Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > En Hızlı ve En Acayip Araçlar Listesi

En Hızlı ve En Acayip Araçlar Listesi

En hızlı bisiklet hangisi? Peki, dünyanın en hızlı kaykayı hangisi? Dünyanın en hızlı çim biçme makinesi ve en hızlı tankı… En hızlı ve en acayip araçlar listesi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından derlendi.

En Hızlı ve En Acayip Araçlar Listesi

En pahalı araba, en büyük kamyon, en hızlı tır gibi “en” olanları severiz. Sizin için çok acayip bir en hızlılar listesi yaptık. işte detaylar…

En Hızlı Trenler 

Kaynak: https://www.intelligent-mobility-xperience.com/

Yüksek hızlı trenlerin geleceği manyetik itme gücünde yatıyor. Çok acayip bir mühendislik işi bu manyetik olay. Düşünün ki tren tasarlıyorsunuz, ray üstünde gidiyor ama raya değmiyor. ray ile tren arasında elektromanyetik alan yaratarak yaklaşık 10 cm havaya kaldırarak trenleri ray üstünde götürme işi, ulaşımın geleceğini belirleyecek. Çin’de hala görev başında olan Shanghai treni, dünyanın en hızlı yolcu treni olması ile ünlü. Elon Musk ise Hyperloop ile Shanghai trenini geçeceğini ilan etti. 

En Hızlı Paletli Araç

Savaşta iseniz güçlü, korunaklı, devrilmez ve hızlı bir araç işinizi epey kolaylaştırabilir. Scorpion FV 101 adlı tank, dünyanın en hızlı tankı. 

En Hızlı Kamyon

British Touring Car Championship şirketi geçtiğimiz yıllarda bir kamyona V8 motor taktı ve dünyanın en hızlı kamyonu rekorunu kırdı. Saatte 124,8 km hızlanma bir kamyon için epey iyi değil mi?

En Hızlı Çim Biçme Makinesi

Honda Uk tarafından geliştirilen adı da Vahşi Çim Biçme Makinesi olan araç, 0’dan 97 km’ye sadece 4 saniyede ulaşıyor. 

En Hızlı Polis Arabası
Kaynak: https://gaadiwaadi.com/

2013 yılında Dubai polisi için Lamborghini Aventatör alındı. Bu araçlar 500 bin Dolar civarında bir fiyata sahipti. Her bir Lamborghini Aventatör ile Dubai polis teşkilatı, dünyanın en hızlı polis arabalarını kullanır oldu. Rekor henüz kırılmış değil!

En Hızlı Bisiklet
Kaynak: https://www.bikeradar.com/

VeloX3 adlı bisiklet, bugüne kadar üretilmiş en hızlı bisiklet olması ile ünlü. Hollandalı üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen VeloX3 adlı bisiklet, 133,8 km/s hızlanma yapabiliyor. Bisikletin şekli biraz yumurtaya benziyor. Yumurtaya benzer hızlı uçaklar, arabalar vs çok görmüş olmalısınız. Sebebi aerodinamizm. 

En Hızlı Kaykay

Mischo Erban adlı kaykay meraklısı, dünyanın en hızlı kaykayını tasarladı. Onun tasarımı, Kanada’da yapılan bir hız denemesinde 130km/s hızlanma yakalayarak dünyanın en hızlı kaykayı oldu. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle