Yolcu360 Blog
istanbula-yakin-kamp-alanlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’a Yakın En Güzel 5 Kamp Yeri

İstanbul’a Yakın En Güzel 5 Kamp Yeri

İstanbul gerçekten harika bir şehir. Gezilecek tarihi yerleri, kültür turizmi olanakları, doğal güzellikleri İstanbul’u yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getiriyor. İstanbul ve çevresinde kamp tutkunları için de birbirinden keyifli lokasyonlar mevcut, peki İstanbul’a yakın kamp yerleri nereler?

Türkiye’nin en iyi kamp alanlarını incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

Bir tarafı Avrupa bir tarafı Asya kıtasında bulunan bu nadide şehir, Türkiye’nin kültür ve ticaret başkenti. On dört milyonu aşkın bir nüfusa sahip İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık şehri. Ayrıca dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alıyor. Her ne kadar İstanbul’da yaşamak çok keyifli olsa da bazı zor tarafları var elbette. İstanbul da her kozmopolit kent gibi çok kalabalık. Saat kaç olursa olsun trafik hep sıkışık. 

İstanbullular kendilerini şanslı hissetseler de bu kalabalık ortam, sürekli bir koşuşturma hali, sıkışık trafik çok yorucu olabiliyor. Çoğu kişi doğayla baş başa kalıp sessizliğin tadını çıkararak, kamp yaparak bu yorgunluğu üzerinden atıyor. 

İstanbul’un yakınlarında çok güzel kamp alanları mevcut. Biz de bu yazımızda dinginlik arayışında olanlar için İstanbul’a yakın kamp yerlerini araştırdık. 

İstanbul’da kamp yapmak mümkün mü, İstanbul kamp yerleri nereler, İstanbul kamp alanları var mı gibi çok merak edilen sorulara cevap vermeye çalıştık. İstanbul’a yakın kamp alanları nereler konusunda sizler için bir liste hazırladık. Gelin hep birlikte listemizde İstanbul’a yakın hangi kamp alanları var, bir bakalım. 

İstanbul’a Yakın Kamp Yerleri

İstanbul’a yakın birçok kamp yeri var. Kamp yapmaktan hoşlanan kişiler, sessizlik ve sakinlik arayanlar bu alanları tercih ediyor. Siz de doğayla baş başa bir kaçamak ya da kafa dinleyeceğiniz bir tatil planlıyorsanız kamp yapmayı düşünebilirsiniz. 

Beykoz, Polonezköy Tabiat Parkı

istanbula-yakin-kamp-alanlari-polonezkoy

Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul’a en yakın kamp yerlerinden bir tanesi. Bu park doğa yürüyüşleri, piknik gibi aktiviteler için de kullanılıyor. Fakat kamp yapmak isteyenler için ayrılmış bir alan var.

Polonezköy’ün doğayla iç içe oluşu muhteşem. Üstelik trekking, bisiklet sürme, doğa gezisi gibi aktivitelerden hoşlanıyorsanız doğru yerdesiniz! Burada bu aktiviteleri icra etmek için birçok imkan bulabilirsiniz.  

İsterseniz kendi çadırınızı kendiniz getirebiliyorsunuz. Ama eğer çadırınız yoksa dert etmeyin, tabiat parkından çadır kiralayabilirsiniz. Bir de hafta içi günlerini tercih ederseniz daha sessiz ve sakin bir kamp macerası yaşayabilirsiniz. 

Kamp alanında duş yeri bulunmuyor. Fakat kamp alanı yakınlarında büfe ve restoranlar var. Tuvalet ihtiyacınızı bu yerlerde giderebilirsiniz. Ayrıca yanınızda yemek getirebilir ya da büfe, restoran gibi yerlerden yiyecek satın alabilirsiniz. 

Burgazada, Madam Martha Koyu

istanbula-yakin-kamp-alanlari-madame-martha

Adalar begonvilli sokakları, bisiklete binilen yolları, kahve dükkanları, doğası ve nice güzellikleriyle gönlümüzü fethediyor. İstanbul’a yakın kamp yerlerinden biri de Burgazada’da bulunuyor. 

Burgazada vapur iskelesine aşağı yukarı yirmi dakika uzaklıkta olan göz kamaştırıcı Madam Martha Koyu, sevilen bir kamp yeri. Adanın en güzel koylarından birisi burası. Ayrıca hakkında birçok rivayet anlatılacak kadar da meşhur bir koy. 

Madam Martha koyunda kamp yapmak çok keyifli. Bu kamp yeri, harika manzaralar ve muhteşem bir doğa vaat ediyor. Ama denize girerken deniz kestanesine dikkat! Dilerseniz ayağınıza bir deniz ayakkabısı giyebilirsiniz. 

Kamp yeri bir işletmeye satıldığı için girişte belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Kamp yerinde tuvalet ve su var. Fakat duş alanı yok. Ayrıca ateş yakmak yasak fakat isterseniz kamp ocaklarından temin edebilirsiniz. 

Kırklareli, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

istanbula-yakin-kamp-alanlari-igneada

İşte herkesi heyecanlandıracak güzellikte, görülmeye değer doğa harikalarından biri daha! İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, İstanbul’a yakın kamp yerlerinin en popüler olanlarından bir tanesi. 

İğneada Longoz Ormanı, dünyadaki sayılı ve büyük longoz ormanlarından biri. Sırf bu özelliği ve doğal güzellikleri için bile gidip görmeye değer bir yer. 

Longoz ormanlarında bitki ve hayvan çeşitliliği oldukça fazla. Doğasına hayran kalacağınız bu yerde kamp yapmak için ayrılmış alanlar da mevcut. Fakat tuvalet ve duş alanı bulunmuyor.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı İstanbul’a yakın bir konumda yer alıyor. İstanbul’dan yola çıkıp üç saat gibi bir sürede kamp yerine varabilirsiniz. Ancak sizi baştan sivrisineklere karşı uyaralım ki tedbirsiz gitmeyin! 

Bolu, Pürenli Yaylası Mudurnu

istanbula-yakin-kamp-alanlari-purenli

İstanbul’a yakın kamp yerleri listemize Pürenli Yaylası ile devam ediyoruz. Pürenli Yaylası, İstanbul’a yakın kamp yerleri arasında en tercih edilesi kamp alanlarından biri. İstanbul’a aşağı yukarı üç saat uzaklıkta yer alıyor. 

Karadeniz yaylalarının güzelliğini aratmayan Pürenli Yaylası, doğayla iç içe bir kamp isteyenler için ideal. Doğa tutkunu kampçıların uğrak kamp yerlerinden bir tanesi. Harika bir gölete ve doğaya sahip. 

Pürenli Yaylası’nda kamp tesisi bulunmuyor. Bundan dolayı tuvalet ve duş alanı yok. Yiyecek ve bunun benzeri alışverişlerinizi önceden yapıp buraya gelmeniz gerekiyor. 

İstanbul’a yakın kamp yerlerinin en gözlerinden biri olan Pürenli Yaylası’nda kamp tesisi olmadığı için elektrik ile ilgili sıkıntılara karşı da hazırlıklı olmalısınız. Ayrıca doğayla iç içe bulunan bu kamp yerinde, telefonlar da çok çekmiyor. Buna karşı da önlem alabilirsiniz. 

İstanbul’a Yakın Kamp Yerleri: Uçmakdere Çınar Mocamp Şarköy, Tekirdağ

istanbula-yakin-kamp-alanlari-ucmakdere

İstanbul’a yakın kamp yerlerinden biri de Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan Uçmakdere Çınar Mocamp isimli yer. Kamp yeri İstanbul’a aşağı yukarı üç saatlik bir uzaklıkta yer alıyor.

Uçmakdere harika bir kamp alanı ve çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. Denizi ve doğasıyla olduğu kadar yamaç paraşütü yapılabilen bir yer oluşuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Uçmakdere’de ücretsiz kamp yapabileceğiniz kamp yerleri var. Ancak kamp tesisleri de mevcut, dilerseniz bu tesislerde de kalabilirsiniz. En gözde tesis Uçmakdere Çınar Mocamp isimli kamp yeri. 

Bu kamp yerinde tuvalet, duş alanı, elektrik gibi sorunlarınız yok. Her türlü hizmet mevcut. Ayrıca salaş küçük bir restorana da sahip. Bunun yanında mangal yakmaya da izin veriliyor. 

İstanbul’a yakın kamp yerleri içerisinde en çok tercih edilenlerden bir tanesi Uçmakdere. Kesinlikle gidilip görülmeye değer bir yer olduğunu söylemeden geçmeyelim! 

Keyifli bir kamp tatili kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle