Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Ford Galaxy İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyat Listesi

Ford Galaxy İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyat Listesi

Ford Galaxy Türkiye’ye gelir mi? Çok merak edilen bu özel modeli ve markanın yeni üretim stratejisini mercek altına aldık.

Ülkemizde yıllardır görmeye alışık olduğumuz Ford markası, en sevilen modelleri üretmesi ile tanınıyor. Ford’un farklı segment otomobilleri hemen hemen herkese hitap edebiliyor. Ford, ticaretten geniş ailelere veya gençlere uzanan geniş bir ürün skalasına sahip.

Ford markasının birçok modeli ülkemizde satılsa da bazı modelleri ne yazık ki ülke pazarına girmiyor. Ancak böyle otomobiller bazı distribütörler veya galericiler tarafından ülkeye sokulabiliyor. Bu nedenle söz konusu otomobilleri trafikte görmek oldukça zor oluyor.  Bu otomobillerden birisi de Ford Galaxy 2021.

Ford Galaxy, geniş ailelerin veya daha geniş otomobile binmek isteyen kullanıcıların tercihi oluyor. MPV kategorisinde yer alan Ford Galaxy, bulunduğu segmentten dolayı ülkemizde sıklıkla tercih edilen bir model değil. MPV araçlar özellikle Avrupa ve Amerika’da tercih ediliyor. Bu yüzden Ford üretmiş olduğu bu otomobil bu pazarlarda daha sık tercih ediliyor. Bu nedenle olması muhtemel ki Ford Galaxy Türkiye pazarında yok. Ancak ülkemize gelmesi de olası. Peki, Ford Galaxy tasarımı ve özellikleri nasıl?

ford galaxy incelemesi

Ford Galaxy Tasarımı

MPV kategorisinde bulunan Galaxy, tasarımı ile şık bir görünüme sahip. Söz konusu otomobil ölçüleri ile geniş bir otomobil. Model yine Ford ailesinin bir üyesi olan S-Max ile oldukça benziyor. S-Max ile tek belirgin farkı Ford Galaxy’de yatay tasarıma sahip sis farlarının bulunması. Galaxy, geniş pencereleri sayesinde yolcuların konforuna odaklanıyor. İç hacmi ile öne çıkan bu otomobil, tasarımdan ziyade işleve odaklanıyor.

Üçüncü nesil Galaxy’nin arka tasarımı da dikkat çekmeyi başarıyor. Galaxy, stopların tasarımı ve plakalığa kadar uzanan çerçevesi ile iddialı bir görünüme sahip. Tavan rayları ile kullanıcıların karşısına çıkan yeni Galaxy, krom çıtalarıyla da öne çıkıyor.

ford galaxy metalik gri

Ford Galaxy Özellikleri

Tasarımı ve boyutları ile kullanışlı bir otomobil deneyimi sunan Galaxy özellikleri ile de teknolojik bir otomobil hissiyatı veriyor. Güvenliği teknolojileri ile sağlamaya çalışan bu otomobil kullanıcı odaklı olmayı başarıyor. Yeni Galaxy’nin 180 derecelik görüş sağlayan bir ön kamera sistemi bulunuyor. Otomobilde yer alan multimedyaya doğrudan yansıyan bu kamera sayesinde park yaparken güvenliğinizi sağlamak mümkün oluyor.

Galaxy pratik kullanım konusunda da oldukça iddialı bir otomobil. Otomatik park özelliği ile zorlu park alanlarına kolay bir şekilde girebiliyor. Sistem uygun park alanını bularak sizleri park zahmetinden kurtarıyor. Otomobil kendi kendini park ederken kullanıcı yalnızca vites geçişlerini ve gaz pedal ayarlarını kontrol ediyor. Dikey park özelliği ile kullanıcıya pratik çözümler sunuyor.

ford galaxy, ford s-max

Teknolojik Özellikler

Ford Galaxy, Ford mühendisleri tarafından geliştirilen özel bazı teknolojilere de sahip. Bu teknolojilerden biri olan EPAS sistemi, sürücüye sürüş esnasında kolaylık sağlıyor. Otomobil, şehir içinde yani düşük hızlarda direksiyonu yumuşatıyor. Böylece kolay manevranın önünü açıyor. Daha yüksek hızlarda ise direksiyonu sertleştirerek, hakimiyete katkıda bulunuyor.

Söz konusu teknolojilerden bir diğeri ise akıllı hız sınırlandırıcı. Akıllı hız sınırlandırıcı yani ISA, sürücülerin hız kontrolünü sağlıyor. Galaxy bu özelliğini TSR yani Trafik Levha Tanıma sistemi ile birleştirerek azami hızını buna göre belirleyerek sabitlemek mümkün oluyor. Bu özellik özellikle uzun yolda seyahatlerinde kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor.

Birey güvenliği ve trafik güvenliğini oldukça önemseyen Galaxy’de kör nokta uyarı sistemi de yer alıyor. Bu sistem sayesinde yan aynalarda görülmeyen noktalardan oluşacak tehditleri engellemek mümkün oluyor. Buna ek olarak söz konusu otomobilde çapraz trafik uyarı sistemi de yer alıyor. Çapraz trafik uyarı sistemi ile park alanından çıkarken oluşabilecek tehditlerden korunabilirsiniz.

ford galaxy iç mekanGeniş ve konforlu bir iç alana sahip olan Ford Galaxy bagaj konusunda da öne çıkıyor. Bagajı arka koltukları katlayarak genişletmek mümkün oluyor. Diğer otomobillerden farklı olarak Ford Galaxy’de kolay katlama sistemi de bulunuyor. Bu katlama sistemi ile 2. ve 3. koltukların bagajda yer alan bir düğme sayesinde katlanması mümkün oluyor. Böylece yeni Galaxy’nin bagaj kapasitesi artıyor.

Galaxy’nin güvenlik konusunda da iddialı bir otomobil. Gelişmiş güvenlik sistemlerine sahip olan yeni Galaxy kullanıcı ve trafik güvenliğini oldukça önemsiyor. Ayrıca söz konusu otomobilde start stop düğmesi bulunuyor.

ford galaxy dış görünüm

Motor Özellikleri

Ford Galaxy motor yapısı ile de öne çıkıyor. Performanslı kullanımlara olanak sağlayan otomobil Ford markasının geliştirmiş olduğu EcoBoost motor ile birlikte geliyor. Söz konusu otomobilin 1.5 litre hacimli bir motoru var. Galaxy, benzinli motor seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Böylece yeni Galaxy 160 Hp güç üretiyor. Ayrıca bu motor 240 nm tork ile performansla geliyor.

Söz konusu otomobilin 0-100 km hız verisi de  oldukça etkileyici. Hacimli yapısına rağmen Ford Galaxy, 0-100 km hızlanması 9.9 saniyeyi buluyor.

ford galaxy iç mekan, ön koltuklar

Ford Galaxy Yakıt Tüketimi

Ford Galaxy yakıt tüketimi konusunda oldukça tasarruflu. Otomobil benzinli motoru ile şehir içi 100 km’de 8 litre yakıt tüketim değeri ile öne çıkıyor. Yine aynı motor seçeneği ile şehir dışı kullanımlarda 5.6 litre yakıt tüketiyor. Kısacası Galaxy 1.5 litrelik motoru karma bir şekilde 100 km de 6.5 litre yakıt tüketim değeri ile öne çıkıyor.

ford galaxy sunroof

Ford Galaxy Fiyat Listesi

Modeli Ford resmi sitesinden temin edemiyorsunuz. Fakat otomobil galerilerinden ve ikinci el satışlardan bulmanız mümkün. Fiyatlar ise 1.100.000 TL’nin üzerinde başlıyor.

Model Başlangıç Fiyatı
GALAXY 2.0L TDC i90PS / Titanium / 5 Kapı / 8 İleri Otomatik / Diz
1.123.300 TL


yolcu360 blog arama banner

Kiralık Ford Galaxy Fiyatları

Ford Galaxy Türkiye pazarında yok. Bu sebeple kiralama şirketlerinde bu aracı bulamayabilirsiniz. Galaxy benzeri MPV araç kiralamak isteyen kullanıcılar için fiyat önemli bir endeks. Kiralık MPV fiyatları için yolcu360.com sayfasına göz atabilirsiniz. İlgili aracı bulamasanız bile MPV kiralık araç kategorisindeki otomobilleri kiralayabilirsiniz.

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle