Yolcu360 Blog
eskisehir-kutuphane-1-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Eskişehir’de Ders Çalışabileceğiniz 7 Kütüphane

Eskişehir’de Ders Çalışabileceğiniz 7 Kütüphane

Ders çalışmak, odak gerektiren bir eylemdir. Bu nedenle ders çalışılan ortamda dikkat dağıtıcı unsurların minimum seviyede olması istenir. Diğer yandan çalışırken sosyalleşmek ve sosyal yaşamın içinde olmak da motive edicidir. Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir, ders çalışmak için ideal özellik taşıyan kütüphaneler ile dolu. Halk merkezi kütüphanelerinden açık kütüphanelere kadar, Eskişehir’de birçok farklı alternatifi bulmak mümkün. Kütüphaneler, hem mimarileri hem de zengin kitap içerikleri ile dikkat çekiyor.  Eskişehir’de kütüphane konusunda büyük atılımlar yapıyor. Kitabın herkese ulaşması için uğraşan Eskişehir’deki kütüphanelerin sayısı da oldukça fazla. Kütüphanede ders çalışarak hem sessiz bir alana ulaşabilir hem de ihtiyaç duyduğunuz kitapları kullanabilirsiniz. Eskişehir çalışmak için yerler arayışındaysanız, yazımız tüm sorularınıza cevap olacak. 

eskisehir-kutuphane-3.jpg

Eskişehir Kütüphaneleri 

Kütüphaneler, ders çalışmak için ideal alanlardır. Kütüphaneleri ideal yapan pek çok özellik vardır. Örneğin, kütüphaneler sessizdir. Bağırmanın yasak olduğu kütüphanelerde, konuşma fısıltı şeklinde gerçekleşir. bunun yanı sıra kütüphanelerde dikkat dağıtıcı, aksesuarlara veya teknolojik aletlere yer verilmez. Bu nedenle kolaylıkla ders çalışmaya odaklanabilirsiniz. Bir diğer dikkat çeken özellik ise kütüphanelerin motivasyon artırıcı olmasıdır. Çünkü kütüphaneleki kişiler, bilgisayarlarından işlerini yapabilir, kitap okuyabilir veya ders çalışabilir. Çevrenizde harıl harıl sessizlik içinde çalışan insanları görmek sizi de çalışmaya teşvik edecektir. 23 farklı kütüphanenin yer aldığı Eskişehir’de, ders çalışılabilecek özel olanları sizin için inceledik

  • Eskişehir Halk Merkezleri Kütüphaneleri

Halk Merkezleri kütüphaneleri, toplumsal yaşamın, ilişkilerin ve gereksinimlerin sonucu olarak ortaya çıkan kütüphanelerdir. Bu kütüphaneler aynı zamanda amaç ve işlevleri içinde bulundukları tarihsel ve toplumsal koşulların biçimlendirdiği kurumlar olarak yorumlanabilir. Halk Merkezleri  kütüphaneleri kişiler arasında hiçbir ayrım gözetmeden hizmet verir. Eskişehir’de yer alan Halk Merkezleri kütüphanelerinin sayıları azımsanmayacak kadar fazladır. 

Eskişehir Halk Merkezleri Kütüphaneleri Adres: İstiklal, Reşadiye Cd. No:18, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

  • Eskişehir Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi

Şubat 2016 tarihinde açılmış olan Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, her gün yüzlerce kişiyi ağırlıyor. Nazım Hikmet’in resimleri kütüphanenin duvarlarını süslüyor. Aynı zamanda Nazım Hikmet’in kitaplarının yer aldığı özel bir bölüm de kütüphanede yer alıyor. Nazım Hikmet Kütüphanesi’nde  2.288 adet kitap mevcut. Bu sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor. Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi’nden kitap alabilmek için üye olmanız gerekiyor. Üye olarak dilediğiniz kitabı belli tarihler içerisinde alabiliyorsunuz. Aldığınız kitabı yalnızca kütüphanede değil, dilediğiniz yerde okuyabilirsiniz. Ders için ihtiyaç duyduğunuz pek çok farklı kitaba Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi’nde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi’nın mevcut üye sayısı 798 üyesi. 

Eskişehir Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi Adres: Arifiye, İki Eylül Cd. No:70, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

eskisehir-kutuphane-3.jpg

  • Eskişehir Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi

21 Haziran 2016 tarihinde açılan Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi Büyükdere Halk Merkezi’nde yer alıyor. Kapılarını yediden yetmişe herkese açan Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi, oldukça merkezi bir yerde. Bu da Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi’ne ulaşımı oldukça kolay hale getiriyor. Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi çevresinde pek çok restoran ve kafe yer alıyor. Bu sayede ders çalışmaya mola vermek ve nefes almak istediğinizde, karşınızda birçok seçenek  var. Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi’nde toplam 3.734 adet kitap mevcut. Üyeler bu geniş kitap koleksiyonu içerisinde aradığı kitabı bulamazsa, talepte bulunabilir. Talep üzerine getirilen kitap kütüphane kuralları gereği belirlenen süre içerisinde kişide kalabiliyor. Ders çalışmak için ferah ve sessiz bir alana ihtiyaç duyuyorsanız Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi’ni tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi’nin  558 üyelik geniş ailesine katılabilirsiniz. 

Eskişehir Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi Adres: Büyükdere, Şht. İbrahim Özdamar Sk. No:5, 26040 Odunpazarı/Eskişehir

  • Eskişehir Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi

2016 tarihinden beri halka açık olan Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi büyük ilgi görüyor. Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi içerisinde aradığınız pek çok kitaba kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi içerisinde geniş masalar ve rahat sandalyeler mevcut. Aynı zamanda kişilerin farklı çalışma alışkanlıkları için daha minimal masalar ve farklı koltuk seçenekleri de kütüphanede mevcut. Vadişehir Halk Merkezi’nde bulunan Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi’ne giden birden fazla ulaşım aracı var.  Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi 2.769 adet kitap bulunmaktadır. Halk Kütüphanesi’nin üye sayısı 719 kişidir.  Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi üyeleri için büyük bir aile. Üyeler kütüphaneden dilediği kitapları alabilir ve ihtiyacı doğrultusunda kitapları ayırtabilir. 

  • Eskişehir Gençlik Merkezleri Kütüphaneleri

Gençlik Merkezi kütüphaneleri oldukça modern bir tasarıma sahip. Gençlerin kitap okuma oranını artırmak için açılan kütüphanelerdeki kitap sayısı da oldukça fazla. Bunun yanı sıra Gençlik Merkezi kütüphaneleri, gençlere yönelik kitaplar barındırıyor. Gençlik Merkezi kütüphaneleri öğrencilerin diledikleri zaman bilgiye ulaşabilmesi için yedi gün 24 saat boyunca hizmet veriyor. 

eskisehir-kutuphane-3.jpg

  • Önder BALOĞLU Kütüphanesi

08 Mart 2020 tarihinde açılan Önder BALOĞLU Kütüphanesi oldukça genç bir kütüphanedir. Yeni nesil bir kütüphane olarak da kabul edilen Önder BALOĞLU Kütüphanesi, özellikleri sayesinde epey ilgi görüyor. Önder BALOĞLU Kütüphanesi’nde kişilere yardım etmek üzere farklı çalışanlar yer alıyor. Mevcut çalışanlardan yardım alarak, aradığınız kitabın yerini öğrenebilir veya kitap ödünç almak için gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Önder BALOĞLU Kütüphanesi içerisinde toplam 4.950 adet kitap bulunmaktadır. Oldukça geniş bir kitap yelpazesine sahip olan Önder BALOĞLU Kütüphanesi ders çalışmak için ideal bir alandır. 

  • Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi 

Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi Ağustos 2015 tarihinden beri hizmet veriyor.  Emek Gençlik Merkezi’nde  yer alan Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi  ders çalışmak için öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi içerisinde birçok masa ve sandalye yer alıyor. Dilerseniz arkadaşlarınız ile birlikte ders çalışabilir dilerseniz tek başınıza çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz. Aradığınız bilgilere kütüphanede bulunan 7.900 adet kitap aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  

Eskişehirde ders çalışacak kafe veya kütüphane arıyorsanız hazırladığımız liste size büyük ölçüde yardımcı olacak. Sizler için incelediğimiz kütüphaneleri gidip yerinde test edebilirsiniz. Eskişehir kütüphanelerine giderek daha verimli bir şekilde ders çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz

eskisehir-kutuphane-3.jpg

Eskişehir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle