Yolcu360 Blog
dunyanin-en-pahali-arabalari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Dünyanın En Pahalı 12 Arabası (2023)

Dünyanın En Pahalı 12 Arabası (2023)

Dünyanın en pahalı otomobili unvanı her yıl başka bir yakışıklıya veriliyor 🙂 2021’in başında, 0 km olarak satışa sunulan otomobiller arasında listenin en üstünde Bugatti La Voiture Noire varken, 2022’de listenin başında 28 Milyon Dolar’lık fiyatıyla Rolls-Royce’un Boat Tail geçti. 2023 yılında ise Bugatti Chiron Profilée, “Bir açık artırmada satılan en pahalı otomobil unvanını” alarak kendi kategorisinin tepesine yerleşti. Şimdi gelin, 2023 Nisan ayı itibarıyla belirlenen dünyanın en pahalı arabalarına birlikte göz atalım. Ama uyaralım! bazı insanların en hızlı veya en nadir otomobiller için ödedikleri meblağlar aklınızı başınızdan alabilir. Aralarında belki de hiç duymadığımız öyle markalar ve modeller vardır ki, ürettikleri otomobiller ile kendilerine adeta hayran bırakıyor. Eeee zaten bunlar banttan çıkan seri üretim modeller değil ne de olsa…

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

2023 Yılı Dünyanın En Pahalı Arabaları Listesi

Süper hızlı ve süper lüks otomobiller denildiğinde akla gelen birkaç marka var. Dünya’nın en pahalı arabaları markalarının ürettikleri modellerin fiyatlarını öğrenince şaşırmamak elde değil. Dudak uçuklatan rakamların ortaya çıktığı dünyanın en pahalı arabalarını gelin hep birlikte inceleyelim.

  • Rolls Royce Boat Tail

en-pahali-arabalar

Rolls Royce Boat Tail modelinin geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılmış olup dünya rekorunu elinde bulundurmaktadır. Boat Tail tam 4 yıllık bir uğraş ile özel olarak üretilmiştir. Bu modelden sadece 3 adet üretilmiş olup fiyatı ise 28,5 Milyon dolardır.

  • Pagani Zonda HP Barchetta

en-pahali-arabalar-

Pagani Zonda HP Barchetta aslında adının çok duymadığı bir model ama dünyanın en pahalı arabaları 2023 listesinde yer alıyor. Arjantin üretimi olan bu otomobil, Ferrari ve Lamborghini’ye rakip olarak üretilmiştir. Bu modelden sadece 3 adet üretilmiş olup bir tanesi marka sahibinde kalmıştır. Bu aracın fiyatı ise: 17,8 Milyon dolar.

  • Bugatti La Voiture Noire

en-pahali-arabalar-1

Bugatti La Voiture Noire, modeli 2019 yılında üretilmiş ve dünyanın en pahalı arabaları arasında yerini almıştır. Fransız spor araba markası olan Bugatti’nin La Voiture Noire modelinin fiyatı tam 12,9 milyon dolardır. 2019 yılında sadece bir adet üretildi ve o da dünyaca ünlü futbol yıldızı Cristiano Ronaldo tarafından satın almıştır.

  • Rolls Royce Sweptail

en-pahali-arabalar-2

İngiliz asıllı Rolls Royce markasının özel olarak ürettiği Rolls Royce Sweptail 2017 yılında satışa sunulmuştur. Bu araç sadece 1 adet olarak 4 yılda üretilmiştir. Bu özel aracın fiyatı: 12,9 milyon dolar.

  • Bugatti Cento Dieci

en-pahali-arabalar-3

Ağustos 2019’da tanıtılan Bugatti Cento Dieci markanın 110. yılına özel olarak sadece 10 adet üretilmiştir. Bu sebeple aracın adındaki Cento İtalyanca 100, Dieci’de 10 demek. Cento Dieci modeli 100 kilometreye 2,4 saniyede ulaşıyor. Yüksek performansının yanı sıra Bugatti’ye yakışacak şekilde göz alıcı bir tasarıma sahip olan Cento Dieci fiyatı ise 9 milyon dolar.

  • Mercedes, Maybach Exelero

en-pahali-arabalar-4

Mercedes, Maybach Exelero 2005 yılında özel olarak sadece bir adet olarak üretilmiştir. Mercedes, Maybach Exelero, Dünyanın en pahalı arabaları arasında yerine sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık fiyatı 8 milyon dolara satılan bu muhteşem otomobil Mercedes’in çift turbo beslemeli V12 motora sahiptir. 690 HP güç ve 1000 Nm tork değerlerine ulaşan araba, 350 km/s’de limitlenmiştir. Mercedes-Maybach Exelero’nun üretilmesinin sebebi ise oldukça enteresan. Fulda lastik markasının ağır otomobillere yönelik yüksek performanslı lastiklerinin test edilmesi için üretilen Mercedes-Maybach Exelero, bu testlerin gerçekleştirilmesinin ardından koleksiyonerlerin ilgi alanına girdi. Bu otomobil bugün el değiştirse ortalama 11-12 milyon dolara bile satılabilecek bir değere sahip olduğu tahmin ediliyor.

  • Bugatti Divo

en-pahali-arabalar-5

Bugatti Divo, Dünya’nın en pahalı arabaları listesinde yerini alan bir başka Bugatti modeli. 8,0 litre 16 silindirli 4 turbolu büyük bir benzinli motora sahiptir. Bugatti Divo 1500 ps ve 1600 Nm tork güç sunuyor.100 kilometreyi 2,9 saniyede alan aracın maksimum hızı ise 380 km/s. Yeni Bugatti Divo fiyatı ise 5,8 milyon dolar.

  • Pagani Huayra Imola

en-pahali-arabalar-6

Çoğu kişinin adını çok da fazla duymadığı bir başka model ise Pagani Huayra Imola. Mercedes-AMG tarafından özel olarak sadece 5 adet üretilmiştir. Çift turbolu 6,0 litrelik V12 motor özelliği olan araç 827 beygirlik motoru ile 1.100 Nm tork güç üretiyor. Pagani Huayra Imola’nın fiyatı da 5.4 Milyon dolar.

  • Lamborghini Veneno

en-pahali-arabalar-7

Pahalı araba denince akla ilk gelen isimlerden bir tanesi de kuşkusuz Lamborghini’dir. Dünya’nın en pahalı arabaları arasında her zaman yerini alan modeli Lamborghini Veneno bir İtalyan markası. V12 motor özelliği ile 0-100 km/s hıza sadece 2,8 saniyede ulaşıyor. Maksimum hız ise 355 km/s’dir. Aracın fiyatı ise 5 Milyon dolar.

  • Koenigsegg CCXR Trevita

en-pahali-arabalar-8

Koenigsegg CCXR Trevita, Dünyada sadece 2 adet özel olarak üretilen bu aracın bir tanesini dünyaca ünlü boksör Floyd Mayweather satın almıştı. 0’dan 100 km/s sadece 2,9 saniyede ulaşabilen bu canavar, maksimum 408 km hız yapmaktadır. Dünyanın en hızlı ve en pahalı arabaları arasında yerini almaktadır. Koenigsegg CCXR Trevita’nın fiyatı ise 4,8 milyon dolar.

  • Bugatti Chiron Super Sport 300+

en-pahali-arabalar-9

Dünyanın en pahalı arabaları arasında her zaman yerini farklı modelleri ile alan Bugatti Chiron Super Sport 300+ modeli bir İtalyan markası. Bugatti, Chrion Super Sport 300+ modeli ile görenleri kendine adeta hayran bırakıyor. 1600 beygir gücü ile Bugatti maksimum 490 km/s hıza ulaşıyor. Aynı zamanda çok yüksek güce sahip olan bu otomobil Aynı zamanda 8 litre ve 16 silindirli bir motora sahip olan aracın fiyatı ise 4 milyon dolar.

Müzayede Satışları ile Sahiplerini Bulan Dünyanın En Pahalı Arabaları

Dünyanın en pahalı arabası sıralaması yaparken sıfır km olanlar ve açık artırmalarda satılanlar gibi bir ayrım yapmak da gerekir. Çünkü dünyanın en pahalı otomobili denildiğinde o aracın ilk sahibi olunması ya da koleksiyonerler arasında el değiştirme durumları söz konusu olabiliyor. Açık artırma sonucu dünyanın en pahalı otomobil unvanı 2022’deki bir açık arttırmada 142 milyon dolarlık 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe’nin olmuştu. Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe, dünyanın gelmiş geçmiş en pahalı arabası. Hem sıfır arabalarla hem de müzayede satışları ile kıyaslandığında bu modelin satış fiyatını geçebilen araba henüz bulunmuyor. Çünkü Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe, 2022 yılında tamı tamına 142 milyon dolara satıldı.

Şimdi ise üretilen son W16 motoru barından Bugatti Chiron Profilée, “Açık arttırmayla satılan en pahalı yeni otomobil” unvanını 2023 itibarıyla 10 milyon 771 bin 200 dolarlık (9 milyon 792 bin 500 Euro) fiyatıyla ele geçirdi. 1 Şubat 2023 tarihinde Paris Louvre Müzesi’nde müzayedeye çıkan Bugatti Chiron Profilée, düşünülenin çok ötesinde bir satış rakamı ile yeni sahibine kavuştu. Müzayede öncesinde tahminler aracın 3-4 milyon dolar gibi bir rakama satılacağı yönündeydi. Fakat gidişat hiç de öyle olmadı. Model tam 10 milyon 771 bin 200 dolara ulaştı. Bu satış rakamı da Chiron Profilée’ye “müzayedede satılan dünyanın en pahalı sıfır arabası” unvanını getirdi.

4 yorum

  • Doğru düzgün haber bilgilendirmesi yapamazmışsınız?Seri üretimi yapılan en pahalı Otomobilleri sıralasanıza.Çuval Dolusu parayı Arabanıza yükleyip Doğuş Otomotive gidip sipariş vermek içinmiş gibi bilindik Orjinal Fiyatlarını versenize.Bazı Oto Üreticileri İtibarı olan ve istenen rakamı ödeyene satış yapıyor.Karun gibi parası olsada Kötü şöhretli ile Firmanın adının anılmasını istemezler.Na’lı dizilere konu olmuş birine bu otoları 0km satmazlar.Na’la anılmak itibarı karartır.

    • Selamlar, değerli yorumlarınız için teşekkürler. İçeriğimiz bir haber içeriği olmadığından ve güncel araç fiyatları anlık olarak değiştiğinden daha genel bilgiler vermeye çalıştık.
      Çeşitli otomotiv firmalarıyla kötü deneyimler yaşadığınız için üzgünüz, dilerseniz farklı firmaları arayarak anlık araç fiyatları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz ya da daha iyisi hiç yeni araç almakla uğraşmadan Yolcu360 aracılığıyla binlerce araç ve model arasından dilediğiniz arabayı seçebilir ve dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz 🙂