Yolcu360 Blog
Cem-Bölükbaşı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Gurur Veren Hikayeler: Cem Bölükbaşı Kimdir?

Gurur Veren Hikayeler: Cem Bölükbaşı Kimdir?

Cem Bölükbaşı kimdir? Cem Bölükbaşı hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Cem Bölükbaşı’nın kazandığı yarışlar hakkında ve ilham veren yaşam öyküsü hakkında keyifli bir yazı…

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Espor yani elektrikli sporlar 2000’li yılların başında popülerleşmeye başladı. Ödüllü turnuvaların artmasıyla gelişimi ve yayılması ivme kazandı. Ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından esporcu lisansı verilmektedir. Gençler arasında da hızla yayılıyor.

Genç Esporcular arasında 21 yaşındaki Cem Bölükbaşı en dikkat çekenlerden. Espor dışından gerçek araba yarışlarında da iyi bir pilot olmak için çalışmalarını sürdüren Bölükbaşı’nın hedefi gerçek bir Formula 1 yarışçısı olmak. Bu yazıda genç sporcuya dair bilgileri bulabilirsiniz. 

Pistlerden espora

Önce biraz Cem Bölükbaşı kaç yaşında, ne zaman yarışlara başladı gibi konu başlıklarına da bakalım:

Cem Bölükbaşı 9 Şubat 1998 tarihinde doğdu. Henüz 6 yaşındayken hız tutkusunu fark eden babası, onu motokros pistine götürdü.  5 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başladı ve 6 yaşında Türkiye şampiyonu oldu. O yıl, karting yarışlarında da dereceler elde eden Bölükbaşı daha o yaştan gelecekte başarılı bir yarışçı olacağını belli ediyordu.

Günümüzde teknolojinin geldiği bu noktada araba yarışlarının da sanal ortama taşınması kaçınılmazdı. Araba yarışı simülasyonları arttıkça kişilerin de espora ilgisi artı. Cem Bölükbaşı da pistlerdeki deneyimlerini espora taşıyarak birçok başarı elde etti.

Esporda ardı sıra gelen başarılar

Cem-Bölükbaşı

Cem Bölükbaşı I-Racing ‘de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girince dikkatleri üzerine çekti. World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan gen sporcu Fernando Alonso takımına seçildi. 2017’de Abu Dhabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu. Bu yıl da Red Bull Racing Formula 1 Takımı’nın espor sürücüsü olacak.

Gerçek pistlere dönüş

Cem-Bölükbaşı-Borusan Otomotiv Motorsport’un desteği ile ilk uluslararası yarışına katıldı. Cem Bölükbaşı bir açıklamasında “simülasyona başlamamdaki önemli hedeflerden biri olan gerçek pistlere dönmem için bu fırsat çok değerli” dedi. Gerçekten de öyle oldu. 4 Haziran 2019’da gerçek piste çıkan Cem Bölükbaşı klasmanındaki sıralamada 3. Ve yarışta da 5. Olarak parlak bir pilot olacağını kanıtladı. 1 Temmuz 2019’da uluslararası ikinci gerçek yarışına katıldı.

Hedefleri

Bu yıl düzenlenecek olan F1 Espor Dünya Şampiyonası’nda İleride formula 1 pilotu olmak için antrenmanlarına devam ediyor. 

 

Yorum ekle