Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Dünyayı Gezmek İçin İhtiyacınız Olan Bilgiler | Dünya Turu

Dünyayı Gezmek İçin İhtiyacınız Olan Bilgiler | Dünya Turu

Dünya gezisi için yola çıkmaya mı karar verdiniz? Dünya seyahati için hazırlık mı yapacaksınız? Dünya seyahati maliyeti ne kadar merak mı ediyorsunuz? Dünya gezisi maliyeti için neler yapabilirsiniz diye sorularınız mı var? Dünyayı gezmek için ne kadar para gerektiğini mi merak ediyorsunuz? Dünya turu için önerilere mi ihtiyacınız var? Dünya turu rotası konusunda planlama mı yapmak istiyorsunuz? Dünya turu için bütün bu sorularınızın cevaplarını dünyayı gezmek için ihtiyacınız olan bilgiler yazısında bulabilirsiniz. Dünyayı keşfetmek için yola çıkmak isteyenler için dünyayı gezmek için ihtiyacınız olan bilgiler başlıklı seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Hazırlık Aşaması


Dünyayı dolaşmak istiyorsanız, dayanıklı bir valize ve pasaport ve vize gibi uygun belgelere sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer pasaportunuz daha öncesinden varsa en az altı ay geçerli olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Vize konusuna gelirsek ise uluslararası seyahatlerde seyahatinizin yerine ve süresine bağlı olarak vize gerekebiliyor ama gerekmeyedebilir. Çünkü Türkiye’nin Bosna-Hersek gibi bazı ülkelerle vizesiz seyahat anlaşması var. Dolayısıyla, dünya seyahatine çıktığınızda öncesinden hangi ülkelere vize var hangi ülkelere vize yok bakıp araştırmanızda fayda var.

Çocukla Seyahat Etmek yazısı için tıklayınız.

Tatil Tarihlerinizi Belirleyin

Eğer şuan çalışan bir insansanız uzun vadede bir dünya gezisine çıkmanız zor olabilir. Bu konuda yıllık izniniz ne kadarmış onu öğrenerek seyahat planlamanıza başlayabilirsiniz. Yıllık izninizi bölerek 1 yıl içerisinde birçok farklı ülkeye gidebilirsiniz.

Yok ben dünyayı gezmek istiyorum bu yüzdende işimden ayrılmaya karar verdim ama yine de para kazanmalıyım diyorsanız gideceğiniz ülkelerde kısa süreli ya da freelance işlere girebilirsiniz. Çeviri, yazılım veya tasarım gibi bir işle uğraşıyorsanız hem dünyayı gezebilir hem de serbest çalışabilirsiniz. Başka bir önerisi ise çiftlikte çalışma. Özellikle Latin Amerika ülkelerinde bu tarz çalışma imkanları mevcut. Bir yandan çiftlik hayvanları besleyebilir bir yandan da konaklama ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahat Uygulamaları için tıklayınız.

Yanınıza Kredi Kartı Alın

Seyahatiniz için kredi kartına sahip olmak, zor zamanlarınızda işinize çok yarayabilir. Bir noktada nakit paranız kalmadığında giderlerinizi bu şekilde ödeyebilirsiniz. Yine dünya seyahatiniz esnasında araba kiralama seçeneklerinden faydalanmak veya uçak-tren bileti almak isterseniz kredi kartına bu noktada ihtiyacınız olabilir.

Yolcu360 ile Farklı Ülkelerde de Araç Kiralayabilirsiniz.

Dünya Seyahati İçin Önceden Rezervasyon Yapın

Uçak, gemi veya otobüs biletlerinizi önceden almakta fayda var. Bunun yanı sıra gideceğiniz ülkeleri hazırlık aşamasında belirlediğiniz için otel rezervasyonu da önceden yapabilirsiniz. Bu sayede konaklama açısından kötü bir sürpriz ile karşılaşmazsınız. Bunlara ek olarak önceden ulaşım bileti almanız size indirimlerden faydalanma şansı da yakalatabilir. Böylece daha ucuza seyahat etme fırsatı bulabilirsiniz.

Ölmeden Önce Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer yazısı için tıklayınız.

Tek Bir Tatile Çıkma Şansınız Varsa…

Tek bir defa tatile çıkma şansınız var ama dünyayı gezmek, keşfetmek istiyorsunuz diyelim. Birden fazla kıtayı gezen özel gemi yolculuklarını tercih edebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak tren yolculuklarını da tercih edebilirsiniz. Örneğin, İstanbul’dan Bulgaristan’a giden bir tren güzergah mevcut.

Seyahat Masraflarını Azaltacak İpuçları

Gezinize başladıktan sonra, dünyanın her yerine belirli bir bütçeyle seyahat etmenize yardımcı olacak ipuçları var. Hadi gelin bu püf noktaları nelermiş öğrenelim.

  • Şehir kartı alabilirsiniz

Bu kart size şehirdeki en gözde turistik yerlere ücretsiz veya indirimli giriş imkanı sağlar. Örneğin, Paris’te bu kart ile aşırı şekilde tasarruf sağlayabilirsiniz.

En Ucuza Nasıl Gezilir yazısı için tıklayınız.

  • Otel rezervasyon ücretine dikkat edin

Otel rezervasyonu yaparken otel resepsiyonuna spor salonu veya oda içi kasa gibi kullanmayacağınız olanaklar için ek ücret talep edip edemeyeceklerini sorun. Böylece bu olanakları tercih etmeyecekseniz faturanızdan bu ücretleri çıkartabilirler.

Konaklama İçin Seyahat Severlere Tavsiyeler yazımıza göz atınız.

  • İletişim ücretlerini azaltın

Bir dünya seyahatine çıktığınızda arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim kurmak isteyebilirsiniz. Ancak uluslararası arama ücretleri pahalı olabiliyor. İşte tam da bu sebepten WhatsApp, Zoom ya da Skype gibi uygulamalar, sizin için hayat kurtarıcı olabilir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle