Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İftarda Ne Yemeliyiz? | İftar İçin Tavsiyeler

İftarda Ne Yemeliyiz? | İftar İçin Tavsiyeler

Tüm gün hiçbir şey yiyip içmeyince iftar vakti ne var ne yok haklı olarak yemek istiyoruz. Ancak bu en büyük yanlışlardan biri… Uzmanların da özellikle önerdiği ve bizim de yıllardır dikkat ettiğimiz şey uzun süre aç kalmamızdan dolayı yemekleri hızlı bir şekilde tüketmemek. Bağırsak hareketlerimiz yavaşladığından her hangi bir mide rahatsızlığıyla karşılaşmamak adına daha yavaş yemek yemeliyiz. Ramazan ayı boyunca bir diğer dikkat ettiğimiz nokta kesinlikle ağır yiyeceklerden uzak durup midemizi rahatsız etmeyecek besinlere yönelmek… Unutmamak gerekir ki hangi besin olursa olsun fazlasını yemek her zaman zararlıdır. O yüzden yediklerimize dikkat etmemiz her zaman sağlığımız açısından önemlidir.

Sıvı Tüketimi Asla Unutulmamalı

 

Unutmamamız gereken ilk şey kesinlikle sıvı tüketimidir. Tüm gün susuz kalan vücudumuza iftardan sahura kadar olan süreçte bu takviyeyi yapmamız gerekiyor. Su yanında sıkma meyve suları da tercih edebiliriz. Ancak özellikle asitli içeceklerle bu süreçte uzak durmak daha iyi olacaktır.

Ramazan Meyvesi Hurma

Ramazan dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri kesinlikle hurmadır. Büyüklerimizden de gördüğümüz, uzmanların da önerdiği orucumuzu hurmayla açmanın sağlığımıza da katkısı kan şekerimizi dengelemesi açısından oldukça önemlidir. Hurma, ramazan sofralarıyla özdeşleşse de aslında birçok yararı olması nedeniyle her daim sofralarımızda olmayı hak ediyor.

Ramazan Pidesi

Ramazan ayında sofralarımızın bir diğer olmazsa olmazı ramazan pidesidir. Lezzetiyle kendini yedirse de unutmamak gerekiyor ki her şeyin fazlası oldukça zarar…  İftar menünüzde makarna, pilav, börek gibi yiyecekleriniz varsa dilimlerinizi ona göre azaltabilirsiniz.

İftariyelikler

Ramazan sofralarının zenginliği açısından vazgeçilmezlerden olsa da aslında ramazan dönemi gereksiz kilo alımına ve mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Pastırma, kavurma, salam gibi iftariyelikler sindirilmesi güç olması ve doymuş yağ oranı yüksek olması dolayısıyla mümkünse yenmemeli seviyorsanız da minimumda tutulmalıdır. Peynir, kuru meyve, zeytin, hurma vs bizi daha mutlu edecek iftariyeliklerdendir.

Tatlı

Oruç tuttuğumuz süreçte kandaki şeker oranı hızla azaldığından tatlı yeme isteğimiz çoğalmaktadır. Durum böyle olunca bu dönemde tatlı yeme isteğimiz her zamankinden fazla olabilir. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken nokta fazla şerbetli ağır tatlılar yerine daha sütlü tatlılar tercih etmek… Yine ramazanla özdeşleşen bir tatlı olan Güllaç tercihlerinizden biri olabilir.

Egzersiz Yapmayı İhmal Etmeyin

Malum korona virüsü dolayısıyla evlerimizden gerekmedikçe çıkmamaktayız. E birde ramazan böyle bir döneme denk gelince hareketlerimiz oldukça sınırlanmış durumda kaldı. Ancak unutmamamız gereken bu dönemde en azından ev içinde ufak tefek egzersizler yapmak… Yavaşlayan metabolizmamızın biraz daha hızlanması ve kendimizi rahat hissetmek için güzel bir seçenek olacaktır.

Sahurda Ne Yemeliyiz sorusunun cevabı için tıklayınız. 

Yorum ekle