Yolcu360 Blog
Honda-Jazz-Crosstar-Executive-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Honda Jazz Crosstar Executive İncelemesi 1.5 i-MMD Hybrid

Honda Jazz Crosstar Executive İncelemesi 1.5 i-MMD Hybrid

Dünyanın en büyük araba ve güçlü motor üreticisi arasında bulunan Honda, 2001 yılında ilk kez çıkardığı Jazz hafızalara kazandı. Kendi segmentinde standartları belirleyen Jazz’ın yeni modeli de iddialı geldi. Türkiye’de Executive ve Crosstar Executive adlarındaki iki farklı donanımla tercih edilebilen yeni Honda Jazz, kendine özgü hibrit altyapısına sahip. Karşınızda yeni Honda Jazz Crosstar Executive incelemesi.  

Honda Jazz Crosstar Executive İncelemesi: 1.5 Hybrid Tasarım  

Honda-Jazz-Crosstar-Executive

Honda Jazz Crosstar’ın, gövdesindeki aksesuarları, yüksekliği ve tasarımındaki detayları dikkat çekiyor. Farklı ön ızgarası ile fark yaratan Honda Jazz’ın yeni modeli, daha güçlü ve kaslı bir tasarım ile öne çıkıyor. Tamponda yer alan siyah plastik detayı göz dolduruyor.  

Diğer modellerine göre yerden daha yüksek olması, arabaya sportif bir hava katıyor. Lastiklerde ise son zamanlarda çok popüler diyebileceğimiz papatya jantları görüyoruz.  Jantlarda bulunan siyah detaylar, tamponda bulunan siyah plastikleri tamamlayarak harika bir görünüm ortaya çıkarıyor. Honda Jazz Crosstar Executive’in arka tekerlekleri disk fren sistemi ile donatılmıştır. Aynı segmentteki arabalarda genellikle kampana olduğu için bu farklılık büyük dikkat çekiyor. Arabanın depo kapağı ise üzerine basarak açılıyor. Arabanın C sütununda bulunan kelebek camların küçük olması tavan bölümünü ön plana çıkarırken, tavan rayları arabaya cross görünümü kazandırıyor.  

2022 Honda Accord İncelemesi yazımız için tıklayın.

Jazz Crosstar Executive’de bulunan led spot lambaları, arabaya farklı bir görünüm katarken, arka tamponun alt bölümündeki reflektörler tasarımla bütünleşiyor. Bagajı bölümünün dik bir şekilde inmesi arabaya MPV, görünümü kazandırıyor. Honda logosuna mavi tona verilerek hybrid çalışma sistemine de vurgu yapılıyor.  

Honda Jazz Crosstar Bagaj Hacmi  

Jazz Crosstar Executive’in bagaj kapağı manuel kaldırıldığında, 298 litrelik bir bagaj kullanıcıları karşılıyor. Rakiplerine göre daha düşük bir bagaj hacmi olsa da yine de tatmin edici bir boyuttadır. Arka koltuk katlandığında 1205 litrelik bagaj hacmi, ortaya çıkıyor. Bagaj döşemesi altında bir bölmenin yer alması hacmi daha da artırmıştır.  

Honda Jazz Crosstar Executive Arka Koltuk 

Honda Jazz Crosstar’ın arka koltukları iki yöne de katlanarak kullanıcılarından tam not almıştır. Koltuğun yukarı doğru katlanması, arka bölümde büyük bir yükleme alanı oluşmasını sağlar. Arka kapının yaklaşık 90 derece açılması, özellikle çocuk koltuğu yerleştirmek isteyenler için büyük kolaylık sağlıyor. Bu arada koltuklardaki isofix bağlantıları direkt açıkta bulunuyor. Bu da kolay bir bağlantıyı beraberinde getiriyor. Koltuğun öne yatmasnün sağ ve sol bölüme göre bir tık daha sert olduğunu hatırlatmakta fayda var.  

Arabanın içinde 10 adet airbag bulunuyor. Bu B sınıfı arabalarda fazla rastlanmaya bir durumdur. Koltuğa oturulduğunda, ön koltukların arkasında bulunan iki adet göz yolcuları karşılıyor. Alt bölümdeki gözler zaten pek çok araçta bulunuyor. Üstteki gözler ise telefon koymak için tasarlanmıştır.  

Honda Jazz Crosstar Executive Motor Bölümü 

Şimdi de geldik arabanın en önemli kısmı olan motor bölümüne. Öncelikle motor kaputunun süspansiyonlu olmadığını hatırlatalım. Kaput ağır değildir ve kolay bir şekilde takılabilir. Motor bölümünde yer alan turuncu kablolardan arabada bir elektrik teknolojisi olduğu anlaşılır. Arabada yer alan 1.5 litrelik benzinli motor 98 hp’lik güç üretiyor. Bu güç elektrik motoru ile desteklendiğinde 109 hp oluyor. B sınıfı küçük bir araba için oldukça yeterli bir güç, aynı şekilde elektrikli araba desteği ile arabanın torku 253 Nm olarak belirtilmiş. Motorun üst kısmını kapatan bir kapak yer almıyor. Aküsü ise rakiplerine göre daha küçüktür. 

Yakıt Tipi: Benzin & Elektrik 

Silindir Hacmi: 1498 cc 

Silindir Adedi: 4 

Yakıt Püskürtme: PGM-FI (Direkt Enjeksiyon) 

Besleme Tipi: Atmosferik 

Honda Jazz Crosstar Executive Kokpit  

Honda-Jazz-Crosstar-Executive-2.jpg

Honda Jazz Crosstar Executive kokpitinde de bahsetmeden geçmeyelim. Araba meraklılarının Jazz’ın kokpitine bayılacağı kesin. Torpidonun düz bir şekilde tasarlanması arabayı daha ferah hale getiriyor. Sağ ve sol bölümde bulunan bardaklıklar, klima menfezleri önünde yer alıyor. Bu da yolculuk yaparken tüketilen içeceklerin soğuk kalmasını sağlıyor. Honda mühendisleri tarafından tasarlanan ince A sütunları, gizlenmiş silecekleri ve panoramik ön cami ile sürüş pozisyonunda taviz vermeden benzersiz bir görüş açısı sunuyor. Bu da kör noktaları azalttığı için sürüş güvenliğini artırıyor. Arabanın gösterge panelinde, Honda logosu bulunuyor. Panel küçük gibi görünüyor ama arabaya çok hoş bir görünüm katıyor. Araba ilk çalıştığında benzinli motor değil, elektrikli motor çalışıyor. Buna rağmen klima gayet güzel soğutuyor. 

Honda Jazz Crosstar Executive Teknik Özellikler 

Model Yılı: 2022 

Araç Türü : Binek 

Segment: B 

Gövde Tipi: Hatchback 

Motor Tipi: HEV (Benzinli & Elektrikli) 

Seri: Jazz 

Donanım Paketi: Crosstar Executive 

Motorlu Taşıt Vergisi: 2197 tl/yıl 

Ait Olduğu Ülke: Japonya 

Honda Jazz Crosstar Executive Performans 

Beygir Gücü (Toplam): 98 hp 

Azami Tork: 131 nm 

Azami Hız: 175 km/s 

0-100 Km Hızlanma: 9.9 saniye 

Elektrikli Motor Beygir Gücü: 109 hp 

Elektrikli Motor Azami Tork: 253 nm 

Honda Jazz Crosstar Executive Yakıt Tüketimi 

Yakıt Kapasitesi: 40 lt. 

Şehir İçi Tüketim (100 km): 2.7 lt. 

Şehir Dışı Tüketim (100 km): 4.5 lt. 

Karma Tüketim (100 km): 3.8 lt. 

Karma CO2 Salınımı: 88 g/km

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle