Yolcu360 Blog
ankarada-laptopla-calisilacak-mekanlar.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara’da Laptop İle Çalışabileceğiniz 10 Mekan

Ankara’da Laptop İle Çalışabileceğiniz 10 Mekan

Hem çalışmalarımı yapmak istiyorum hem de sosyal ortamların tam ortasında olmak istiyorum. Hem dizüstü bilgisayarım ile toplantılarımı halledebileyim, istediğim anda da güzel kahveleri tadabileyim… İşte son dönemlerin vazgeçilmezi bu istekler laptopumuz ile çalışma yapabileceğimiz mekan arayışlarını karşımıza çıkarıyor. Bizde bu yüzden Ankara’da ders çalışabileceğiz, freelance işlerinizi halledebileceğiniz ya da toplantılarınızı yapabileceğiniz 10 mekanı bu içerikte sizler için derledik. 

ankarada-laptopla-calisilacak-mekanlar.jpg

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

  • Limit Cafe Kütüphane

Kızılay ve Çayyolu’nda yer alan modern mimarisiyle “Limit Cafe Kütüphane”, espresso bazlı sıcak/soğuk kahveleri, temiz çalışma alanları ve aradığınız sesli/sessiz çalışma alanlarının bir arada olduğu bir mekan. Sessiz kütüphane, sesli kütüphane, cafe ve toplantı odaları mevcut. Kahveleri gayet lezzetli, tatlıları da başarılı.

Limit Cafe Kütüphane Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mah. Park Cad. 2870. Sokak No:3/2 Çayyolu Çankaya Ankara

  • Coffee Lab

Coffe Lab, laptopunuzla çalışmak için oldukça uygun bir yer. Hem grupça çalışabilmek için geniş masaları tercih edebileceğiniz hem de bireysel olarak çalışmak isterseniz küçük masaların da olduğu rahat, geniş ve sessiz bir ortam. Üstelik gece yarısına kadar da açık.

Coffee Lab Adres: Tunalı Hilmi Caddesi no: 89 B9 Çankaya

  • Line Coffee

Hafta boyu her gün 09:00-23:30 saatleri arasında açık olan ve Gölbaşı Bulvar Loft’ta bulunan Line Coffee çok büyük sayılmayan bir alana sahip. Özellikle mekânın iç tasarımı çok başarılı. Yüksek tavanı, dekorasyonda kullanılan eşyaları, minimalist tasarımı, bitkileri ve tercih edilen renkleriyle Ankara’da çok da sık rastlamadığımız estetik görünüme sahip.

Kendilerine has tatlıları ve lezzetli kahveleriyle oldukça tercih edilen bir mekân olan Line Coffee aynı zamanda butik kafe havasını da yakalamış. Ayrıca ders çalışmak isteyenler için ayrı bir bölümde masalar mevcut. 

Line Coffee Adres: Kızılcaşar Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı Bulvar Loft Sitesi A2 Blok Gölbaşı/Ankara

  • R.O.R Coffee & Roastery

R.O.R Coffee & Roastery, Ankara’da kaliteli kahveleriyle bilinen kafelerden biri. Ümitköy’de bulunan şubesinde mekanın üst katını tamamen çalışma alanı olarak ayırmışlar. Genel olarak çok yorucu olmayan müziklerin çaldığı mekanda tercihinize göre sesli şekilde çalışabileceğiniz, toplantı yapabileceğiniz bir kısım da bulunmakta.

R.O.R Coffee & Roastery Adres: Mutluköy Sitesi 1948.sokak no:2 Ümitköy / Ankara

ankarada-laptopla-calisilacak-mekanlar.jpg

  • Roast’n Berry

Maidan’da ve Beysukent’te 2 şubesi bulunan Roast’n Berry de yine hem kaliteli kahveleriyle hem de sağladığı imkanlarla ders çalışmak için de tercih edebileceğiniz mekanlardan biri. Her iki şubesinde de çalışmak için uygun masalar bulunan bir bölüm var. Çok gürültülü ve yorucu olmayan bir ortama sahip olduğu için bize göre alternatif ders çalışma mekanları arayanların mutlaka denemesi gereken bir yer.

 Roast’n Berry Adres: Üniversiteler, Bilkent Blv. No:19 Çankaya/Ankara

  • Tazza Di Caffe

Maidan’da bulunan Tazza Di Caffe yine butik kafe olarak sayılabilecek mekanlardan biri. Mekânın iç tasarımı Ankara’daki mekanların geneline göre daha estetik bir görünüme sahip. Yüksek tavanlı olması mekânın daha havadar olmasını sağlamış.

Mekânın üst katı tamamen çalışma alanı olarak ayrılmış ve burada müşterilerin sessiz şekilde ders çalışmaları için gereken imkanlar sağlanmış. Bu kısım haricinde mekân genel olarak sakin bir havaya sahip olduğu için de diğer kısımlarını da ders çalışmak ve toplantı yapmak  için tercih edebilirsiniz. Ayrıca grup şeklinde çalışmak için de elverişli bir mekân.

Bunun dışında hem restoran/kafe hem de sessiz ve sesli çalışma alanlarıyla birçok farklı talebe cevap veriyor. Mekânın üst katında grup şeklinde çalışmak isteyenler için özel odalar mevcut. Gitmeden önce bu odaları rezervasyon yaparak bu odaları ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. İmkânlar içinde toplantılar ya da toplu ders çalışmak için gereken televizyon, yazı tahtası, projeksiyon gibi farklı imkanlar da sunulmakta. Bir de tamamen sessiz olan çalışma yerleri var.

Tazza Di Caffe Adres: Mustafa Kemal, 2118. Cd. D blok Çankaya/Ankara

ankarada-laptopla-calisilacak-mekanlar.jpg

  • Liman Kitap Kafe

Çukurambar’daki Liman Kitap Kafe hem kitap, dergi alışverişi hem ders çalışma imkânı hem de restoran imkanları sunmakta. Ankara’da özellikle bu imkanların hepsini tek bir mekânda sunabilen yerler oldukça az. Bundan dolayı da Liman Kitap Kafe oldukça tercih edilen mekânlardan biri olmuş durumda. Üstelik bir kitapçı olarak da oldukça fazla olanak sunuyor. Örneğin orada bulunmayan ama talep ettiğiniz bir kitabı sipariş etme imkânınız olabiliyor. Bundan dolayı bulamadığınız ya da bir şekilde erişemediğiniz kitaplara ulaşabilmek adına da oldukça uygun bir mekân.

Tercihinize göre birçok farklı ihtiyaca cevap veren bu mekan da mutlaka alternatif olarak denemeniz gereken yerlerden birisi.

Liman Kitap Kafe Adres: Kızılırmak, Ufuk Ünv. Cd No:8 Çankaya/Ankara

  • Amelie’s Garden

Ders çalışmak için yeşilin pek çok tonunu görmek ve kahve dışında farklı tatlar denemek istiyorum diyenler için Amelie’s Garden sukulent tam size göre. Aslında bir kahve dükkanı olmasına rağmen Kamboçya’yı da menülerine eklemeleriyle buraya olan ilgi artmış durumda. Bakteri ve maya kullanılarak üretilen, Uzak Doğu’nun mirası olan bu şifalı içeceği Amelie’s Garden bizlere en güzel şekilde sunuyor. Bunun haricinde burayı farklı kılan bir diğer özellik mekana girdiğinizde sizi sukulent şöleninin karşılıyor olması. Üstelik kendi sukulentinizi ekip sonrasında satın alabiliyorsunuz. Ortamın ferahlığı ve masalarının genişliği ders çalışmak için gayet uygun.

Yeşilin verdiği huzurla ders çalışmak için buraya mutlaka uğrayıp şifalı içeceklerinin yanında ev yapımı tatlılarının da tadına bakmalısınız!

Amelie’s Garden Adres: Güvenevler, Güneş Sk. N:3 D:A Çankaya/Ankara

ankarada-laptopla-calisilacak-mekanlar.jpg

  • Uyanık Kütüphane 

Uyanık Kütüphane Ankara’nın ders çalışabilmek için en güvenli huzurlu yerlerinin başında geliyor. Özellikle ilgili ve güler yüzlü çalışanları size gerçekten güvenli ve samimi bir yere geldiğiniz izlenimini anında hissettiriyor. Üstelik gece 02:00’a kadar açık olması da bir avantaj.

Uyanık Kütüphane Adres: Bahçelievler Mahallesi, 50. Sk. No:6 D:No:12 Çankaya

  • Work Up

Work Up, bu işi profesyonel olarak yapan bir firma. Sesli ve sessiz salonları, tek kişilik çalışma kabinleri, arkadaşlarınızla birlikte çalışabileceğiniz toplantı ve etkinlik odaları, özel olarak çalışabileceğiniz beyin fırtınası odaları, ve acıktığınızda zengin menüsü olan bir cafe. Work Up kütüphane ve kafenin basit bir birleşiminden çok öte imkanlar sunuyor. Motivasyon ve konsantrasyonunuzu en üst seviyeye çıkarmak için tüm detayları özenle düşünülmüş.

Work Up Adres: Çukurambar, 1425. Cd. No:11/A Çankaya/Ankara

 

Yorum ekle