Yolcu360 Blog
toyota verso mavi, ön görünüm
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Toyota Verso İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Toyota Verso İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Toyota Verso incelemesi ile karşınızdayız. Toyota’nın sevilen modellerinden Verso’yu mercek altına altına aldık. Sahibinden Verso almayı düşünüyorsanız, bu yazımıza göz atmanız da fayda var.

mavi renkli toyota verso yan görünüm

Toyota Verso Alınır mı?

İkinci el Toyota Verso almayı düşünenler için biraz araştırma yaptık. “Artık üretimi yapılmıyor ama Toyota Verso alınır mı?” diyenler buraya!

Mavi renkli toyota verso ön görünüm

Toyota Verso Hakkında

Japon markası olan Toyota, farklı segmentteki otomobilleri ile global anlamda geniş bir pazara sahip. Farklı ülkelerde farklı otomobiller ile ihtiyaçları gidermeyi hedefleyen Toyota, ülkemize farklı zamanlarda farklı segment otomobilleri sokuyor. Toyota Verso ise hem ikinci el piyasasında hem de sıfır km araç tercihinde çok sevilen bir otomobil.

İncelediğimiz model, hemen hemen herkesin sevdiği aile araçlarından biri. MPV kategorisinin bir üyesi olan bu otomobil genişliği ve işlevselliği ile öne çıkıyor. Dinamik bir tasarıma sahip olan Toyota Verso incelemesine göz atabilirsiniz. Böylece söz konusu otomobili daha yakından tanıyabilirsiniz.

Model, ilk olarak 2002 yılında yollara çıktı. Devamında uzun bir süre satış macerasına devam eden Verso günümüzde ülkemize gelmiyor. Bu çekici MPV, 5 ve 7 kapılı seçenekleri ile öne çıkıyor. Bu nedenle özellikle geniş ve çocuklu ailelerin tercihi olurken aynı zamanda evcil hayvan besleyen kullanıcılarında tercihi olabiliyor. Kompakt Van kategorisine koyabileceğimiz bu otomobil, geniş camları ve kolay kullanılabilen özellikleri ile pratik bir kullanım hissi sunuyor.

Otomobil, kompakt tasarımı ile öne çıkıyor. Fransa’da üretilen MPV,  Avrupa’da ve ülkemizde ciddi satış rakamlarına ulaşan bir otomobil. Birçok güncelleme geçiren söz konusu otomobil, sürüş konforundan güvenliğe pek çok konuda kendini sürekli yeniledi. Ancak günümüzde Toyota Verso üretilmiyor. 1997 yılında serüvenine başlayan otomobil, 2 jenerasyon değiştirdi.

verso logo

Toyota Verso Tasarımı

Tasarımı oldukça şık olan bu otomobil MPV kategorisinde yer alıyor. Uzaktan hatchback bir otomobile benzeyen Verso, boyutları ile geniş bir kullanım alanı sunuyor. Verso’nun son kasası 1590 kilogram ağırlık değeri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. . Bunun yanı sıra 7 koltuklu seçeneği 179 santimetre genişliğe, 446 santimetre uzunluğa ve 163 santimetre yüksekliğe sahip.

verso bagaj hacmi

Bagaj Hacmi

MPV’nin 5 veya 7 kişilik versiyonları bulunuyor. Bu versiyonların bagaj kapasiteleri değişiklik gösterebiliyor. Ancak genel olarak Toyota Verso bagaj kapasitesi ile öne çıkıyor. Aracın 7 kişilik versiyonun da 155 litre bagaj kapasitesi bulunuyor. Bu bagaj kapasitesi arka koltukların yatması ile daha da katlanıyor. 5 kişilik Verso’nun bagaj kapasitesi 417 litre olarak öne çıkıyor. Bu bagaj kapasitesi ile kullanıcılara iyi bir saklama alanı sunuyor.

beyaz renkli toyota verso

Renk Seçenekleri

Tasarımının yanı sıra Toyota Verso renk seçenekleri ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Otomobil; inci beyazı ve kar beyazı rengindeki beyaz tonlarına sahip. Bunun yanı sıra MPV modelinin mika kırmızı, koyu mavi, metalik gri,metalik gümüş, metalik parlak gümüş ve siyah renk seçenekleri ile birlikte geliyor.

verso kokpit

Toyota Verso Performansı

Geniş bir aile otomobili olan Verso, performans konusunda da kullanıcıları üzmüyor. Farklı motor seçenekleri ile showroomlarda yerini almış olan bu otomobilin en sık tercih edilen motor 1.6 litrelik olan. Söz konusu motorun performans verileri de dikkat çekiyor. 1598 cc hacme sahip olan bu motor 4 silindirli bir yapı ile geliyor. Benzinli bir motor olan 1.6’lık motor 185 km/saat maksimum hız değeri ile öne çıkıyor.

Bu motor 160 Nm maksimum tork değerine sahip. Söz konusu motor 132 Hp güç üretmeyi başarıyor. Böylece hızlı bir otomobil keyfi sunan aracın 0-100 hızlanması da gayet yeterli. Toyota Verso 1.6 0-100 hızlanması 11.7 saniye.

mavi renkli toyota verso arka görünüm

Motor Seçenekleri

Toyota Verso motor seçenekleri sayesinde tercih edilen bir otomobil oluyor. Benzinli ve dizel versiyonları sayesinde hemen hemen her kullanıcıya hitap etmeyi başarıyor. Toyota Verso 1997 yılından beri 5 farklı motor seçeneği ile satışa sunuldu. Bu seçeneklerden en fazla tercih edilen motor ise 1.6 litrelik motor oldu. MPV kategorisindeki araç;  2.0 D-4D, 1.8, 1.6 D-4D, 1.6, 2.2 D-CAT motor seçenekleri ile öne çıkıyor.

toyota verso multimedia ekranı

Yakıt Tüketimi

Geniş ailelerin tercihi olan bu otomobil ekonomik yakıt değerleri ile öne çıkıyor. Benzinli ve dizel seçenekleri bulunan bu otomobilin yakıt verileri oldukça iddialı. 1.6 benzinli bir Verso, şehir içi 100 km’de 8.6 litre, şehir dışı 100 km’de 5.6 litre yakıt tüketiyor. Böylece karma kullanımda 100 km’de ortalama 6.7 litre yakıt tüketim değerine sahip. Bunun yanı sıra 60 litre yakıt deposu ile birlikte geliyor.

Otomobilin 1.6’lık dizel motorunun da yakıt değerleri dikkat çekiyor. 100 km’de dizel Verso, şehir içinde 5.5 litre yakıt tüketim değeri ile öne çıkıyor. Ayrıca yine aynı motor şehir dışı kullanımda ise 3.9 litre tüketim değerine sahip. Kısacası karma bir şekilde 100 km’de 4.5 litre yakıt tüketim değerine sahip. Söz konusu dizel Verso’nun yakıt deposu 55 litre olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

verso arka koltuklar, yaşam alanı

Totoya Verso Fiyat Listesi

Verso’nun üretimi yapılmadığı için günümüzde sadece ikinci el fiyatlarına ulaşabiliyorsunuz. Aralık 2021 itibarıyla Verso fiyatları modele göre değişiyor. 2005 üretim modeller 100-110 bin bandında. 2011 üretimleri ise 200 bin TL’nin üzerinde fiyatlara alıcı bulabiliyor.

Toyota Verso Yorumları

Üretimi artık yapılmayan Verso, ikinci el pazarında rağbet gören bir otomobil. Bu nedenle satın almayı düşünen kişilerin aklına bazı soru işaretleri takılabiliyor. Toyota Verso yorumları sayesinde bu soru işaretlerine yanıt bulabilirsiniz. Böylece söz konusu otomobilin olumlu veya olumsuz yanlarına göz atabilirsiniz. Alıp almamaya karar vermeniz böylece daha kolaylaşabilir.

yolcu360 blog arama banner

Kiralık Toyota Verso Fiyatları

MPV kategorisinde araç kiralamak isteyen kullanıcılar bu modeli de alternatifleri arasına koyuyor. Geniş ve kullanışlı bir otomobil olan Verso kiralık fiyatları da oldukça merak ediliyor. Kiralama şirketlerine göre fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle söz konusu otomobili kiralamadan önce Yolcu.360 ile kapsamlı bir araştırma yapabilirsiniz. Ancak belirtmek gerekir ki rent a car firmaları, ellerinde çok eski araç bulundurmazlar. Sektörün genel dinamikleri gereği 5 yaşından büyük araç bulamayabilirsiniz.

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle