Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’a Yakın En Güzel 7 Göl

İstanbul’a Yakın En Güzel 7 Göl

İstanbul’a olan aşkımız baki. Fakat bazen kalabalığından, gürültüsünden kaçıp kurtulmak istiyoruz. Birkaç günlüğüne rahatlayıp, aynı özlemle İstanbul’a geri dönmek istiyoruz. O halde gelin hafta sonu tatil seçeneklerini birlikte inceleyelim. İşte sonbaharın tüm renklerinin tadını çıkarabileceğiniz, İstanbul’a yakın en güzel 7 göl!

İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri

Şehir hayatı hepimizi yoruyor. Her sabah erkenden işe gidiyor, akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz. Haliyle yaşadığımız tatil yapma fırsatı yakalayamıyoruz. Hafta sonlarını değerlendirmeden tekrar yeni bir haftaya giriş yapıyoruz.

Sizlere İstanbul’a yakın tatil yerlerinden bahsedelim. 2 günlüğüne de olsa temiz hava, bol oksijenli rotalara değinelim. İş stresini biraz olsun kenara bırakalım. Sonbaharın renklerine doyacağınız, doğayı yeni baştan keşfedeceğiniz İstanbul’a yakın en güzel göller sizleri bekliyor. Birkaç saatlik mesafede yer alan İstanbul göl evleri ile ruhunuzun dinlendiğini hissedeceksiniz. Bu sayede yeni haftaya parlayan enerjiniz ile mutlu bir giriş yapacaksınız. Bu hafta sonu İstanbul’dan biraz uzaklaşmaya ne dersiniz?

İstanbul’a Yakın En Güzel Göller

Aslına bakarsanız tatile çıkmak oldukça basit. İlla Antalya’ya ya da Bodrum’a gitmenize gerek yok. İstanbul çevresinde de soluklanabileceğiniz benzersiz noktalar mevcut. İşte o seçeneklerden biri de manzarasına doyum olmayan İstanbul’a yakın en güzel 7 göl. 

  • Sazlıklar İçerisinde Sapanca Gölü

istanbula-yakin-gol.jpg

Doğu Marmara Bölgesi’nde bulunan Sapanca Gölü, Türkiye’nin adından en çok söz ettiren göllerinden biridir. Aslına bakarsanız hem Sakarya’ya hem de Kocaeli’ne komşudur. İzmit’e 27 km uzaklıkta bulunan göl Sakarya’ya ise sadece 12 km uzaklıkta yer alıyor. Hafta sonlarının vazgeçilmez tatil rotaları arasında olan Sapanca Gölü, İstanbul’a yakın en güzel 7 göl listemizde ilk sırada yerini koruyor. Tektonik oluşumlu gölün, yaklaşık uzunluğu 16 km civarındadır. Çevresi sazlıklarla taçlanmış enfes bir manzara sunar. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Sapanca Gölü, konaklama ve yeme-içme imkanları ile sizlere sınırsız seçenek sunar. Özellikle göl manzaralı kahvaltısının meşhur olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Eylül ayı itibari ile sonbahar siluetine bürünen bu bölge size farklı duygular yaşatır.

Peki Sapanca Gölü’ne nasıl gidilir? İstanbul’a olan yakınlığı itibari ile kendi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.  Dilerseniz Sakarya otogarı seferli otobüsleri tercih ederek birkaç saat içerisinde Sapanca’ya gidebilirsiniz. Ayrıca Yolcu360 İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 1 dakika içerisinde aracınızı kiralayabilir ve İstanbul’dan Sapanca’ya konforlu bir gezi planlayabilirsiniz.

Sapanca Gölü Nerede?

Sapanca Gölü İstanbul’a yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. İstanbul Merkez’den Kuzey Marmara Yolu / O-7 üzerinden Sapanca Gölü’ne ortalama 2 saat 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

  • Doğa ile Baş Başa Yedigöller

istanbula-yakin-gol-1.jpg

1965 yılından bu yana Milli Park statüsünde olan Yedigöller, İstanbul kalabalığından kaçanların adresi. Alabalık üretiminde önde gelen göl, yerli-yabancı turistlerin huzuru aradığı yer. İstanbul’dan 305 kilometrelik uzaklıkta bulunan Yedigöller, Bolu’nun incisi. Turizm gelirlerinin büyük bir bölümünü sonbahar ve kış aylarındaki yoğun turist akını ile karşılıyor. Doğa yürüyüşlerinin en güzel rotası Yedigöller, sonbaharın tadını çıkarmayı biliyor. Sarı, yeşil ve kızılın benzersiz uyumuna şahit olacaksınız. Kartpostallara taş çıkaran görüntüsü ile iç huzura doğru yola çıkıyorsunuz. 

Aslına bakarsanız Yedigöller sadece tek bir gölden ibaret değil. Sazlıgöl, Nazlıgöl, İncegöl, Deringöl, Küçükgöl, Büyükgöl ve Seringöl olmak üzere toplam yedi gölün bir araya gelmesi ile oluşuyor. Birbirleri ile yürüme mesafesinde olan bu göllerin her biri ayrı bir güzelliğe sahip. Alın çadırınızı, kitabınızı doğa ile baş başa bir hafta sonu geçirmeye gelin. Sadece siz ve eylül yaprakları. Kulağa hoş geliyor öyle değil mi? Hadi daha fazla vakit kaybetmeyin!

Yedigöller Nerede?

İstanbul, Yedigöller’e 302 kilometre uzaklıkta. Yedigöller’e İstanbul’dan ortalama 3.5 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

  • Sonbaharın Her Tonu Abant Gölü

istanbula-yakin-gol-2.jpg

İstanbul ile Ankara arasında yer alan Abant Gölü, köknar ve çam ağaçları arasında keşfedilmeyi bekliyor. Güneşli günlerde ışıldarken, karların arasında saklanan göl her mevsim bambaşka güzelliklere bürünüyor. İlkbaharda nilüferleri selamlıyor, su samurlarını eğlendiriyor. Eylül ile Mayıs ayı boyunca tam 9 ay boyunca ziyaretçilerine doğanın kapılarını açıyor. İster bisiklete turu yapın ister trekkinge çıkın. Yeşilin özgürleştirici hissini ruhunuzda hissedin. Hatta sanatçı yanınızı konuşturun sosyal medyanızda kıskandıran fotoğraflar paylaşın. Sonbahar Abant’a gitmenin tam zamanı!

Bolu Abant Gölü Nedere?

İstanbul-Bolu Abant Gölü arası 279 kilometre. Bu mesafe O-4 yolu üzerinden yaklaşık olarak 3 saat 15 dakika dakika sürüyor.

  • Her Mevsim Etkileyici Gölcük

istanbula-yakin-gol-3.jpg

4.5 hektarlık bir yüzeye sahip olan Gölcük, Bolu merkeze sadece 13 km uzaklıkta yer alıyor. Çam, köknar, gürgen çevresinde bulunan ağaç çeşitlerinden yalnızca birkaçı. Her mevsim yemyeşil kalmayı başaran doğası ile göz kamaştırıyor. Tıpkı Yedigöller gibi burası da sizleri huzurla besliyor. 

Hemen hemen tüm Gölcük fotoğraflarında kendine yer bulan Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Devlet Konukevi de gölün kenarına konumlanmış. Bunun yanı sıra göl ve çevresi Tabiat Parkı olarak koruma altına alınmıştır. Bu sebeple göl ve çevresine girişler araçlara kapalıdır. 

Peki Gölcük’e ne zaman gidilir? Malum önümüz güz. Etkileyici manzaralara tanık olmak, sonbaharın ahengini Bolu’da karşılamak isterseniz en uygun zaman Eylül-Aralık arası. Fakat Gölcük Tabiat Parkı kış aylarında da tadına doyulmaz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Siz en iyisi her mevsim ufak da olsa birkaç gün Gölcük’e uğrayın. 😉 Ağaçlar altında piknik yapın, sonbahar yapraklarının hışırtısında yürüyüşe çıkın. 

Gölcük Nerede?

İstanbul ile Bolu Gölcük Köy arası toplamda 272 kilometre. İstanbul Merkez’den Gölcük’e ortalama 3.5 saatte ulaşabilirsiniz.

  • Karmaşadan Uzak Cennet İstanbul Saklı Göl

istanbula-yakin-gol-4.jpg

Adı gibi İstanbul’un kalabalığından kurtulmayı başarmış saklı bir cennet. Şile Kamandere Köyü’nde bulunan Saklı Göl yemyeşil doğası ile İstanbul’a yakın en güzel 7 gölden biri. Oluşum itibari ile yapay bir baraj gölüdür. Kahvaltısı ile meşhur bir yer. Nitekim aç değilseniz bile temiz havanın acıktıran gücü sizi kahvaltıya doğru götürecek. Şile merkeze 14 km uzaklıkta bulunan Saklı Göl, İstanbulluların rahatlıkla ulaşım sağlayabileceği bir güzergahta bulunuyor. Ahmetli Köyü’ne saptıktan sonra tabelaları takip ederek göle ulaşabilirsiniz. 

Burası hafta sonu şöyle derin bir “Oh!” diyebileceğiniz, bol oksijenli bir lokasyon. İster kahvaltınızı yanınıza hazırlayıp gelin ister göl manzaralı gözlemelerin tadını çıkarın. Tüm gün doğayı seyretmenin keyfi ile baş başa kalın. 

Saklı Göl Nerede?

İstanbul ile Saklıgöl arası yalnızca 58 kilometre. İstanbul trafiğini göz önünde bulundurarak, İstanbul’dan Saklıgöl’e ortalama 1 saatte ulaşabilirsiniz diyebiliriz.

  • 300 Yıllık Geçmiş Sülüklü Göl

istanbula-yakin-gol-5.jpg

2011 yılı öncesinde koruma altına alınan Sülüklü Göl, 2011 yılı sonrasında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan göle ulaşım oldukça kolaydır. Hem kendi aracınız hem de otobüs ile Mudurnu ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca gölün Akyazı ile de sınırı bulunmaktadır. Yani Akyazı üzerinden de Sülüklü’ye direkt ulaşmanız mümkündür. 1070 metre rakıma sahip olan Sülüklü Göl’ün büyüklüğü 6 hm karedir. 

Sülüklü Göl’ü diğerlerinden ayıran özelliği nedir? Çevresinde tam 180 tane çam ağacı bulunmaktadır. Bu çam ağaçları yıllar yılı formunu koruyarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Hiçbir hasara uğramadan hala yaşayan çam ağaçları ülkemizin belki de en yaşlı ağaçlarındandır. Bunun yanı sıra göle ismini veren sülükler de bölgenin en önemli özelliğidir. Her ne kadar sülük sayısında azalma olsa da Sülüklü Göl ismi buradan gelmektedir. Heyelan set gölü oluşumludur. Hatta yapılan araştırmalar gölün 300 yıl önce gerçekleşen depremler sonucu oluştuğunu ortaya çıkarmıştır. 

Sülüklü Göl Nerede?

Sülüklü Göl, İstanbul’a 215 kilometre uzaklıkta. Trafiğin sakin olduğu bir saatte İstanbul’dan 2.5 saatte Sülüklü Göl’e ulaşabilirsiniz.

  • Koruma Altındaki Zenginlik Uluabat Gölü

istanbula-yakin-gol-6.jpg

Halk arasında Ulubat Gölü olarak tanıdığımız gölün adı Uluabat Gölü’dür. Marmara Bölgesi’nin bereketine sahip göl Bursa ilinde yer alıyor. Bulunduğu konum itibari ile tatlı su gölüdür.

1988 yılında Çevre Bakanlığı tarafından Ramsar alanı olarak ilan edilmiştir. Peki nedir Ramsar alanı? Bölgeye özgü canlı türlerinin yer aldığı bu sebeple de azami düzeyde korunmaya ihtiyacı olan alanlara özgü bir sözleşmedir. Uluabat Gölü’nde de turna, kızıl kanat, çakıl balığı gibi türler bu bölgeye özgü yetişmektedir. Kısacası su bitkileri, balık çeşitliliği ve kuş türleri açısından oldukça zengin bir göldür. Tektonik oluşumlu Uluabat Gölü çevresindeki yerleşim yerlerinin çökmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Doğası ile zengin Uluabat Gölü, İstanbul’a yakın en güzel 7 göl arasına girmeyi başarmıştır. 

Uluabat Gölü Nerede?

İstanbul ile Uluabat Gölü arasında 172 kilometre mesafe var. İstanbul Merkez’den Bursa Uluabat Gölü’ne ortalama 2 saatte ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle