Yolcu360 Blog
sehir-bisikleti
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > En İyi Şehir Bisikleti Listesi

En İyi Şehir Bisikleti Listesi

En iyi şehir bisikleti hangisi? Cevap vermek zor. Çünkü en iyi şehir bisikletleri konusunda birçok seçeneğiniz var. 

Günümüzde birçok bisiklet çeşidi buluyor. Bu çeşitliliğin fazla olmasıyla birlikte, insanlar her modeli her çeşidi henüz keşfetmemiş olabiliyor. Bisiklet almaya karar verdiğiniz noktada bu araştırmaya girmek sizi en doğru ürüne ulaştırır. O halde şehir bisikleti nedir sorusuyla başlayalım.

en iyi şehir bisikleti hangisi, golden gate köprüsü manzarası

En İyi Şehir Bisikletleri

Günlük hayat, sürekli ulaşım ihtiyacı doğuruyor. Bu amaçla özel araç ya da toplu taşıma en çok tercih edilen iki seçenek. Pandemi ile birlikte kalabalık ortamlara girmek istemeyen insanlar, kendilerine alternatif yollar aramaya başladılar. Bu yüzden toplu ulaşımı kullanmak yerine insanlar bisiklet kullanımını artırdılar. Bisiklet ve scooter kullanımı özellikle pandemi sürecinde arttı. Bu durum da insanların bisiklet konusunu daha çok araştırmalarına sebep olmuştur.

En iyi şehir bisikleti markaları hangileri ya da nasıl bir bisiklet almalı soruları için öne çıkan modellere bakalım…

En iyi şehir bisikleti listesi, Kron TX 100

Kron TX 100

Tam bir fiyatıyla, sağlamlığıyla ve performansıyla oldukça kullanışlı bir bisiklettir. Hobi amaçlı olarak gezilerinizde ve şehir içinde istediğiniz yere kolaylıkla gidip gelmenizi sağlayacak kolay hızlanan ve çok yormayan bir şehir bisikletidir.

Bianchi travel 506 şehir bisikleti

Bianchi Travel 506 28″ 21V HD 2021

Bianchi markası çok bilindik olmasıyla birlikte sağlam bisikletleriyle de gündemden hiç geri kalmıyor. Markanın bu modeli gerek çukurlu yerlerde gerek engebeli yerlerde kullanıcılarına sorun yaşatmıyor.

salcano istanbul 27, en iyi şehir bisikleti

Salcano İstanbul 27

Bu bisiklet modeli 90’lı yılların görüntüsüyle sizi biraz maziye götürüyor. En iyi bisiklet markaları arasında yer alan Salcano İstanbul 27 şehir bisikleti hem güvenilir hem şık görünüşü ile eğimli yollar için çok elverişlidir.

Mosso Legarda 2024

Mosso Legarda 2024 CT MSM H

Yeni başlayan bir bisiklet sürücüsü değilseniz, bisiklet sürme konusunda belli başlı tecrübe edinmiş birisi iseniz, bu model profesyonelliğe ilk adımınızı atmanızı sağlar. Bisiklette bulunan hız ve mesafe göstergesi aynı zamanda bakım zamanı geldiğinde kullanıcıyı uyarması sürücü açısından oldukça kullanışlı bir özellik halini alır.

Corelli Schule en iyi şehir bisikleti

Corelli FRK Schule

Her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir modeldir. Bu bisiklet modeli uygun fiyatlı modeller arasında yer alırken gün geçtikçe tercih edilme oranı da artıyor. Şehir içinde hızlı bir şekilde kullanabileceğiniz bu bisiklet aynı zamanda seri manevra yapabilme özelliğine de sahiptir.

Decathlon Elops 100

Decathlon Elops 100 City Bike

Bisiklet sürmeye yeni başlayanlar için en uygun modeller arasında yer alır. Hem fiyatıyla hem de unisex bir model olmasıyla tercih edilenler arasında yerini alır. Bu bisiklet görünümü, sizlere vintage esintisini yaşatır. Bisikletin yapısı gereği tekerlekleri hassas ve selesi serttir.

Çevrenizden veya internetten şehir bisikletleri tavsiyeleri ile doğru seçime ulaşmak alıcıya kolaylık sağlayabilir. En iyi şehir bisikleti markaları olarak sıralanan bu modeller sayesinde sürüşünüzü gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda özgür bir birey olarak hareket edebilirsiniz. Can güvenliğiniz açısından alacağınız tedbirler ile birlikte seçeceğiniz model ile hayalinizdeki her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

2023 Carraro Active 282 Şehir ve Tur Bisikleti

sehir-bisikleti

Bisikletin teknik özelliklerine bakıldığında çelik 1 kadro,  bununla birlikte çelik rijit 1” maşa, Shimano Tourney TY 200 arka vites, Shimano EF41 3X7 vites kolu ve alüminyum V fren tercih edildiği görülmektedir. Chaoyang 700x38C reflektörlü lastik ve Carraro çift kat alüminyum jant ile yapılan Active 282, şehir içi ulaşım açısından dayanıklı bisikletler arasındadır. Bisiklete ait tüm ekipmanları şu şekilde sıralayabiliriz.

Arka Vites, Shımano Tourney TY 200 ve ön vites Shimano TZ 510 özelliklerine sahiptir. Krank Takımı Çelik 48x38x2T olarak tasarlanmıştır. Alüminyum V-Fren dikkat çeker. Arka dişli Shimano TZ500 14-28T, vites kolu özellikleri Shimano EF41 3×7 şeklindedir. Lastik özelliklerini merak edenler için Chaoyang 700x38c Reflektörlü olduğunu belirtelim. Jant Carraro Çift Katlı Alüminyum ve sele Ddk Jelli’dir.

Kron Tetra 3.0 24 Jant Unisex Şehir ve Tur Bisikleti

Kron TETRA 3.0 Çelik kadrolu, 24 jant tekerlek ölçüsündedir ve V fren sistemine sahiptir. Her tür kullanım koşulunda bisiklet kullanıcılarına güven ve keyif verebilen bir şehir bisikleti olarak gösterilmektedir. Merak edenler için bisikletin teknik özellikleri şu şekilde özetlenebilir:

HI-TEN Çelik Şehir- 1.1/8 kadro, çelik rijit maşa temel özelliklerindendir. Arka vites, Shımano Tourney RD-TY21 ve ön vites Shimano TZ 510 özelliklerine sahiptir. Alüminyum V-Fren dikkat çeker. Fren takımı Azurtek olarak belirtilmiştir. Vites kolu özellikleri Shimano Revoshift – SL-RS36 şeklindedir. 21 vitestir. Aynakol 24x34x42T 170mm olarak tasarlanmıştır. Ruble Shimano MF-TZ 500- 7’lidir. Ağırlık 16,5 kg ve lastik 24×1.75 ölçülerindedir.

Bianchi Strada 104 V Fren 21 Vites 28 Jant Şehir Bisikleti

sehir-bisikleti-

Bisiklet markaları arasında en çok bilinenler arasındaki Bianchi bisikletleri gösterebiliriz. Şehir bisikleti arayanlar için de Bianchi Strada 104 28 Jant Şehir Bisikleti 49 Kadro oldukça ideal bir modeldir. Bununla birlikte bu ve diğer şehir bisikletlerinde önemli bir konu da bakım talimatlarına dikkat ederek zamanında bakımlarının yapılmasıdır. Merak edenler için bu modelin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Kadro, Çelik 1”, krank takımı Çelik 48x38x28T şeklindedir. Maşa, Çelik Rijit 1” dir.

Arka vites Shimano Tourney TY200 ve ön vites Shimano Tourney TZ510 olarak tasarlanmıştır. Vites kolu özellikleri Shimano TZ500 14-28T. Alüminyum V-Fren öne çıkar. Selle Royal sele, Bianchi Tek Katlı Alüminyum jant, Chaoyang 700x38c lastik ve arka bagaj ek özelliği bulunur.

Carraro Julio Şehir ve Tur Bisikleti

Şehirde iyi ve dayanıklı bir yol arkadaşı arayanlar için Carraro Julio şehir bisikletleri önerilmektedir. Özellikleri şu şekilde sunulmaktadır:

Çelik 1” kadro ve çelik rijit 1” maşa ile tasarlanmıştır. Arka vites Shimano Tourney TY200, ön vites Shımano Tourney TZ500’dür. Krank takımı çelik malzemedendir. Boyutları; 42x34x24T ve arka dişlisi Shımano TZ500 14-28T olarak belirtilir. Vites kolu Shımano RS36 3×7, Alüminyum V-Frene sahiptir. Lastik özellikleri CST 700x35c, Carraro Çift Katlı Alüminyum olarak sıralanır. Sele Selle Royal ve ön sepet ile arka sepet ek özellikleri bulunur.

Ümit 2810 Alanya 28 Jant 21 Vites Şehir Bisikleti

sehir-bisikleti-1

Şehir bisikleti modellerinde özellikle kadın bisiklet modelleri arasında Ümit 2810 Alanya 28 Jant 21 Vites oldukça kullanışlıdır. Modelin özelliklerini değerlendirerek diğer bisiklet modelleri ile karşılaştırabilirsiniz. 17 kg ağırlığındadır. Şehir bisikleti kategorisinde yer alan Ümit 2810 Alanya 28 Jant 21 Vites kadın bisikletleri arasında ön plana çıkar. V Fren ve 28 inç Jant özelliğine sahiptir. Kadro boyu 71 cm olan bisiklet modelinin kadro malzemesi çeliktir. Bu kullanışlı şehir bisikleti modelinin orta ve ön amortisör yok. Bisiklet, 21 vites ile tasarlanmış.

Decathlon Elops 520 Şehir Bisikleti 

Şehir için geziler için tasarlanmış bisikletlerden biri olarak Elops 520 bisiklet modeli rahat bir sürüş sunmaktadır. Hem erkek hem de kadın için uygun bisiklet modellerinden biridir. Bununla birlikte bu bisikleti kullanmak isteyenler için 100 kg ağırlığa kadar kullanıma uygun olduğunu da belirtmek gerekir. Kullanıcı ağırlığı, bagaj ve aksesuar ağırlığı da buna dahildir. İlgilenenler için Decethlon Elops 520 şehir bisikleti özellikleri aşağıdaki gibi özetlenebilir. 

Kadro olarak XS boyunda kadro ağırlığı 3,5 kg, S/M ve L/XL boyunda kadro ağırlığı 4 kg ve çelik maşa olarak tasarlanmıştır. Fren sistemi Çelik bileşenli V-Brake kaliperler özelliğini taşır. Gidon/Gidon Boğazı, Hollanda tipi çelik gidon ve yüksekliği ayarlanabilir alüminyum gidon boğazı (çapı 22,2 mm) şeklindedir. Sele/Sele borusunun çapı 28,6 mm ve sele direği yüksekliği ayarlanabilir. Tekerlekler ise 36 telli 28 inç alüminyum tek katlı tekerlekler, XS boyunda 36 telli 26 inç kullanılmıştır. Diğer ekipmanları da sıralamanın faydası olabilir. Vidalı ön sepet, arka kısmında port bagaj yeri, şişe dinamolu aydınlatma, ön ve arka çamurluk, yan ayak ve zincir koruyucu bulunur.

Şehir Bisikleti Nedir?

Şehir bisikleti, yaşadığınız şehir içerisinde işinize, okulunuza, keyfi gezilerinize veya spor yapmaya giderken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu bisiklet türü, şehir içinde genellikle düz yollarda kullanılır. İnce yapısı ve büyük lastikleri genellikle 28” jant olarak biliniyor. Bu bisikletlerin bir avantajı hafifliği iken diğer bir avantajı da az güç ile daha fazla yol gidilebilmesidir. Bu durum da kişinin çok yorulmasını engelliyor.

Herhangi bir yokuş çıkarken ya da hız yaparken zorlanmayacağınız ortaya çıkıyor. Şehir bisikletleri düz ve amortisörlü olarak iki şekilde bulunabiliyor. Amortisörsüz olarak tercih edilen düz bisikletler, hafifliği ile şehir içinde sürüş açısından kullanıcıya daha fazla kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda istediği şekilde manevra yapmasına da olanak tanıyor. Amortisörlü şehir bisikleti kullanımı ise, gittiğiniz yoldaki engebe ve taşlardan daha az etkilenmenizi sağlıyor. Fakat amortisörlü bisiklet çeşitlerinin, şehir içinde çok fazla ihtiyaç duyulmadığı görülüyor.

Rutin bir yaşantıda işe gidip gelirken trafikte çok zaman kaybedilmesi insanları fazlasıyla yorar. Şehir bisikletleri ile daha rahat ve sağlıklı bir yolculuk gerçekleşir. Bu bisikletlerin şehir içi ulaşımda insanları trafikten kurtarması büyük bir avantaja dönüşüyor. İnsan vücudunun hareket etmesini sağlayan şehir bisikletleri birçok kişi tarafından tercih edilme sebebi oluyor. Böylelikle insanlar hem trafikte zaman kaybı yaşamıyor hem de spor anlamında kendisine birçok fayda sağlıyor.

Sizin İçin En İyi Şehir Bisikleti Hangisi?

Peki, şehir bisikleti alırken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle şehir bisikletinin özelliklerini ve hangi amaca hizmet ettiğini bilmek gerekiyor. Bu durum insanların seçimlerini kolaylaştırır. Aynı zamanda ihtiyaçlarına göre uygun olan bisikleti bulmalarına yardımcı olur. Bisikletin hafif olması büyük bir avantajdır. Özellikle bisikletinizi günlük olarak işe gidiş gelişlerinizde veya sadece gezi gibi amaçlar için kullanışlıdır. Bisikletinizin hafif olması size ekstra kolaylık sağlar. Herhangi bir yere kaldırmak veya elinizde taşımak kolaylaşır.

Bisikletin bir sepeti veya bagajının olması da büyük konfor sunabiliyor. Genellikle okula giderken veya alışveriş yapmak için dışarı çıkanlar kullanır. Böylelikle insanlar eşyalarını rahatlıkla taşır. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri bisikletin modelidir. Her farklı model kullanımı, farklı bir sürüş içindir. İkinci olarak dikkat edilecek nokta ise, alacağınız bisikletin tekerleklerinin sağlamlığıdır. Genellikle dağ bisikletlerinde kullanılan malzemeler şehir bisikletlerinde de kullanıldığı için aralarında sağlamlık konusunda pek bir fark bulunmuyor. İkisi de oldukça sağlam malzemelerden üretilmiştir.

Şehir Bisikleti Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bisikletlerde karşımıza çıkan diğer önemli noktalardan biri ise Gidon ve sele boyunun yapısıdır. Bisikletinizin gidon yapısı kişinin omuz yapısının genişliğinde olması gerekir. Sele boyu ise, doğru ayarlandığı takdirde pedal kullanımını kolaylaştırır. Aynı zamanda kullanıcının bisikleti daha rahat sürmesini sağlar. Konfor arayanlar ve genellikle bel ağrısı çekenler ise amortisörlü bisikletleri de tercih edebilirler.

Şehir bisikletinin önemli parçalarından biri de lastikleridir. Günümüzde şehir bisikletleri için birçok lastik çeşidi üretilmiştir. Bisiklet düz ve uzun yolda kullanılacaksa daha ince ve tırnaksız lastikler seçilir. Bunun sebebi ince ve tırnaksız lastiklerde sürtünme daha az olur. Bu sayede kişiler de daha az efor harcar. Bunun aksine tırmanış yapma gibi yönelimlerde bulunan insanlar da vardır. Bu kişilerin daha kalın ve tırnaklı lastikler seçmesi yerinde olur.

Şehir Bisikleti Fiyatları

Günden güne insanların bisiklete olan tutkusunun artması ile bisiklet çeşitliliği de fazlasıyla çoğalmıştır. Bisikleti oluşturan her bir unsur çok önemlidir. Bu unsurlardan en önemlileri fren takımı, jant, tekerlek, vites ve gidon yapısıdır. Bisikletin içinde barındırdığı parçalar, kaliteli malzeme yapısı ile fiyat değişikliğine sebep olur. Bu yüzden bu değişikliği şehir bisikletleri fiyatları konusunda da görmek mümkündür. Genel olarak bisikletlerin fiyatını etkileyen faktörlerden birisi de, bisikletin ağırlığıdır. Bisiklet ne kadar hafif olursa fiyatının da o kadar arttığını görürüz.

Bisiklet satın almaya karar verdiğinizde, ilk olarak kullanım amacınızı göz önüne almanız gerekir. Bu durum sizi istediğiniz bisiklete yönlendirecek ilk adımdır. İkinci adım olarak  şehir bisikletleri yorumları da araştırmacılar için oldukça yol gösterici olur. Böylece kişiler, insanların deneyimlerinden faydalanıp fiyat performans konusunda kendilerine en uygununu seçebilirler.

Şehir içi Ulaşımınızda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle