kanlıca’ya yakın olması da bölgenin cazibesini artırıyor. Yalılar ile süslü Boğaz’a karşı oturup, meşhur Kanlıca yoğurdundan yemeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz. 

Yorum ekle