Araç almak insan hayatında yapılan yatırımlar içinde önemli bir yer tutuyor. İşte bu yüzden araç alırken her yönü ile araştırmak ve her şeyi göz önünde bulundurmak gerekir. Araba satın alırken güvenlik en önemli husus bizce. Bir aracın sık sık arıza vermesi ve sık servis ziyareti hem sürüş keyfinizi etkilerken hem de ekonomik olarak da size yük getirir. Araçlarını güvenli bir şekilde kullanmak için çok yüksek bedeller ödemek istemeyen kişiler genellikle az arıza yapan araçlara yöneliyorlar. Bazı araçların parça fiyatları düşükken arıza sıklıkları çok fazla. Bazı araçlar ise uzun süre sorunsuz kullanılabilirken tek bir arızada yüksek fiyatlar ortaya çıkabiliyor. Bu denge içerisinde en doğru karar en az arıza yapan arabalar arasından tercihi belirlemek. Bu araçların bakımları yapılırsa hiç arıza yaşanmadan uzun süre kullanımı söz konusu olabilir. İşte bizde bu yazımızda sizler için en az arıza ve masraf çıkaran ilk 10 araç markasını araştırdık.
En Az Arızalanan 10 Araba
Mazda
Sizler için hazırladığımız en az arıza yapan arabalar sıralamasının ilk sırasında Japon otomotiv devi Mazda var. 1920 senesinde kurulmuş olan Mazda başına birçok olumsuz durum gelmiş olsa da var olmayı başarmış ve kendisini kanıtlamış bir firma. İlk etapta farklı markalar için parça üretimi yapan Mazda sonrasında kendi araçlarını üretmeye başladı ve tüm dünyada sevilen bir marka haline geldi.
Dünya savaşlarında büyük zarar gören, depremlerde fabrikaları yıkılan markanın günümüzde elde ettiği başarı çok önemli bir noktada. Bunu başarmasında araçlarının çok az arıza yapması önemli rol oynuyor. Parça fiyatları çok yüksek seviyelerde olmayan bu marka 5,6 milyon araç arasında yapılan araştırmaya göre en az arıza çıkaran marka.
Toyota
İlk üç sırası Japon firmalarından oluşan listemizin ikinci sırasında Toyota bulunuyor. Japon otomotiv sektörünün pazar payı en yüksek markası olan Toyota bunu çok az arıza veren yapısına borçlu. Çok önceki yıllarda üretimi tamamlanan motorların arıza verme sıklığı çok uzun süreleri kapsadığından Toyota yeni motorlar üretmek yerine bu motorları modifiye etmeyi tercih ediyor.
Son dönemde çıkarılan hibrit ve elektrikli araçlarında da istenen kaliteli sağlayan Toyota en az arıza yapan arabalar sıralamasında her dönemde olduğu gibi üst sıralarda.
Acura
Listemizin üçüncü sırasına gelirken bizler için biraz yabancı olan bir marka karşımıza çıkıyor. ABD, Hong Kong ve Kanada gibi ülkelerde lüks otomobil satışı için üretilen Acura en az arıza yapan arabalar sıralamasında kendisine yer buluyor. Acura markasının tarihine baktığımızda ise karşımıza çok da yabancı olmayan bir marka çıkıyor. Listemizim beşinci sırasında yer alan Honda, Acura markasının kurucusu.
1986 senesinde lüks araç üretmeyi ve bunu Kuzey Amerika bölgesine satmayı planlayan Honda Acura markasını kurarak ilk adımı attı. Acura markası altında satılan ürünler bu ülkelerde çok sayıda ödüller almayı başardı.
Hyundai
Güney Kore’de bir inşaat şirketi olarak kurulan Hyundai günümüzde önemli şirket grupları arasında yer alıyor. Birçoğumuzun otomobil sektöründen tanıdığı marka inşaat, gemi, elektronik ve lojistik gibi farklı sektörlerde hizmet veriyor. Hyundai ekonomik ve kullanışlı bir otomobil satın almak isteyen kişiler için önemli bir alternatif.
Son 22 sene içerisinde üretilen ve kullanılan araçlar arasında yapılan araştırmalara göre Hyundai, en az arıza yapan arabalar sıralamasında dördüncü sırada yer almakta. Ülkemizde ikinci el araç piyasasında önemli bir pazar payına sahip olan marka kullanıcılarını sık yaşanan arızalar ile üzmemeyi başarıyor.
Honda
Listemizin beşinci sırasına gelirken karşımıza yine bir Japon firması çıkıyor. 1948 senesinde kurulmuş olan Honda ilk etapta Toyota ile ciddi bir ortaklığı bulunan ve sonrasında bu ortaklığı bozup kendi motorlarını üreten bir marka. Özellikle motosiklet sektöründe öncü firmalar arasında yer alan marka otomobiller söz konusu olduğunda da son derece başarılı.
Farklı araçların üretimlerini başarıyla gerçekleştiren Honda firması en az arıza yapan arabalar sıralamasında da yer alıyor.
Mitsubishi
Tarihi 1870 senesine kadar dayanan Japon firması Mitsubishi listemizin altıncı sırasında. Mitsubishi markası kuruluş dönemi sebebiyle iki dünya savaşını da görmüş olmasına rağmen ayakta kalmayı başarmıştır.
Japonya’nın en büyük otomotiv markası olarak görülmese de Mitsubishi en az arıza yapan arabalar sıralamasında kendisine yer bulmayı başardı.
Subaru
Subaru 1953 senesinde kurulmuş olan Japon otomotiv firmasıdır. Toyota, Subaru hisselerinin önemli bir kısmını elinde bulunduruyor. Bu sebeple de Toyota ile kardeş marka olarak kabul edilebilir. Son dönemde şanzıman sisteminde yaşanan arızalar ile gündeme gelen Subaru markası en az arıza yapan arabalar arasında yer alıyor.
Şanzıman sisteminde çeşitli sorunlar yaşanıyor olsa da aracın diğer kısımlarında neredeyse hiç arıza vermiyor. Ralliden bahsedilirken akla ilk gelen marka olarak gösterilen Subaru, performans odaklı araçlar çıkarmasıyla tanınıyor.
Buick
Listemizin ilk Amerikalı temsilcisi sekizinci sırada karşımıza çıkıyor. Büyük motorlu ve görkemli araçların merkezi olarak kabul edilen Amerika’da 1899 senesinde kurulan firma hedef pazar Çin’i seçmiş durumda. Buick tarafından satılan araçların %80’i Çin’de satılıyor. Kalan kısmı da Kuzey Amerika’da satılmakta.
Her ne kadar ülkemizde satılan bir marka olmasa da ikinci el bulunabilen Buick markası listemizin sekizinci sırasında yer almakta. Çok bilinmeyen farklı araçları seven kişiler en az arıza yapan arabalar arasından bir seçim yapmak isterse Buick markasını tercih edebilirler.
Mercedes
Bilindiği üzere Alman arabaları ülkemizde çok seviliyor. Konforu ve kaliteyi bir arada sunan Alman markaları arasında her zaman saygı gören bir marka mevcut. Mercedes, birçok kişiye göre dünyadaki en iyi otomobil markası. Otomobillerin dahil olduğu her alanda kendisini gösteren Mercedes en az arıza yapan arabalar sıralamasında da her sene yerini korumakta.
Dayanıklı ve sık arızalanmayan araçlar sıralamasında Japon rakiplerinin gerisinde kalıyor olsa da Mercedes çok sık arıza veren markalardan bir tanesi değil. Bunun yanında muhteşem bir lüks otomobil yapısı bulunmakta. Dolayısıyla yolculuklarında kaliteyi hissetmek isteyen ve servislerden uzak kalmayı sevenlere Mercedes muhteşem bir seçim
Lexus
Listede sık sık yer alan Japon otomotiv üreticilerinden olan Lexus, Toyota tarafından üretilen lüks otomobilleri ile ünlenen bir markadır. Dünyanın en az arızalanan otomobilleri listesinde 10. sırada.
Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?
Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
Abi Osmaniyede 3 yada 5 tane mazda arbalar var devamlı biz bunları yoldan toplluyoz sürekli tamirciden hiç çıkmıyor
Bol kurusıkı sallamışsın. Ben 8 senedir Mazda 3 kullanıyorum. Rütin bakımları haricinde hiç masraf çıkarmadı, beni hiç yolda bırakmadı. Senin gibileri de Mazda almasın…
Bence en saglam araba toyota, motoru okadar saglamki hurdaliga gidene kadar calisiyor.
bence en az çıkaran marka toyota ve volvo ama oraya saab ile kia ve hyundai ve skodayı koymaya unuttunuz. en çok yolda bırakan ford focus ve rover 216 ve 214 400 416 75 modelleri yanlız range rover ile land rover değil 2005 yılında iflas eden rover markası roveri internete araştırın bakın o çıkıcak lada samarada yolda bırakıyor.iyi günler
Tipos de coches por carrocería y uso ¿Sabes diferenciarlos?
El mercado del automóvil está cada vez más saturado de segmentos. Si nos paramos a pensar en todos los tipos de coches que existen actualmente podemos volvernos locos ¿Los clasificamos por tamaño? ¿Por segmento? ¿Por la denominación? Sea cual sea la forma en la que clasifiques los tipos de coches que hay te encontrarás un complejo listado.
Muchas veces es difícil incluso encasillar un modelo determinado dentro de un segmento concreto o de un tipo de vehículo específico, pues con la proliferación de nuevas carrocerías y la fiebre SUV encontramos modelos de todo tipo que incluso las propias marcas denominan como mejor suena comercialmente, no como lo que realmente son.
Es por ello que hoy quiero dedicar parte de mi tiempo a explicaros en qué se diferencia cada uno de los tipos de coches que hay en el mercado. Voy a hacer dos clasificaciones: por una parte, os voy a hablar de los distintos tipos de carrocerías que existen y, por otra, de las diferencias existentes dentro de cada segmento.
En este caso vamos a dejar de lado vehículos de tracción animal, microcar, bicicletas, ciclomotores, motos, triciclos, quads, autobuses o camiones, ya que esa clasificación más bien se corresponde con la que hace la DGT en la ficha técnica.
Pensemos que el tamaño de las carrocerías tradicionales ha aumentado considerablemente. La gente cada vez demanda más espacio y habitabilidad, así que lo que hace 30 años era un compacto, ahora es un utilitario, y lo que antes conocíamos como utilitario ha ido creciendo hasta casi igualarse en tamaño con los compactos, de ahí la denominación de subcompacto o segmento B, por ejemplo.
Marcas de coches