Yolcu360 Blog
isparta-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Isparta Gezisi ve Görmeniz Gereken Yerler

Isparta Gezisi ve Görmeniz Gereken Yerler

Gül şehri olarak bildiğimiz Isparta’ya daha önce hiç tatil amaçlı gittiniz mi? Gitmediyseniz ve hali hazırda bir tatil yapma düşüncesi varsa kafanızda gelin birlikte Isparta gezisi yapalım.

Isparta muhteşem doğasıyla sizi kendisine hayran bırakacak bir yer. Hem Toroslar manzarasına kapılıp hayallere dalacaksınız hem de lavanta ve gül bahçelerinde gününüzü gün edeceksiniz. Isparta’da şehirleşme pek yaygınlaşmasa da merkezi konumu açısından çok avantajlı bir şehir. Haydi gelin ayrıntılarını beraber inceleyip görelim, Isparta’da neler varmış, neler yokmuş.

isparta-3

Isparta’da Görmeniz Gereken Yerler

Isparta Akdeniz’de Göller Yöresi’nin en büyük şehridir. Isparta’yı genellikle geleneksel Türk halıları, gülleri ve lavantalarıyla biliriz. Isparta’ya genel bir bakışla bakınca modern bir mimariye sahip bir şehir olduğunu da görürüz. Fakat bunun yanında ilgi çekici tarihi binalar ve özellikle camileri de mevcut. Tüm bu olanaklarıyla Isparta ziyaretçilerine tarihi ve turistik bir gezi olanağı da sunuyor.

Isparta’da şehrin tüm yönlerine dilediğinizce uğrayabilirsiniz. Fakat hem gideceğim yer güzel olsun hem de gidiş yolum güzel olsun derseniz Eğirdir ve çevresini tercih edin deriz. Çünkü doğasıyla meşhur Eğirdir ve çevresi güzel bir alternatif olarak görünebilir. İlk bakışta mütevazi bir merkez olan Isparta, ziyaretçilerine sunacak çok çeşitli keşif noktalarına da sahip bir şehir.

Eğirdir

Isparta şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer alan Eğirdir ilçesin ulaşım gayet rahattır. D-330 Karayolu üzerinden doğrudan bölgeye ulaşabilirsiniz.

Eğirdir ilçesi, Eğirdir Gölü’nün hemen yanı başında yer alan küçük bir göl kasabasıdır. Görünce şirinliğiyle büyüleneceğiniz bu ilçe size çok güzel bir tatil yaşatabilir. Eğirdir ilçesi küçük adacıkları, sakin mavi göl suları ve tarihi mirası ile muhteşem bir görünüm sunuyor.

Eğirdir gölü yüzme, tekneyle gezme ve Davraz Dağı’nın yamaçlarında yürüyüş yapma gibi çok çeşitli aktivite seçenekleri de sunuyor. Eğirdir’de, tarih meraklıları için ilgi çekici tarihi yapılar da var. Dileyen bu tarihi mirası da ziyaret edebilir. Eğirdir’e gelindiğinde Dündar Bey Medresesi ve Hızır Bey Camii’sini de görülmesi gereken tarihi yerler arasına alabilirsiniz.

Eğer yoğun şehir hayatından uzaklaşıp tatlı su balıklarının tadına bakmak ve harika doğada vakit geçirmek isterseniz buraya uğramanızı tavsiye ederiz. Eğirdir’de birkaç gece konaklayabileceğiniz yerler de mevcut.

Akpınar Köyü

Akpınar Köyü, Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlıdır.  Şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Ulaşım da aynı şekilde D-330 Karayolu üzerinden sağlanıyor.

Akpınar Köyü’ne geldiğinizde Eğirdir Gölü, Yeşilada, Can Ada, Barla Köyü ve Anamas Dağı’nın tamamının görülebilirsiniz. Doğa ile baş başa bir gün geçirmek ve köy hayatı yaşamak isteyenleri buraya alalım. Çünkü burası doğayla baş başa kalmak isteyenlerin ilk olarak ziyaret etmesi gereken yerlerden.

Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi, Isparta’daki Davraz Dağı’nda. Ve beklenenin aksine hiç de şehir merkezinden uzak değil. Davraz Kayak Merkezi şehir merkezine 30 km uzaklıkta yer alıyor. Ulaşımı da Davraz Kayak Merkezi Yolu üzerinden sağlayabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi  Isparta’da Kayak ve kış sporları için en popüler yerlerden biri. Burası sadece yöre kalkının gittiği bir yer değil. Yalnızca bu kayak merkezi için gelen binlerce kişi var. Davraz Kayak merkezi hem profesyonel kayakçılar hem de amatör sporcular tarafından ziyaret ediliyor.

Farklı büyüklükte kayak pistlerinin bulunduğu kayak merkezinde, ziyaretçiler için teleski ve teleferik gibi olanaklar da mevcut.

Davraz Kayak Merkezi ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın.

Davraz Kayak Merkezi’nde alternatif olarak birçok şey yapabilirsiniz. Örneğin doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, dağcılık, dağ bisikleti ve jeep safari gibi.

Isparta Gezisi: Lavanta Kokulu Köy

isparta-1

Isparta gezisi devam ediyor! Kuyucak ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf romanından epey meşhur olmuş bir yer. Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta. Burası şehir merkezine 50 km uzaklıkta yer alıyor. Araba ile Burdur-Isparta Yolu ve D-330 Karayolu’ndan buraya ulaşabilirsiniz.

Mor renkli lavanta tarlaları ile Isparta’nın Lavanta Kokulu Köyü her açıdan görülmeye değer. Burası güzel manzaralara ilgi duyanlar yerli halk ve turistler arasında oldukça popüler de bir yer.

Kuyucak, Türkiye genelinde en önemli lavanta üreticisi. Lavanta Kokulu Köy gerçekten ya da mecburen lavanta koktuğu için bu ismi almış. Çok sevimli değil mi?

Lavanta üreticiliği bu köyde yaşayanlar için önemli bir gelir kaynağı. Fakat bununla kalmıyor dünya pazarında da önemli bir yere sahip. Lavanta Kokulu Köy çarpıcı bir doğa ortamı isteyenler için harika bir seçenek.

Isparta Gezisi: Firdevs Bey Bedesten Kapalı Çarşısı

Firdevs Bey Bedesten Kapalı Çarşısı Isparta’nın tam da şehir merkezinde. Çarşıya Hastane Caddesi’nden ulaşabilirsiniz.

Firdevs Bey Bedesten Kapalı Çarşısı’nın tarihi  1500’Iü yıllara kadar uzanıyor. Şuan Isparta’nın kalbinde her şeye erişimin sağlanabileceği  bir alışveriş merkezi olarak hizmet veriyor. Mimar Sinan üslubunu yansıtan bu tarihi çarşı, zaman zaman tahribe uğramış elbette. Fakat asıl yapısının bozulmamasına dikkat edilerek, restorasyon çalışmalarından geçerek günümüze gelmiş.

İçerisinde giyim mağazaları ve çeşitli dükkanların bulunduğu Firdevs Bey Bedesten Kapalı Çarşısı, şehir merkezinde alışveriş için popüler bir duraktır. Firdevs Bey Bedesten Kapalı Çarşısı, haftanın her günü 22.00’a kadar açık. 22.00’dan önce ziyaret edebilirsiniz.

Isparta’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle