Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > İngiliz Arabaları: En İyi 7 İngiliz Araba Markası

İngiliz Arabaları: En İyi 7 İngiliz Araba Markası

İngiliz araba markaları neler? İngiliz arabaları hangileri? İngiliz araba markaları listesi içerisinde neler var? İşte karşınızda her zaman çekici ve lüks görünen İngiliz arabaları… Yolcu360 ekibi olarak sizler için en iyi İngiliz otomobil markalarını içeren harika bir liste hazırladık.

İngiliz Arabaları

  • Jaguar

Jaguar markası Amerika Birleşik Devletleri’nde oldukça iyi bilinmektedir. Yüksek kaliteli lüks araçların üreticisi olarak saygı görüyor ve çıkıntılı Jaguar amblemi ile kolayca tanınabilir. Başlangıçta İngiliz Leyland grubunun bir parçası olan şirket 1970’lerde kamulaştırıldı, 80’lerde yeniden özelleştirildi, 90’larda Ford Motors’a satıldı ve ardından Hintli şirket Tata markayı 2008’de satın aldı.

  • Aston Martin

Lüks ve mükemmellik ile tanınan bir başka marka olan Aston Martin, 1913’te kuruldu. Bir süredir Ford’a ait olmasına rağmen merkezi İngiltere’de bulunuyor. Genellikle filmlerde zengin ve ünlüler tarafından kullanılan zarif tasarımlı spor bir spor araba modeli ile tanınır.

  • Bentley

Sadece Bentley adı bile İngiliz aristokrasisini ve servetini akla getiriyor. Kraliyet ailesi, limuzinlerini yapmak için Bentley ile özel olarak bir sözleşme yaptığından bu durum oldukça normal diyebiliriz. Bentley, İngiltere’nin Crewe şehrinde bulunuyordu. Ancak Alman Volkswagen markası tarafından 1990’ların sonunda Rolls-Royce’dan satın alındı.

Fransız Araba Markaları yazısı için tıklayınız.

  • Rolls-Royce

Rolls-Royce’dan bahsetmişken, kendi başlarına bir başka efsanevi İngiliz otomobil markası desek abartmış olur muyuz? Limuzinler ve hatta altın kaplamalı arabaları oldukça meşhur. Rolls-Royce’un merkezi İngiltere’de Goodwood’da olsa da şuanda kontrolü BMW’ye ait.

  • Morgan

Listedeki tümüyle İngilizlere ait ve İngiliz yapımı tek otomobil şirketi. Worcester, Malvern’deki fabrikalarında her yıl yalnızca birkaç yüz araba üretiliyormuş. Bu nedenle bir Morgan için bekleme süresi 2 yıla kadar çıkabiliyormuş.

  • Mini / Land Rover / Vauxhall

Daha az lüks, ancak daha yaygın olan bu üç marka, İngiliz otomobillerini daha geniş bir kitleye ulaştırmayı başardı. Vauxhall, General Motors’a, Mini, BMW’ye ve Land Rover, Jaguar’ın da sahibi olan Hintli şirket Tata’ya ait.

  • McLaren Automotive

McLaren Automotive, spor otomobilleri üreten Britanyalı bir otomotiv şirketi. Şirket adını Bruce McLaren’dan almıştır.

Yorum ekle