Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Annecy : Alpler’in incisi / Annecy gezi rehberi / Fransa

Annecy : Alpler’in incisi / Annecy gezi rehberi / Fransa

Annecy muhteşem bir nehir kenti olarak, Fransa’nın mutlaka görülmesi gereken noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Göl kenarı manzarasıyla da dikkat çeken Annecy’i sizin için Instagram’ın fenomen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya gezdi gördü ve kaleme aldı…

Annecy gezi rehberi

Şehir hayatının kalabalığından uzaklaşmak ve sakinlik içerisinde bir gün geçirmek isteyenler için harika bir önerim var: Alpler’in incisi Annecy’e yolculuk etmeye ne dersiniz? İsmini daha önce duymamış olabilirsiniz ama gittiğinizde huzurlu havasına kapılıp buradan ayrılmak istemeyeceğinize eminim. Ortaçağ’dan kalma yapıları, Annecy Gölü’nün kartpostallık görüntüsü, kanalların ikiye ayırdığı sokaklarıyla her türlü övgüyü fazlasıyla hak eden bir şehir burası. İsviçre sınırında, Fransa’nın güneydoğusunda yer alan Annecy sadece 55 bin kişilik bir nüfusa sahip. Annecy Gölü kenarına kurulmuş bu şirin kent kanallarla çevrelendiği için Fransa’nın Venedik’i olarak adlandırılıyor.

Annecy nerede ve nasıl gidilir?

Annecy Cenevre’ye 1, Lyon’a ise yaklaşık iki saat uzaklıkta. Biz Lyon seyahatimizin bir gününü bu güzel Fransız şehrine ayırarak bu keyifli yeri keşfetme şansı bulduk. Ulaşım konusunda kolaylık sağlaması için Lyon Saint-Exupery Havalimanı’ndan kiralayacağınız araçla kasabayı gezi rotanıza dahil edebilirsiniz.  Yolcu360 ile Lyon–Saint-Exupéry Havaalanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Böylece gezinizi daha konforlu geçirebilir, Lyon ve çevresini de keşfetme şansı bulabilirsiniz.

 

Annecy ‘de nerede ne yapılır?

Her köşesi çiçeklerle süslenmiş, Fransa’nın en huzurlu köşelerinden biri Annecy. Tarihi köprüleri, bakmaya doyamayacağınız Ortaçağ şatoları, sanat galerileri ile büyülü bir atmosferin içine çekiliyorsunuz ister istemez. Şehri gezmeye eski kent merkezinden başlamadan önce berrak sularıyla Annecy Gölü karşınıza çıkıyor. Eğer seyahatiniz bahar veya yaz aylarına denk gelirse göl kenarında yürüyüş yapması oldukça keyifli. Sadece yürüyüş yapmakla kalmayın, gölde düzenlenen tekne turlarına da mutlaka katılın.

Annecy gezinizde olmazsa olmaz gezi noktalarından bir diğeri Palais d’Isle. Şehrin en ünlü fotoğraf duraklarından biri olan üçgen formlu ev geçmişte hapishane olarak kullanılsa da günümüzde tarih ve sanat müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Thiou Kanalı’nda yer alan Palais d’Isle’yi 3.80 euro giriş ücreti ödeyerek gezebilirsiniz. Pont des Amours (Aşıklar Köprüsü), Thiou Köprüsü kentin en ünlü köprüleri arasında yer aldığını da hatırlatmak isterim. Dini yapılara ilgi duyuyorsanız Saint Maurice Kilisesi ve Aziz Pierre Katedrali’ni gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Eski kent merkezini gezdikten sonra görülmeye değer yerlerden biri olan Annecy Kalesi’ne uğrayabilirsiniz. Geçmişe doğru keyifli bir yolculuğa çıkabileceğiniz Annecy Kalesi’nde kentin tarihini anlatan bir müze de yer alıyor. Giriş ücretinin kişi başı 5.50 euro olduğu Annecy Kalesi’nde kenti tepeden seyretme şansı bulabilir, harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Yaz döneminde birbirinden güzel festivallerle bambaşka bir havaya bürünen bu şehri fazlasıyla seveceğinize eminim. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

Yorum ekle