Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Dünyanın En Sağlam Arabası Hangisi? | En Sağlam 20 Araba

Dünyanın En Sağlam Arabası Hangisi? | En Sağlam 20 Araba

En sağlam 20 araba listesi yapsak, ilk ona kimler girerdi…Dünyanın en sağlam 20 arabası hangisi? Zırhlı arabalar içinde en güvenilirleri hangileri? Sağlam araba, sağlam kasalı otomobil ve zırhlı araç…Bunlar, dış etkenlerin korkutucu gücünden korunmak için bir araçta aranan özellikleri ifade eden genel kavramlar. Bazı insanlar işleri gereği böyle yüksek korunaklı araçlara ihtiyaç duyuyorlar. Bazıları için de herhangi bir kaza anında kendisini ve ailesini korumak, güven veren bir araca sahip olmak önemli. Peki, sağlam arabalar listesinde neler var?

Dünyanın En Sağlam Arabası Hangisi?

İsveç markaları için “sağlam” sıfatı çok net kullanılıyor. Benzer şekilde “Alman arabaları sağlamdır” yaklaşımı da iyice oturmuş durumda. Ama son on yıldır aynı imajı Japon arabaları da yakaladı. Özetle; Euro NCAP verileri ya da diğer testler için net belgeler ışığında değil ama genel bir algı sonucunda İsveç, Alman ve Japon arabaları için “sağlamdır” sıfatını sıklıkla kullandığımızın altını çizelim. Ha! halk arasında neyin nasıl algılandığının ne önemi var diyenler için de şunu söylemek gerekir ki; genel algı, bir otomobil marka ya da modelinin popülaritesine ve fiyatına etki eder. Bu da söz konusu otomobilin bir diğerine göre ikinci elde daha hızlı satılması ve değerinde satılması gibi bir sonuca neden olur. Peki, testlere göre en sağlam 10 otomobil listesi yapılsa sonuçlar nasıl olur?

  • Jaguar-XE

Spor sedan otomobil olarak pazara sunulan, lüks sınıfın en iyilerinden biri o. Çarpışma testlerinden aldığı puanların genel dağılımı şöyle:

Çarpışma Emniyeti: %92

Çocuk Emniyeti: %82

Yaya Emniyeti: %81 

  • Renault Laguna

EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı. Sağlam araba arayışına yanıt veren makul fiyatlı ulaşılabilir seçeneklerden biri. Renault Laguna modelinin Euro NCAP sonuçları şöyle:

Çarpışma Emniyeti: %

Çocuk Emniyeti: %82

Yaya Emniyeti: %81 

  • Lexus LS 460L

Zırhlı araç olarak da üretilmiş olan otomobil, güvenli araba arayanların karşısına çıkan ilk örneklerden biri. Üstelik motor gücü ve performansı da çok çok iyi optimize edilmiş.

  • Toyota Avensis

Lüks aile arabası sloganıyla tanıtılan Toyota Avensis modeli, iç hacmindeki geniş yaşam alanı da önemli bir seçenek. O da özellikle dış kasa kalitesi açısından çok övülen otomobillerden biri. Toyota Avensis Euro NCAP test sonuçlarının dağılımı şöyle:

Yolcu emniyeti: %81

Sürücü emniyeti: %93

Yaya emniyeti: %78

  • Infiniti Q30

Dış kasa sağlamlığı konusunda dikkat çekici bir model. Dış kasası sağlam araba arayanların karşısına hemen çıkan bu model, sürüş teknolojilerindeki güvenlik odaklı asistanlarla da oldukça dikkat çekici. Özellikle otomatik fren sistemi en iyi olanlardan biri olarak gösteriliyor. 

Sürücü emniyeti: %84

Çarpışma emniyeti: %81

Yolcu emniyeti: %86

Yaya emniyeti: %91

  • BMW 750Li Sedan

BMW markasının zaten “sağlamlık” çağrışımı yaptığını biliyoruz. Alman otomotiv devi BMW, bu konuda çok hassas. Ancak BMW’nin en sağlam arabası hangisi derseniz; Euro NCAP test sonuçlarına bakılırsa BMW 750Li Sedan. Çelik kasa, zırhlı sedan arayışında bu otomobil öne çıkan bir seçenek oluyor. Çünkü  BMW 750Li Sedan’ın ön çamurluklar, yakıt deposu hatta egzoz borusu bile zırhlı hale getirilmiş. 

  • Mercedes-Benz S Guard

Zırhlı araba seçeneklerinden biri. Ancak onu diğer zırhlı otomobillerden ayıran çok acayip özellikleri var:

  • Gaz saldırısına karşı tüm dış deliklerini kapatabiliyor. Böyle bir durumda aracın içine taze hava sağlayacak kendi oksijen sistemi de var. 
  • M60 makineli tüfek saldırısı için bile test edilmiş. 
  • Volvo S/V40

Kullanıcı deneyimi ve çarpışma testleri deneyiminde aldığı puanlar, markanın kısa sürede sağlamlığın adı olmasını sağladı. İsveçli markanın haklı bir şöhreti var. Sportif ve dengeli kullanım özelliği çok seviliyor. 

Çarpışma emniyeti: %82

Sürücü emniyeti: %84

Yolcu emniyeti: %87

Yaya emniyeti: %76

  • Knight XV

Zırhlı araç teknolojisi konusunda uzman olan markanın en çok tercih edilen modelidir. Yüksek sürüş pozisyonu, güçlü arazi kabiliyeti, zırhlı yapısı ile çok özel bir deneyim sunuyor. Dünya genelinde politikacılar, pop starlar ve iş adamları tarafından tercih ediliyor. Sadece 100 adet üretilen bu otomobil, çok nadir bulunuyor ve dünyanın en iyi zırhlı araçlarından biri olarak gösteriliyor. Yüksek mukavemetli zırh, askeri tasarım ile dikkat çekiyor. 

  • Huron APC

Knight XV gibi Huron APC modeli de zırhlı araç teknolojisinin odaklandığı bir seçenek. Dünya genelinde güvenli seyahat konusuna odaklanan ve “para mühim değil” diyenlerin tercih ettiği araçlardan biri. Ağır yanıcı ve patlayıcı silahlar karşısında test edilmiş. Ayrıca el bombasına karşı da dayanıklıdır. 

Audi Q4 E-Tron

en-saglam-arabalar

En sağlam araba modelleri denilince akla ilk gelen örnekler Audi’den çıkar. Markanın sunduğu Q4 E-Tron 2021 yılında “Yılın En Güzel Otomobili” olarak seçilmiştir. Herhangi bir kaza durumunda yetişkinler için %93, çocuklar için %89 yolcu güvenliği sunmaktadır. İç tasarımının ferah ve sağlam dış görünüm ile de oldukça fazla dikkat çektiğini söyleyebiliriz.

Audi markasının sunduğu A6 modeli de en sağlam modellerden biri olarak gösterilmektedir. Çarpışma testlerinde oldukça başarılı görülen A6 özellikle ön çarpışma testlerinde aldığı sonuçlarla dikkat çeker. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA – Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi) tarafından beş yıldızlı genel güvenlik puanına sahiptir.

Citroen C4

en-saglam-arabalar-.jpg

Fransız üretici, son yıllarda sağlamlık konusunda imajını epey güçlendirdi. Citroen C4 araç sağlamlık testi ve güvenlik testlerinden dört yıldız alan bir model olarak ön plana çıkmaktadır. Ortalama bir bütçe ile araç arayanlar için de ideal olarak gösterilmektedir. Yetişkinler için %80, çocuklar için %83 koruma sunan araç için aşırı kazalar dışında durumlar için daha güvenilir olduğu söylenebilir.

Subaru Outback

en-saglam-arabalar-1.jpg

Subaru markası, Japon kökenli bir marka olarak bilinmektedir. Hem konforlu hem de güvenli araba üretimi konusunda başarılı olarak değerlendirilmektedir. Özellikle Outback modeli sağlam araba modelleri arasında yer alıyor diyebiliriz.

Subaru Outback sağlamlığı kullandığı teknoloji ve kasasında kullandığı malzemeler ile sağlıyor. Sağlam dış tasarımı ile dikkat çekiyor. Outback sadece Subaru tarafından değil, bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerle de başarısını gösteren araba modellerinden biridir.

Ford F-150 Raptor

en-saglam-arabalar-2

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri de Ford markasıdır. Tecrübesini ürettiği araçlara yansıtan Ford sağlamlık ve güvenilirlik konusunda da oldukça hassas yaklaşıyor. Sağlamlık konusunda oldukça iddialı olan modeli olarak Ford-150 Raptor modeli gösterilmektedir. Güvenlik sistemi ve kullandığı teknoloji ile testlerden başarılı bir şekilde geçtiği vurgulanmaktadır.

Cupra Formentor

en-saglam-arabalar-3

Dünyanın en sağlam araçlarından biri olarak 2022 yılında gösterilen modellerden biri de Cupra Fermentor’dur. Cupra çok tanıdık mir marka olarak gelmeyebilir. Bu nedenle SEAT markasının bir yan kuruluşu olduğunu belirtmenin faydası olabilir. SUV modeller arasında oldukça üst düzey olan model oldukça sağlam malzeme ve teknoloji ile donatılmıştır. Yapılan testlerdeki başarısı da sağlamlığını göstermekte ve kullanıcılarına güven vermektedir. Bununla birlikte Cupra Formentor, sağlamlığının yanı sıra iç ve dış tasarımı ile de oldukça fazla dikkat çekmektedir. 

Renault Clio

2000’li yıllar öncesinde Renault’un güvenlik konusunda ve sağlamlık konusunda imajı çok güçlü sayılmazdı. Ancak 2000’li yıllarda markanın tasarım alanında gösterdiği değişim, malzeme ve işçilik kalitesine de yansıdı. 2019 yılında teste tabi tutulan Clio en güvenilir küçük model arabalar arasında gösterilmiştir. Yetişkin koruması %96, çocuk koruması %89 olarak test edilmiştir. Renault Clio dünyanın en sağlam araçlarından biri olarak bilinmektedir. Hem ekonomik hem de güvenlik standartlarında gösterdiği performans ile en çok tercih edilen araçlar arasında olduğunu söylemek mümkündür. 

Isuzu D-MAX

en-saglam-arabalar-4

Isuzu özellikle Türkiye’de sevilen markalardan biridir. D-MAX modeli araba için de Euro NCAP testleri uygulanmıştır. Bunun sonucunda %84 yetişkin koruması ve %69 çocuk koruması saptanmıştır. Sıralanan araçlara kıyasla oranı daha düşük görünmekle beraber piyasadaki arabalar arasında sağlam araçlar arasında gösterilmektedir. 

Seat Leon

en-saglam-arabalar-5

İspanyol markası Seat, son birkaç yılda Euro NCAP güvenlik testlerinden iyi puanlar alıyor. Seat Leon modeli de sağlam ve güvenli araçlar arasında yine çok tercih edilen modellerden biri. Modelin 2020’de girdiği testlerden %92 yetişkin ve %71 çocuk koruması olduğu paylaşılmaktadır. Yaya koruması da %71 olarak belirtilmiştir. 

Toyota Yaris

en-saglam-arabalar-7

Ülkemizde çok tercih edilen ve hem ikinci elde hem de sıfır araç pazarında ilgi gören otomobil markalarından biri Toyota. Toyota Yaris ise üst üste 5 yıl boyunca dünyada en fazla kullanıcı memnuniyeti olan binek otomobil seçildi. En az parça değişimi ve arıza kaydı da yine Yaris kullanıcılarına ait. Durum böyle olunca Toyota Yaris, en güvenilir binek otomobillerden biri olmayı hak ediyor. 5 yıldızı hak eden sağlamlıkta bir araç olan Yaris, son Euro NCAP testlerinde %86 yetişkin koruması, %86 çocuk koruması ve %78 yaya koruması puanı almış.

Volkswagen Golf

arabalar

Volkswagen Golf, hem fiyatı hem de küçük tasarımı ile ilgi çeken modellerden biri. Şehir içinde kullanışlı bir otomobil olarak bilinse de uzun yolculuklarda da konforlu bir otomobil. Alman menşeli bir marka olması zaten yeterince güven verici olan otomobil, ilk üretildiği 1970’lerden beri güvenilir imajını hiç zedelemedi. Tüm Volkswagen modelleri gibi Golf de sağlamlık ve güvenilirlik konusunda tercih edilmektedir. %95 yetişkin koruması ve %89 çocuk koruması ile başarılı araçlardan biri olarak değerlendirilir. Yapılan testlerde %76 yaya koruması derecelendirmesine de sahiptir.  

Zırhlı araç kiralama konusunda farklı rent a car firmalarının hizmeti mevcut. Kiralık zırhlı araç fiyatları için söz konusu hizmeti sunan rent a car firmalarının verdiği rakamlara bakabilirsiniz. Bu amaçla kiralık araba ve araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Ayrıca yolcu360.com sitesinin ödüllü misafir hizmetlerini arayarak otomobil kiralama hakkında bilgi de alabilirsiniz. 

1 yorum