Yolcu360 Blog
Moda Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > İstanbul Moda Hakkında Bilmedikleriniz

İstanbul Moda Hakkında Bilmedikleriniz

İstanbul Moda hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Moda’da gezilecek yerler, Moda’da yemek için seçenekler ve Moda’da kahve keyfi için öneriler mi arıyorsunuz? Moda semtini biraz tanıyalım mı?

İstanbul Moda Hakkında Bilmedikleriniz

Kadıköy’ün bu en eski yerleşim yeri olan Moda hakkında söylenecek ilk şey, nezih ve özenli dokusudur. Çoks ayıda bar, kafe, retoran alternatifine ulaşılabilen Moda’nın en meşhur yeri de Moda Parkı’dır. Waffle yemek, dondurma yemek, bir şeyler içmek ya da keyifli bir sokak atmosferinde biraz gezinmek için Moda’ya gelenler hafta sonu semtin kalabalıktan yürünmeyecek hale gelmesinin nedenidir. Moda Parkı’nın manzarası da eşsizdir…

İstanbul Moda

İstanbul Moda Hakkında Genel Bilgiler

Kadıköy’ün en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Moda gerek manzarası, gerekse köklü geçmişiyle Anadolu Yakası’nın en nezih ve en sakin semtlerinden birisidir.

Tarihi çok eskilere dayanan Moda bölgesinde yaşayan ilk uygarlığın Fenikeliler olduğu rivayet edilmektedir. Osmanlıların Kadıköy’e yerleşmeleri ise 1350 yılında olmuştur. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesiyle şehrin doğu ve batı yakası birleşmiş ve bugünkü halini almıştır.

Tanzimat dönemini takip eden yıllarda, yani Batılılaşa hareketlerinin yoğunlaştığı 19.yüzyılın sonlarına doğru Avrupa’dan gelen azınlıkların bu semte akın ettiği görülür. İngilizlerin tamamının yanı sıra Rumlar, Ermeniler ve Osmanlıların ileri gelenlerinin ikamet ettiği yerlerin başında gelmesi ve bu yerleşme sürecindeki hızlanma halk arasında semtin “Moda” ismini almasına neden olmuştur.

Modada gezilecek yerler listesine geçmeden önce Kadıköy araç kiralama seçeneklerinden bahsedelim…

İstanbul Moda

Kadıköy Araç Kiralama

Kadıköy’de araç kiralama yapmak üzere yolcu360.com üzerinden hızlı bir araştırma yapabilirsiniz. Sistem üzerinden Kadıköy uygun fiyatlı kiralık araç seçeneklerine bakabilir, fiyatları karşılaştırabilir ve aradığınız sonuca kolayca erişebilirsiniz. Kadıköy rent a car firmalarının müsait araçlarını sistem üzerinden görüntüleyebileceğiniz gibi Kadıköy kiralık oto fiyatlarını da karşılaştırabilirsiniz. Kadıköy’den araç kiralama yaparak şehrin diğer bölgelerine geçebilir, ilgili rent  a car ofisiyle görüşerek aracı farklı bir semmteki ilgili ofise de teslim edebilirsiniz (farklı ofise teslim için ek ücret talep edilebilir)

Moda’da Gezilmesi Gereken Yerler

Moda Sokakları

Moda’da gezilip görülecek yer çok. Barış Manço’nun evi, Moda Parkı, Moda tatlıcıları ve Wafflecıları, o küçük çikolata dükkanı ve minik kafeler… Hepsi de çok keyifli ve güzel bir hafta sonu ya da akşam geçirmek için seçenek çok. Detaylara bakalım mı?

Tarihi Moda İskelesi

Dönemin ünlü mimarlarından Vedat Bey’in 1916 – 1917 yıllarında inşa ettiği eserlerinden birisidir. 1937 yılındaki şiddetli bir lodos fırtınasıyla üst katı yıkılan iskele 2000 yılında tekrar restore edilerek hizmete açılmıştır.

Kadıköy – Moda Nostaljik Tramvay

Moda Sahili2003 yılında yeniden hizmete giren Nostaljik Tramvay, Kadıköy – Moda arasında 2,6 km’lik bir alanda ve 10 istasyonda hala hizmet vermektedir.

Kadıköy Anadolu Lisesi ( Maarif Vekaleti Koleji)

Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim ve öğretime başlayan ilk 6 okulundan birisidir. Birçok başarıya imza atan okul hala en değerli ve en köklü eğitim kurumlarından birisi olma özelliği taşımaktadır.

Barış Manço Evi

Barış Manço’nun ölümünden sonra müzeye dönüştürülen evde sanatçının tüm eşyaları, antikaları ve eserleri yer almaktadır.

Kurbağalıdere (Yoğurtçu Parkı)

Kadıköy çevresinin en uzun deresi lan Kurbağalıdere toplam 76.680 m’dir. Osmanlı Dönemi’nde şehzadelerin ve paşaların konaklarıyla çevrili olan ve inanması güç olsa da bir zamanlar mesire yeri olan dere zamanla yerini parka bırakmıştır.

Moda Deniz Kulübü

Atatürk’ün emriyle 1935 yılında kurulan kulüp İstanbul’un en köklü kulüplerinden birisidir. Çağdaş yaşam anlayışı benimseyen kulüp prestijli geçmişiyle de Moda’nın simgelerinden biridir.

Moda’nın Eski Lozan Plajı, Kadınlar Hamamı çarpık kentleşme sonucu yok olmuştur. Tüm bu yıkıma rağmen ayakta kalmayı başaran Moda; çay bahçeleri, parkları, sahili, balık restoranları hala çok tercih edilen semtlerden birisi olma özelliğini korumakta ve İstanbulluları kucaklamaya devam etmektedir.

 

Yorum ekle