Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En Az Yakan Arabalar İçin 10 Öneri

En Az Yakan Arabalar İçin 10 Öneri

Ekonomik yakıt tüketimi kriteri, otomobil satın alma konusundaki en önemli etkenlerden biri haline geldi. Daha az yakıtla, daha çok ve verimli bir mesafe katetmek doğal olarak her araç sahibinin aklından geçirdiği ana konu. Biz de ülkemizde satışta olan araçları inceleyerek, en az yakan arabaları belirledik.

En Az Yakan Arabalar Hangileri?

  1. Renault Clio: Konu en az yakan arabalar olunca Renault’tan bahsetmemek olmaz. Fransız otomobil devi Renault’un sevilen modellerinden olan Clio 1.5dCi, 100 km’lik mesafede 3.6 litre yakıt tüketimiyle, listenin bu konudaki en ekonomik araçlarından biri olarak öne çıkıyor.
  2. Citroen C3: Citroen firmasının 1.4 e-HDİ motoruna sahip C3 modeli ise 100 km’yi 3,4 litre yakıt ile alıyor.
  3. Citroen C4:  1.6 e-HDİ motora sahip C4 modeli ise aynı mesafede 3,8 litre yakıt tüketiyor.
  4. Dacia Sandero Stepway: Dacia’nın 1.5 dCİ motora sahip, estetik ve kullanışlı modeli Sandero’nun 100 km’deki yakıt tüketimi 3,9 litre. Uygun fiyata kaliteli otomobil mantığıyla hareket eden Dacia’nın tercih edilen modellerinden biri olmasının nedeni de bu olsa gerek.
  5. Peugeot 308: En az yakan otomobil listesi olur da Peugeot olmaz mı diye düşünenler için, 1.6 HDİ motoruyla 100 km’yi 3,7 litre yakıtla kateden 308 modelini de saymadan geçmeyelim. Aynı modelin e-HDİ seçeneği ise aynı mesafede 3,8 litre yakıt tüketimine sahip.
  6. Peugeot 208: Peugeot’un kompakt modeli 208’in 1.6 e-HDİ ve 1.4 e-HDİ versiyonları da aynı şekilde 3,8 litre ile listede yerini alıyor.
  7. Ford Fiesta: Dünya otomobil devlerinden Ford’un ülkemizde de çok sevilen modellerinden biri olan Fiesta, 1.5 TDCİ motoruyla 100 km’de 3,7 litre yakıt kullanımıyla ekonomik yakıt tüketimi yapan araçlar sınıfında. Tasarımı ve estetiğiyle ön plana çıkan Fiesta’nın bir de ekonomik yakıt tüketimi yapıyor olması, tercih edilebilirliği açısından otomobile artı puan kazandırıyor.
  8. Volvo V40: Neredeyse reklama bile ihtiyaç duymayan kaliteli otomobilleriyle akıllara kazınan Volvo, 1.6 D2 motora sahip, kullanışlı ve sportif görünümlü modeli V40 ile en az yakan otomobiller listesinde yer almaya hak kazanan araçlardan. V40, 100 km’lik mesafeyi 3,4 litrelik yakıt tüketimiyle en ekonomik şekilde katedebilen araçlardan bir tanesi.
  9. Volvo V40 Cross Country: V40’ın Cross Country tipi ise az bir farkla, 3,8 litrelik yakıt tüketimi gösteriyor.
  10. Volkswagen Golf: Böyle bir liste olur da en ekonomik motor tiplerinden biri olan TDi motoru geliştirmiş Volkswagen’in en az yakan 10 araç listesinde yeri olmaz mı diye bile düşünmemek gerekir. 90 beygirlik Volkswagen Golf 1.6 TDİ, 100 km’lik mesafede 3,8 litre yakıt sarfiyatı yapan araç olarak listemize giriyor.

Az yakan araba modelleri için tercih yaparken ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmanız önemli. Eğer az yakan kiralık araba arıyorsanız yolcu360.com üzerinden kiralık oto segmentlerine bakabilirsiniz. yolcu360.com ile istediğiniz lokasyon ve tarih aralığı için en uygun fiyatlı kiralık oto hangisi konusunda konforlu ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. yolcu360.com ile fiyat karşılaştırması yapabilir, aradığınız marka-model için en uygun fiyatın hangi rent a car ofisinde olduğunu kolayca bulabilirsiniz.

Yorum ekle