Yolcu360 Blog
gunubirlik-yurt-disi-turlari-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Günübirlik Yurt Dışı Turları: Arabayla Günübirlik Yurt Dışında Gidebileceğiniz Yerler

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Arabayla Günübirlik Yurt Dışında Gidebileceğiniz Yerler

Yolculuklar her zaman heyecan verici doğrusu. Herkes yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürlerle tanışmak hususunda oldukça hevesli. Yurt dışına seyahat etmek ise başka kültürleri tanımak için harika bir imkan. Biz bu yazımızda arabayla günübirlik yurt dışı turları hakkında bilgileri ve gidebileceğiniz yerleri listeledik. Sizler için günübirlik yurt dışı turlarını araştırdık. 

Seyahat etmek, bizlere başka deneyimlerin kapılarını açıyor. Her gün gördüklerimizden veya tanık olduklarımızdan daha farklı manzaralarla karşı karşıya geliyoruz. Bu nedenle bizleri geliştiren ve hayatlarımızın vazgeçilmezi olan bir şey. 

Arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerler listemize geçmeden önce size birtakım prosedürlerden bahsedelim. Gelin hep birlikte günübirlik yurt dışı turları için yapmanız gerekenlere bir bakalım. 

Arabayla Günübirlik Yurt Dışı Turları

Özel araç ile yurt dışına çıkmak için seyahat öncesi yerine getirilmesi gereken birkaç prosedür var. Sizlere öncelikle bunlardan bahsedelim. 

Türkiye’den arabayla günübirlik yurt dışına gitmek isteyen kişiler, hangi sınır kapısından geçeceklerse o ülkenin giriş koşullarını biliyor olmalı. Bu oldukça önemli bir madde.

Arabayla yolculuk eden kişi ya da kişilerin pasaport, vize, sağlık sigortası gibi belgeleri önceden hazırlayıp istendiği takdirde, yetkililere bu belgeleri sunması gerekiyor. Fakat bazı günübirlik yurt dışı turları için vize gerekmeyebilir. 

Sizler için ülkemize yakın konumda olan arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerleri araştırdık. Yurt dışı rotalarının vize gerekliliği şu şekilde: 

Yunanistan: Vize gerekiyor. 

Gürcistan: Bir yıla kadar vize gerekmiyor.

Bulgaristan: Vize gerekiyor.

Azerbaycan: 30 güne kadar vize gerekmiyor. 

Suriye: 90 güne kadar vize gerekmiyor.

Irak: Vize gerekiyor.

İran: 90 güne kadar vize gerekmiyor. 

Arabayla Günübirlik Yurt Dışı Turları Yapmak İçin Hangi Belgeler Gerekli? 

gunubirlik-yurt-disi-turlari-1

Arabayla günübirlik yurt dışı turları yapmak oldukça keyifli bir yolculuk olsa gerek. Ama bu yolculuğu gerçekleştirebilmeniz için birtakım belgelere ihtiyacınız var. Bu belgeleri sizin için aşağıda madde madde sıraladık:

  • Geçerli bir pasaporta sahip olmak.
  • Vize (Eğer gidilecek ülke vize uyguluyor ise o ülkenin vizesine sahip olmak)
  • Gitmek istediğiniz ülkeye eğer sadece başka ülkelerden geçiş yaparak ulaşabiliyorsanız bu ülkelerin de vizesini almanız gerekiyor. 
  • Kullandığınız aracın ruhsatı.
  • Kullandığınız araca ait bir yeşil sigorta olması.
  • Seyahat sağlık sigortanızın olması.
  • Yurt dışına çıkış için harç pulu.
  • Eğer kullanılan araç kendi aracınız değilse araç kiraladıysanız, emaneten alınan bir arabaysa ya da şirketinizin aracı ise araç sahibine ait, yurt dışına çıkış izni niteliğinde bir vekaletname almanız gerekiyor. 

Yeşil Sigorta Nedir?

Yeşil sigorta, arabayla yapılan yurt dışı seyahatleri için oldukça önemli. Sürücülerin yurt dışı yolculuklarında meydana gelebilecek olası kazaları göz önünde bulunduran, uluslararası bir motorlu araç sigortası olarak biliniyor. 

Yaşanabilecek herhangi bir olası kazada üçüncü tarafların masraflarını güvence altına alıyor. Sürücüler, ziyaret edilen ülkenin kendi yasalarınca garanti edilmiş asgari sigorta kapsamına dahil oluyor.

Kişiler yeşil sigortayı, çeşitli sigorta acentelerinde ya da bazı sınır kapılarında bulunan ofislerde yaptırabiliyor. Mesela Kapıkule ve İpsala gibi sınır kapılarında yeşil sigorta yaptırabileceğiniz ofisler mevcut. 

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Arabayla yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin, gideceği ülkenin şartlarında bulunuyorsa yaptırması gereken bir sigorta çeşidi. Bu sigorta, kişilerin gittiği ülkede herhangi bir durumda oluşabilecek acil sağlık giderlerini karşılıyor. 

Yurt Dışına Araç Çıkarma Vekaletnamesi Nedir?

Arabayla günübirlik yurt dışı turları düşünüyorsunuz ve aklınızda bir ülke var. Yapmanız gerekenler yurt dışına çıkaracağınız aracın kime ait olduğuyla ilgili olarak değişiklik gösteriyor. Eğer araç kendi aracınız ise zaten vekalet belgesi almanıza gerek kalmıyor. 

Yurt dışına çıkarmak istediğiniz araç, kendi aracınız değilse ama aracın sahibi de yolculuk boyunca sizinle birlikte seyahat edecekse yine yapmanız gereken bir işlem yok. Fakat kiraladığınız bir araç ile ya da şirketinizin size tahsis ettiği bir araçla yola çıkıyorsanız vekalet almanız gerekiyor. 

Yurt dışına araç çıkarma vekaletnamesi alma süreci şöyle işliyor:

  • Aracın yurt dışına çıkabilir olduğunu gösteren, izin niteliğinde vekalet alma.
  • Noter onaylı vekaleti İngilizce tercüme ettirme ve onaylatma.
  • Hem Türkçe hem de İngilizce vekaletnameyi apostil yaptırma. (Ücretsiz bir işlem)

Arabayla Günübirlik Yurt Dışına Gidilebilecek Yerler 

Arabayla günübirlik yurtdışı turlarına çıkmanız için gerekli prosedürleri hallediyorsunuz. Artık sırada işin en keyifli kısmı var. Gideceğiniz ülkede doyasıya gezmek ve eğlenmek! 

Türkiye’den araçla çıkış yaparak gidebileceğiniz komşu ülkelerimiz; Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Azerbaycan, Suriye, Irak ve İran. Gelin sizin için hazırladığımız arabayla günübirlik yurt dışına gidilebilecek yerlere şöyle bir bakalım. 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Bulgaristan

gunubirlik-yurt-disi-turlari-bulgaristan

Arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerler listemizin başında Bulgaristan bulunuyor. Bulgaristan’ın en büyük şehirlerinden biri olan Varna’dan bahsedelim. Burası turistik bir bölge ve gezebileceğiniz çok yer var. 

Varna’da Arkeoloji Müzesi, Retro Müzesi, Varna Dormition Katedrali, Evksinograd Sarayı, Aladzha Manastırı oldukça meşhur yerler. Eğer bu şehre gelirseniz buraları görmeden dönmeyin diyebiliriz. 

Varna’da çok şık restoranlar ve kafeler de mevcut. Ayrıca alışveriş merkezleri, çarşıları, lunaparkları da oldukça eğlenceli ve kapsamlı. 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Yunanistan

gunubirlik-yurt-disi-turlari-yunanistan

Arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerler listemize Yunanistan ile devam ediyoruz. Yunanistan’ın başkenti olan turistlerin göz bebeği Atina’dan bahsedelim. Atina doğasıyla, tarihi güzellikleriyle çok güzel bir şehir. 

Atina’da Syntagma Meydanı, Plaka, Akropolis, Monastiraki, Ulusal Bahçe oldukça meşhur ve turistik yerler. Eğer Atina’ya gelirseniz, bu yerleri gezmenizi tavsiye ediyoruz. 

Atina’da Yunan mutfağından lezzetleri tadabileceğiniz güzel restoran ve kafeler de bulunuyor. Ayrıca Atina birçok tepeden oluşan bir şehir, teleferikleri kullanarak şehrin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Gürcistan

gunubirlik-yurt-disi-turlari-gurcistan

Listemizde Gürcistan’ın en güzel şehirlerinden biri olan Batum var. Batum’a ülkemizden direkt olarak gitmek birçok yurt dışı rotasına kıyasla daha kolay. Ayrıca Batum, ülkemizden vize hatta pasaport istemeyen bir tatil cenneti. 

Batum’da Gonio Kalesi, Batum Botanik Bahçesi, Medea Anıtı, Alfabe Kulesi, Batum Arkeoloji Müzesi, Adjara Eyalet Müzesi turistlerin rağbet ettiği yerler. Eğer Batum’a bir gezi düzenlemeyi düşünüyorsanız, buraları gezip görmenizi tavsiye etmeden geçmeyelim. 

Batum yemyeşil doğası, güzel sahilleri, eğlenceli kafeleri ve şık restoranlarıyla da göz dolduruyor. Ayrıca Batum’a giderseniz meşhur kükürt banyosu deneyimini yaşamalısınız. Dillere destan Vardzia Mağara Manastırı’nı şimdiden gezebileceğiniz yerler listenize ekleyin diyebiliriz. 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Azerbaycan

gunubirlik-yurt-disi-turlari-azerbaycan

Arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerler listemizde, sırada Azerbaycan var. Sizlere Kafkaslar’ın Paris’i de denilen, Azerbaycan’ın başkenti ve en güzel şehirlerinden biri olan Bakü’den bahsedelim. 

Bakü her yönüyle, ziyaretçisini kendine hayran bırakan bir şehir. Doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi, kültürü her şeyiyle görülmeye değer bir yer. 

Bakü’de Bakı Bulvarı, Kız Kalesi, Alev Kuleleri, Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi, Mugam, Ateşgah, Bakü Kristal Salon, İçeri Şehir ve Gobustan Kaya Oymaları oldukça ünlü. Eğer aklınızda Bakü’ye bir gezi düzenlemek varsa, listenize bu yerleri ekleyebilirsiniz. 

Bakü misafirperver halkı, eğlenceli çarşıları, şık kafe ve restoranlarıyla da meşhur. Ayrıca Bakü’ye gelirseniz dünyaca ünlü pışka tatlısından yeme fırsatı elde edebilirsiniz. Biz tatlının çok lezzetli olduğunu söylemeden geçmeyelim! 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: İran

gunubirlik-yurt-disi-turlari-tebriz

Listemizde yer alan bir başka muhteşem ülke ise İran. Halıları, edebiyatı, yemekleriyle ünlü olduğu kadar tarihi dokusu, gezebileceğiniz yerleri ile de ünlü bir şehir burası. 

İran çok sayıda tarihi ve görkemli yapıya sahip. İran’ın başkenti Tahran’da Halı Müzesi, Lale Parkı, Gülistan Sarayı, Ulusal Mücevher Müzesi, Niavaran Sarayı, İran Ulusal Müzesi, Azadi Kulesi, Darakeh oldukça meşhur. 

İran’a gelmişken Tahran turu yapıp İsfahan’a uğramamak olmaz. Çünkü İsfahan, İran’ın neredeyse en bilinen şehri. Gezginler arasında oldukça popüler. 

Şehirde birbirinden görkemli tarihi yapılar var. İsfahan’da Ali Kapı Sarayı, Büyük Çarşı, Mescid-i Cuma, Şehristan Köprüsü, Çehel Sütun Sarayı, Mescid-i Şah, Nakş-ı Cihan Meydanı oldukça ünlü. 

İran’a bir gezi düzenlemek istiyorsanız mutlaka meşhur restoran ve kafelerine de uğramalısınız. Naghesh Jahan Restoran neredeyse dünyaca ünlü ve büyüleyici bir yer. Ayrıca Abbasi Hotel Teahouse, UNESCO tarafından dünyanın en eski oteli olma ünvanını almayı bekliyor. 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Irak

gunubirlik-yurt-disi-turlari-irak

Arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerler listemizde sıra geldi Irak’ın Bağdat şehrine. Bağdat hem Irak’ın başkenti hem de en bilinen şehirlerinden bir tanesi. 

Bağdat’ta Irak Ulusal Müzesi, Latin Kilisesi, Rahman Camii, Abbasi Sarayı, Babil Antik Kenti, Al-Faw Sarayı oldukça meşhur. Eğer Irak’a bir seyahat düzenleme düşünceniz varsa, gezebileceğiniz yerler listenize buraları ekleyebilirsiniz. 

Günübirlik Yurt Dışı Turları: Suriye

gunubirlik-yurt-disi-turlari-suriye

Arabayla günübirlik yurt dışına gidebileceğiniz yerler listemizin son maddesinde ise Suriye var. Sizlere Suriye’nin en büyük ve en kalabalık şehri Şam’dan biraz bahsedelim. 

Şam, büyük ve güzel bir şehir olmasının yanında aynı zamanda Suriye’nin başkenti. Şam’da Azem Sarayı, Nur-ad Din Şifahanesi, Hamidiye Çarşısı, Süleymaniye Külliyesi, Emeviye Camisi, Tarihi Hicaz Tren İstasyonu oldukça meşhur. 

Suriye’nin başkenti Şam’a bir seyahat düzenlemek isterseniz şehrin turistik yerlerini, çarşılarını, meydanlarını gezebilirsiniz. Ayrıca Şam’a gelmişken dünyaca ünlü Şam tatlısını yemeden olmaz! Şambali de denilen bu lezzetli tatlıyı, tavsiye etmeden geçmeyelim! 

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size hem Türkiye’de hem de yurt dışında desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle