Yolcu360 Blog
eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Eskişehir’de Laptopla Çalışılabilecek 15 Mekan

Eskişehir’de Laptopla Çalışılabilecek 15 Mekan

Eskişehir’de öğrenci misiniz? Yoksa freelance çalışan mısınız? Sıklıkla laptop’ınızı alıp, evden uzaklaşmak mı istiyorsunuz? O halde Eskişehir’de laptopla çalışılabilecek 15 mekan önerimizi mutlaka incelemelisiniz. 

Eskişehir Ders Çalışılabilecek Yerler: Eskişehir’de Laptopla Çalışılabilecek 15 Mekan

eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar.jpg

Halk kütüphaneleri, üniversite kütüphaneleri derken hepimiz sıkıldık. Ders çalışmak için farklı yerler arar olduk. Bir yandan kitap okurken bir yandan kahvenizi yudumlayabileceğiniz sıcacık ambiyansları ile Eskişehir ders çalışılabilecek yerler listesi oluşturduk. 

  • Silent Cafe Kütüphane

Her ne kadar ismi kütüphane de olsa rahat bir mekan. Hem iç mekanda hem dış mekanda öğrencilerin ders çalışabileceği alternatif masalar oluşturulmuş. Bir yandan tostunuzu yiyip, çayınızı içerken diğer yandan deneme sınavınızı rahatlıkla çözebilirsiniz. Sessizliğin hüküm sürdüğü Silent Cafe Kütüphane’ye bir gelen bir daha gelmek istiyor. Abartmıyoruz. 😉 

Silent Cafe Kütüphane Adres: Vişnelik Mahallesi, Leylak Sokak, No: 1/A, 26020, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR.

  • Adımlar Kitap & Kafe

Tıpkı kütüphanede görmeye alışık olduğumuz dev raflı dolaplarla dizayn edilmiş bir kafe. Kütüphane ciddiyetinin hakim olduğu fakat ev konforunuzu da aratmayacak bir mekan. Eskişehir ders çalışılabilecek yerler listemizde Adımlar Kitap & Kafe ilk sıralarda yerini alıyor. Sadece ders çalışmak için değil aynı zamanda hafta sonu serpme kahvaltıların da vazgeçilmez adresi. Dumanı üstünde çaylar ve taze kahvaltılıklar ile günde zinde başlıyorsunuz.

Adımlar Kitap & Kafe Adres: Adımlar Kitap & Kafe, Hoşnudiye Mahallesi, İsmet İnönü 1 Caddesi, No: 17, Adalar Migros Karşısı, 26130, Tepebaşı/ ESKİŞEHİR.

eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar.jpg

  • Geyik Kitap & Kafe

Avrupa’da görmeye alışık olduğumuz köşe başı kitapçılara çok benziyor. Geyik Kitap & Kafe Eskişehir’de laptopla çalışılabilecek 15 mekandan sadece biri. Kafenin tam ortasında yer alan soba ve üzerindeki çaydanlık sizi çocukluk yıllarınıza götürecek. Vintage görünüme sahip bı salaş kafede ister ders çalışın ister kitap okuyun. Buradan içinizi ısıtan bir huzurla ayrılacağınıza eminiz. 

Geyik Kitap & Kafe Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Paşa Sokak, 26/B, 26130, tepebaşı/ ESKİŞEHİR.

  • The Roots Cafe

The Roots Cafe üçüncü nesil bir kahveci. Samimi ortamı ve güler yüzlü çalışanları ile hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Çeşit çeşit aromalı kahveler, bitki çayları derken rahatlayacağınız bir kafe. Birbirinden farklı lezzetleri tadarken aynı zamanda laptop açıp, online görüşmelere de katılabilirsiniz. Eskişehir’de ders çalışılabilecek kafelerden en keyiflisi. 

The Roots Cafe Adres: Eskibağlar Mahallesi, Akmescit Sokak, No:4, D: B, 26170, Tepebaşı/ ESKİŞEHİR.

eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar-5.jpg

  • Zeplin Kütüphane

Eskişehirliler, sizleri bambaşka bir kütüphaneye davet ediyoruz. Üniversite kütüphanelerinden esinlenerek dizayn edilen Zeplin Kütüphane, özellikle öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği bir mekan. Gece 22.00’a kadar hizmet veren kütüphanede aralıksız ders çalışma imkanına sahipsiniz. Girişte ödeyeceğiniz ücret karşılığı tüm gün kütüphane imkanlarından yararlanabilirsiniz. Küçük atıştırmalıklar, sıcak/soğuk içecek seçenekleri ile kendinizi hep uyanık tutabilirsiniz. Dilerseniz takıldığınız noktada Zeplin’in zengin kitaplığından da faydalanabilirsiniz. 

Zeplin Kütüphane Adres: İstiklal Mahallesi, Esen Sokak, 42/1, 26010, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR.

  • Uçurtma Kitap & Kafe 

Kış aylarında tam ortada yanan sıcacık sobası ile kendinizi 90’lar yılına aşınlanmış gibi hissettiriyor. Uçurtma Kitap & Kafe, Eskişehir’de laptopla çalışılabilecek 15 mekan listemizde yerini alıyor. Küçük tahta masaları nostaljik bir ortam yaratıyor. Bunun yanı sıra her daim hazır demleme çayları ile de pastalar da sizleri bekliyor. Kapanış saati 00.00 olması pek çok öğrencinin ilgisini artırıyor. Kısacası Uçurtma Kitap & Kafe’ye defterinizi, kitabınızı kapıp gelmelisiniz. 😉 

Uçurtma Kitap & Kafe Adres: İstiklal Mahallesi, Adalar Sokak, 23/B, 26010, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR.

  • Ayrık Otu Gallery & Cafe

Burası Eskişehir’in en renkli kafelerinden biri. Ayrık Otu Gallery & Cafe, sakinliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Üçüncü nesil kahveciler arasında ismini duyuran kafenin müdavimi çok. Fonda çalan hafif müzik stresinizi alıp, götürüyor. Damak zevkinize göre tercih ettiğiniz aromalı kahveler ile de neşenizi artırıyorsunuz. 

Ayrık Otu Gallery & Cafe Adres: İstiklal Mahallesi, Yalaman Sokak, No: 35/A, 26010, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR.

  • Tiryakizade Kıraathanesi

Yüzyıllar önce kıraathaneler kitap okuma alanları olarak nitelendiriliyordu. Nitekim “kıraat” kelimesi de “okuma” anlamına gelmektedir. Aslına bakarsanız kelime dil yozlaşmasına uğramıştır. Tiryakizade Kıraathanesi de eski günlerdeki kitap okuma geleneğini devam ettirmeye çalışan sıcak bir mekan. Gürültüden uzak, dingin bir şekilde ders çalışabilirsiniz. Eskişehir’de laptopla çalışılabilecek 15 mekan listemizde yerini alan Tiryakizade Kıraathanesi’ni tüm öğrencilere tavsiye ediyoruz. Tüm bu imkanların yanı sıra el yapımı börekler, tatlılar ve kurabiyeler eşliğinde ders çalışmanın stresini biraz olsun azaltabilirsiniz. 

Tiryakizade Kıraathanesi Adres: Paşa Mahallesi, Kemal Zeytinoğlu Caddesi, No: 13, 26030, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR. 

eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar-5.jpg

  • Yosun Cafe

Eskişehir öğrenci dostu bir şehir. Hal böyle olunca kafeler, mekanlar da genellikle öğrencilere hitap ediyor. Yaz-kış dört mevsim açık olan Yosun Cafe Eskişehir ders çalışılabilecek yerlerden biri. Hafif kahvaltı menüsü, buz gibi limonatası ve lezzetli mozaik pastası ile de damaklarınızda yer etmeye geliyor. 

Yosun Cafe Adres: Eskibağlar Mahallesi, Yılmaz Büyükerşen Bulvarı, No: 11, 26170, Tepebaşı/ ESKİŞEHİR.

  • Elma Cafe & Bistro

Büyük koltukları ve konforlu çalışma ortamı ile laptop’ınızı kapıp, Elma Cafe & Bistro’ya gelebilirsiniz. Özellikle üst katın sadece ders çalışmak için ayrılmış bir bölge olduğunu düşünürsek bu mekan tam öğrencilere göre. Zengin menüsü ve sıcak içecekleri ile soğuk kış günlerinizde değerlendirebileceğiniz bir adres. Kapanış saatinin 00.00 olması da öğrencileri cezbediyor.

 Elma Cafe & Bistro Adres: Büyükdere Mahallesi, Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı, 41 B, 26040, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR. 

eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar.jpg

  • Badem Cafe

Doğa ile iç içe olan Badem Cafe, ders çalışmak için farklı mekan arayanların adresi. Kış aylarında yanan sıcacık şöminesi ile kitaplarınızı soluksuz bitirebileceğiniz bir mekan. Burada sabah serpme kahvaltı ile güne başlayıp, ardından gün boyu ferah ferah ders çalışabilirsiniz. İster şömine başını ister geniş masaları tercih edebilirsiniz. 

Badem Cafe Adres: Dede Mahallesi, Haktanır Sokak, No: 2, 26030, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR.

  • Palm Coffee Co

Ferah iç mekanı ve rahat koltukları ile ders çalışılabilecek ideal bir mekan. Palm Coffee Co Eskişehir’de laptopla çalışılabilecek 15 mekan listemizde. Tıpkı kendi evinizde gibi rahat hissedeceğinize de eminiz. Bunun yanı sıra kaliteli kahveleri ile zihninizi açık tutabilir, lezzetli atıştırmalıklarını keşfedebilirsiniz. 

Palm Coffee Co Adres: Vişnelik Mahallesi, Yazgan Sokak, 26020, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR. 

Eskişehir’de Ders Çalışabileceğiniz 7 Kütüphane

  • Caffe İtalyan

Üçüncü nesil kahvecilerden olan Caffe İtalyan benzersiz aromalarda kahveler sunuyor. Filtre kahveden, latteye kadar sınırsız seçenek ve aromada kahve sizleri bekliyor. Ayrıca teras katında arkadaş grubunuz ile ders çalışabilir ya da sessizce yarım kalan işlerinizi tamamlayabilirsiniz. 

Caffe İtalyan Adres: Vişnelik Mahallesi, Kayıhan Sokak, No: 24, 26020, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR. 

  • Puga Coffee

Sizi meşhur Porsuk Çayı’na yakın olan Puga Coffee’ye davet ediyoruz. Proje ödevlerinizi arkadaşlarınız ile birlikte kararlaştırırken dumanı üstünde kahveniz size eşlik edecek. Karnınız kazındığında ise doyurucu bir tost ile öğünü kurtarabilirsiniz. Puga Coffee, Eskişehir’de laptopla çalışılabilecek 15 mekan listemizde. Öğrenciler başta olmak üzere sakin ortam arayanların adresi. 

Puga Coffee Adres: İstiklal Mahallesi, Porsuk Bulvarı, No: 9/ B, 26010, Odunpazarı/ ESKİŞEHİR. 

eskisehirde-laptopla-calisilabilecek-mekanlar.jpg

  • Black Cat Coffee

Çok fazla misafir ağırlayamamasından dolayı genellikle sakin bir mekan. Öylesine sıcak ve samimi bir ortam ki sizi içeri girer girmez mutfak karşılıyor. Birkaç arkadaşınız ile gün boyu sakince takılmak isteyeceğiniz adres. Black Cat Coffee stüdyo daire görünümü ile öğrencilerin ilgisini çekiyor. Bunun yanı sıra kapanış saatinin 00.00 olması da çalışanlar için avantaj oluyor.

Black Cat Coffee Adres: Eskibağlar Mahallesi, Baydemir Sokak, No: 12, 26170, Tepebaşı/ ESKİŞEHİR. 

Eskişehir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

 

1 yorum