Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Eguisheim gezi rehberi / Çiçek gibi bir Fransız köyü / Fransa

Eguisheim gezi rehberi / Çiçek gibi bir Fransız köyü / Fransa

Eguisheim Fransa‘nın doğusunda nefis manzaralara sahip bir köy. Bu muhteşem atmosfere sahip gezi rotasını sizler için Instagram’ın sevilen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya gezdi gördü ve kaleme aldı…

Üçgen çatılı rengarenk evleri, çiçeklerle süslenmiş daracık sokakları, çevresindeki uçsuz bucaksız üzüm bağlarıyla Eguisheim Alsace şarap yolu rotasının olmazsa olmaz duraklarından biri. Köye adımınızı atar atmaz kendinizi bambaşka bir dünyada buluyorsunuz. 2000 kişilik nüfusuyla geçimini şarap üretiminden karşılayan köy, son yıllarda adeta turizm patlaması yaşıyor. 2013 yılında Fransa’nın en güzel köyü seçilen Eguisheim’i daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Eguisheim nerede?

Eguisheim Fransa’nın Alsace-Lauren bölgesinde yer alıyor. Colmar’a yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki köy Strasbourg, Freiburg ve Basel’e de yakın konumda.

Eguisheim’e nasıl gidilir?

En şirin Alsace köylerinden biri olan Eguisheim’e araç kiralayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yolcu360 ile Basel-Mulhouse Havalimanı’ndan kiralayacağınız araçla tüm Alsace köylerini rahatlıkla gezebilir, toplu taşımanın uğramadığı köyleri keşfetme şansı bulabilirsiniz. Colmar’dan araçla sadece beş dakikada Eguisheim’e ulaşabileceğinizi unutmayın. Bu sebeple Saint Louis  EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Eguisheim gezilecek yerler

Eguisheim köyü sarmal şekilde inşa edilmiş, adeta bir labirenti andırıyor. Giriş noktasından geziye başladığınızda 20 dakika sonra aynı noktaya geri dönüyorsunuz. En fazla iki saatte köyde adım atılmamış yer bırakmayacağınıza emin olabilirsiniz.

Eğer siz de bizim gibi seyahatinizi yaz aylarına denk getirirseniz köyün muhteşem çiçek süslemelerini görme şansı bulabilirsiniz. Kapı ve cam önlerinden sarkan renkli çiçekler köye ayrı bir güzellik katıyor. Çiçek yetiştiriciliği alanında köy birçok ödüle sahip.

Eguisheim fotoğraflarında sıkça karşınıza çıkan ev köyün adeta yıldızı konumunda. İki yolu birbirinden ayıran kutu ev “Le Pigeonnier” olarak adlandırılıyor. Eguisheim’i gezmesi her ne kadar kısa sürse de her noktada fotoğraf çekmek isteyince bu süre ister istemez uzuyor. Size tavsiyem sabah erken saatlerde gelmeniz ve kimseler yokken gezmeniz. Öğleden itibaren yoğun turist akınının başladığı köyde fotoğraf çekmekte zorlanabilirsiniz.

Eguishem ‘ın nesi meşhur, ne alınır, ne yenir?

Sokaklarda gezerken şarküteri dükkanlarında peynir ve kurutulmuş etlerin tadına bakabilir, hediyelik eşya mağazalarından magnet, kartpostal gibi hatıra ürünlere göz atabilirsiniz. Şarap tadımı yapmak isterseniz şirin şarap evlerine uğrayabilirsiniz. Biz tercihimizi Vins d’Alsace Freudenreich’ten yana kullandık. Yarım litresi 4 euro olan Alsace şarabı oldukça lezzetliydi. Şarap evi aynı zamanda restoran ve otel olarak da hizmet veriyor.

Siz de Alsace seyahatinizi unutulmaz kılmak istiyorsanız gezi listenize Eguisheim köyünü eklemeyi sakın unutmayın. Bir sonraki gezide görüşmek üzere!

Yorum ekle