Yolcu360 Blog
istanbul-sarap-evi

İstanbul’daki En İyi 12 Şarap Evi

İstanbul’da birbirinden güzel ve çeşitli şarapları bulabileceğiniz şarap evlerini sizler için araştırdık. İşte İstanbul’daki en iyi 12 şarap evi:

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

istanbul-sarap-evi-.jpg

  • Beyoğlu Şaraphanesi

Kaliteli şarapları tatmak, çeşitli peynir ve şarküteri tabaklarının eşliğinde unutulmaz bir akşam geçirmek istiyor musunuz? Eğer cevabınız “Evet” ise sizleri İstanbul’daki en iyi 13 şarap evinden biri olan Beyoğlu Şaraphanesi’ne bekliyoruz. Akşam yemeklerinizi müzik ziyafeti ile de taçlandırıyor. Her Çarşamba “Jazz Gecesi”, Cuma ve Cumartesi günleri ise terasta “Canlı Plak” etkinliği ile eğlencenizi katlamaya geliyor. Menüsündeki geniş seçenekleri sayesinde ne yiyeceğine karar veremeyen misafirler de Beyoğlu Şaraphanesi’nde mutlu. Aynı zamanda her Pazartesi saat 19:00-21:00 saatleri arası “Aperitivo” ismini verdikleri açık büfe seçeneği de mevcut. Fakat belirli kontenjanla sınırlı olan şarap tadım etkinlikleri için önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Böylece doğru tadım yapmayı öğrenebilir ve şarap bilginizi artırabilirsiniz.

Beyoğlu Şaraphanesi Adres: Asmalı Mescit, Sofyalı Sokak, No:7, 34430 Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Viktor Levi Şarap Evi

Anadolu Yakası’nda yer alan şarap evi Viktor Levi Şarap Evi, Kadıköy’ün ortasında hem şehrin merkezinde hem de şehirden uzak bir köşe. Kaliteli şarapların akşam yemeğinize eşlik etmesini istiyorsanız Viktor Levi sizin için doğru rota. Ayrıca geniş bahçesi sayesinde kalabalık arkadaş grubunuz ile de rahat vakit geçirebilirsiniz. Yerli şarapların yanı sıra ithal şarap menüsü de oldukça kabarık bir şarap evi. Viktor Levi Şarap Evi’nin kendi şaraplarını ürettiğini bahsetmeden geçmeyelim. Gelibolulu sardalyacı bir ailenin oğlu olan Viktor Levi’nin, Bozcaada’da başlayan şarap yapım yolculuğu günümüze kadar uzanıyor. İstanbul‘un en eski şarap evlerinden olan Viktor Levi, şaraplarını Türkiye’nin dört bir yanından topladığı üzümlerle yapıyor. Sadece şarabının lezzeti değil elbette yanında servis ettiği ithal ve yerli peynir çeşitleri, ciğer ve et yemekleri de Viktor Levi‘yi özel kılıyor. 

Viktor Levi Şarap Evi Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi Damacı Sokak, No:4 Kadıköy/ İSTANBUL.

  • Hazzo Pulo Şarap Evi

Hazzo Pulo Şarap Evi’nin sunumu diğer şarap evlerinden oldukça farklı. Misafirlerine şarapları sürahi ile servis eden sıradışı bir şarap evi. Ayrıca haftanın belirli geceleri fasıl ve gitar dinletileri ile de kulaklarınızın pasını siliyor. Anadolu mutfağı başta olmak üzere İtalyan ve İskandinav mutfaklarına özgü tatları sizlerle buluşturuyor. Şarap mahzenini andıran duygusal atmosferi mekana farklı bir hava katıyor. sahip. Trakya‘dan, Diyarbakır‘a kadar geniş bölgenin üzümleri tek tek toplanarak benzersiz tatta Hazzo Pulo şarapları meydana geliyor. Aynı zamanda zengin yemek menüsüne de mevcut. Çok çeşitli peynir tabağı, mezeleri ve deniz ürünleri ile İstanbul’daki en iyi 13 şarap evi listemizde Hazzo Pulo yerini alıyor.  

Hazzp Pulo Şarap Evi Adres: Meşrutiyet Caddesi, No: 31/B Tepebaşı, Beyoğlu / İSTANBUL.

istanbul-sarap-evi-2.jpg

  • Sensus Galata Şarap Butiği

Sensus Galata Şarap Butiği, 400’den fazla çeşit yerli şarap seçeneği ile siz değerli misafirlerine benzersiz bir deneyim fırsatı sunuyor. Aynı zamanda Çarşamba, Cuma ve Cumartesi gecelerine özel şarabınızı yudumlarken sizlere canlı müzik de eşlik ediyor. Bunun yanı sıra Pazartesi ve Salı günleri özel sınırsız pizza ve şarap servisi ile eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Kısacası Sensus Galata Şarap Butiği’nde hem şaraba hem de yemeğe doyacaksınız. Seçtiğiniz şarabın yanında peynir ya da meyve servisi de yapılıyor. Kaliteli şarabı uygun fiyata içmek isteyen tüm misafirlerini Avrupa yakasında yer alan Sensus Galata Şarap Butiği’ne davet ediyor.

Sensus Galata Şarap Butiği Adres: Bereketzade, Kuledibi, Büyük Hendek Caddesi, No:5, 34420 Beyoğlu/ İSTANBUL. 

  • Pano Wine House

Pano Şarap Evi, yıllara meydan okuyan tarihi binası ile bizleri büyülüyor. Siz değerli konuklarını böylesine bir atmosferde ağırlamaktan oldukça memnunlar. Geniş şarap skalsı ve lezzetli yemek menüsü ile tadına doyum olmaz tatlılarını mutlaka denemelisiniz. İstanbul’daki en iyi 12 şarap evinden biri olan Pano Wine House keman dinletisi eşliğinde benzersiz bir şarap keyfi sunuyor. 1898 yılında şarap satmak için Panayot Papadopulus’un açtığı Tarihi Pano Şaraphanesi, Samatya’lı bir Rum aileden gelen Panayot’un mirasını taşıyor. Nitekim Panayot’un ölümünden sonra akrabaları tarafından şaraphanenin işletilmesine devam ediliyor. 

Pano Wine House Adres: Hüseyinağa Mahallesi, Hamalbaşı Caddesi, No:12/B, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Suvla Wine Bar

Sizleri şehrin merkezinde yer alan şarap evine davet ediyoruz. Kanyon Alışveriş Merkezi’nin içerisinde bulunan Suvla Wine Bar, kısa zamanda şarap severlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Bunun yanı sıra Suvla’nın kendi ürettiği doğal ürünler markası Kilye’nin ürünleri ile hazırlanan yemekleri de oldukça meşhur. Kırmızı, beyaz ve rose tadım setlerinden birini seçebilirsiniz. Suvla Wine Bar gönül rahatlığı ile sizlere önerebileceğimiz bir şarap evi. 

Suvla Wine Bar Adres: Kanyon AVM, Kat:R, Teras Kanyon Esentepe, 34394 Şişli/ İSTANBUL.

  • Zeyta Şarap Evi

Emirgan’da bulunan Zeyta Şarap Evi, İstanbul’daki en iyi 12 şarap evi listemizde yer almaktadır. Bunun yanı sıra zeytinyağı ve doğal ürünler satış noktası olarak da biliniyor. Sıcacık ortamı ile birbirinden lezzetli yemeklerinizi yiyip şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Ayrıca belirli günlerde yapılan şarap tadım etkinliklerine mutlaka katılmanızı tavsiye ediyoruz. Etkinliğe gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. 

Zeyta Şarap Evi Adres: Emirgan Mahallesi, Emirgan Mektebi Sokak, Selin Apartmanı, No:31/A, 34467 Sarıyer/ İSTANBUL. 

  • Solera Winery Şarap Evi

Şarap imalathanesi olarak bilinen Solera Winery Şarap Evi, küçük ve samimi ortamı ile sizleri ağırlıyor. Yerli şarap çeşitlerinden, benzersiz mezelere; enfes peynir tabaklarından, tadımlık menülere şarabınıza eşlik edecek tüm lezzetler burada yer alıyor. Hemen hemen haftanın her günü dolu olan Solera Winery Şarap Evi’ne sizleri de davet ediyoruz.

Solera Winery Şarap Evi Adres: Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi, No:44, 34433 Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Kav Şarap Butiği

Türkiye’nin en eski şarap üreticilerinden Kavaklıdere’nin, 1988’de Ankara’nın Tunus Caddesi’nde açılan Kav Şarap Butiği günümüzde Nişantaşı, Kapadokya ve Alsancak’ta da hizmet vermektedir. Peki Kav Şarap Butiği’nde neler bulabilirsiniz? Gelin yakından inceleyelim. Öncelikle butiklerde Kavaklıdere’nin tüm şaraplarını bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra yerli ve yabancı üreticilerin üst segment şaraplarını da deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca Kav Şarap Butikleri’nde şarap aksesuarları ve dolapları da bulabilirsiniz. Fakat Nişantaşı’nda yer alan Kav Şarap Butik, diğer butiklerden farklı olarak restoranı ile de müşterilerini ağırlıyor. Kavaklıdere şarapları arasında kendi seçiminize göre dilediğiniz şarabı alıp, restoranda lezzetli yemekler ile birlikte tadımlayabilirsiniz. 

Kav Şarap Butiği Mithatpaşa Mahallesi, Kıraç Sokak, No: 3, 34075, Eyüp Sultan/ İSTANBUL.

  • Lal Şarap Evi

Kadıköy’ün ünlü barlar sokağı olarak bildiğimiz Kadife Sokak’ta yer alan Lal Şarap Evi, hoş bir ahşap dekorasyonu ile sizleri karşılıyor. Bu vintage görünüm romantik bir hava katıyor. Lal Şarap Evi, İstanbul’daki en iyi 12 şarap evi listemizde en göz alıcı mekanlardan biri. Şöminenin verdiği sıcaklık sayesinde şarap keyfi burada bir başka.  

Lal Şarap Evi Adres: Caferağa Mahallesi, Kadife Sokak, No:19, 34710, Kadıköy/ İSTANBUL. 

  • Hera Şarap Evi

Avrupa yakasında hizmet veren Hera Şarap Evi, üç katlı bir Rum evinde bulunmaktadır. Birbirinden çeşit şaraplarının yanı sıra peynir, meze, ara sıcak ve et yemeği ile birlikte akşamın keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle Hera Şarap Evi’nin benzersiz lezzeti kızarmış keçi peyniri ilave edilmiş taze ot mücverini mutlaka denemelisiniz.  Ayrıca atıştırma tahtası, şarküteri tahtası, krep gibi seçenekler ile de  şarabınızın lezzetini artırabilirsiniz.  

Hera Şarap Evi Adres: Caferağa Mahallesi, Kadife Sokak, No:10, 34710, Kadıköy/ İSTANBUL.

  • Merlot Şarap Evi

Bağdat Caddesi‘nde yer alan Merlot Şarap Evi, Kapadokya şarapları ile adından bahsettiriyor. Bunun yanı sıra Cumartesi ve Pazar günleri düzenledikleri brunch ile de müşterilerini ağırlamaktan büyük keyif alıyor. Kapadokya’nın zengin üzüm bağlarında kendi şaraplarını üreten iki ortağın kurduğu Merlot Şarap Evi, istanbul’daki en iyi 12 şarap evi listemizde yerini alıyor. 

Merlot Şarap Adres: Feneryolu, Bağdat Caddesi, No: 97, 34728 Kadıköy/ İSTANBUL.

 

Yorum ekle