Yolcu360 Blog

Dünyanın En İlginç Plajları

İlginç ama gerçek pembe, kırmızı, yeşil siyah beyaz kumsallar, deniz kabuklarından oluşan kumlarla bezeli sahiller mevcut. Hatta yumurtaya benzeyen kayaların olduğu plajlar var. Gelin hep birlikte bu doğa mucizesi olan dünyanın en ilginç plajları hangileri bir bakalım.  Yaz gelince şüphesiz aklımıza ilk olarak altın sarısı kumsallar ve masmavi denizler geliyor. Bu alışılagelmiş kumsallar ve denizlerin dışında dünyada büyüleyici ve görülmeden inanılması güç, çok ilginç plajlar var.

Türkiye’nin En Güzel Plajları: Denize Girilecek En Temiz 10 Plaj yazımız için tıklayın.

  • Dünyanın En İlginç Plajları: Pembe Kum Plajı (Pink Sands Beach) – Bahamalar

dunyanin-en-ilginc-plajlari-.jpg

Pembe kum plajı, dünyanın en güzel plajları arasında yer alıyor. Plajı ilginç kılan ise alışık olduğumuz altın sarısı kum yerine, boylu boyunca pembe kumlarla kaplı bir plaj olması. Burası masallardan fırlamış gibi olan fantastik güzelliğiyle bizleri adeta hayrete düşürüyor.

Bu eşsiz sahil şeridi Karayipler tarafında. Bahama adası limanının doğu ucunda yer alıyor. Plaj, Bahama sahilinin parlak pembe, mor ve kırmızı renkli tek hücreli organizmaları olan foraminifer tarafından meydana geliyor.

Bu canlı resiflerin dibinde ve okyanus tabanındaki kayaların altında yaşıyor. Ancak fırtınada karaya vurup parçalanarak bu doğa harikası sahili oluşturuyor. Pembe kumlara ve masmavi okyanus sularına sahip olan bu sahil, yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda.

Pembe kum plajı, aniden gelen güçlü dalgaların olmaması ve kıyıya geniş sığ su alanı ile çocuklar ve yetişkinler için keyifli bir yüzme alanı yaratıyor. Ayrıca kıyıda bulunan çok sayıda palmiye ağacı ile gölgede serinleyip dinlenmek için harika bir bölge.

  • Dünyanın En İlginç Plajları: Kırmızı Kumsal (Rabida Galapagos) 

dunyanin-en-ilginc-plajlari-1.jpg

Rabida plajı, San Salvador adasının güneyinde, Rabida adasında yer alan küçük bir sahil. Yaklaşık 5 kilometre alana sahip olan Rabida plajı, deniz seviyesinden 367 metre yükseklikte bulunan takım adaların jeolojik merkezi denilebilir.

Sıra dışı kırmızı kum özelliği ile bilinen plaj, dünyanın her yerinden turistleri çekmeyi başarıyor. Ek olarak sahildeki kumun rengi, büyük miktarda volkanik toprak ve demir oksitlerinin birleşiminden oluşuyor. Tüm bu özellikler sayesinde dünyanın en ilginç plajlarından biri olarak anılıyor.

Plajın yakınında bulunan palmiyeler, kaktüsler, cılız çalılar güzel bir ambiyans yaratıyor. Ayrıca lagünlerde iguanalar, flamingolar ve pelikanların yaşam alanları mevcut. 

Bu muhteşem plaj, tüm yıl boyunca ziyaret edilebilir. Ancak Aralık’tan Mayıs’a kadar olan dönem sahilin en popüler zamanı. Çünkü bu dönemlerde su ısınıyor. Oldukça keyifli bir tatil geçirmek isteyen herkes, bu fırsatı değerlendirmek istiyor.

  • Dünyanın En İlginç Plajları: Yeşil Kum Sahili (Kourou Fransız Guyanası)

dunyanin-en-ilginc-plajlari-2.jpg

Görülmeden inanılması çok güç ve sıra dışı olan bu sahil, Hawaii’de. Dünyanın en ilginç sahilleri arasında yer alan sahil oldukça popüler. 

İsmini, bölgedeki volkanik hareketler sonucu lavların denize dökülmesiyle oluşan yeşil kumlardan alıyor. Kuma rengini veren olivine adlı bir mineral.

Oldukça popüler olan Yeşil kum sahili dünyanın birçok yerinden turist çekiyor. Dolayısıyla bu doğa mucizesi sahil, birçok kişinin ölmeden önce görülecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

  • Siyah Kumlu Plaj (Vic Plajı) – İzlanda

dunyanin-en-ilginc-plajlari-3.jpg

Bu alışılmadık sıra dışı plaj, İrlanda’nın başkenti Reykjavik’e sadece 180 kilometre mesafedeki Vic köyünün yakınında yer alıyor. Atlantik okyanusundaki bir doğa harikası olan siyah kum plajı, görenleri hayran bırakıyor.

Uzun süre aktif olan volkanların patlamaları sırasında, sıvı haldeki sıcak bir kaya eriyiği olan lavların havalandırma deliklerinden dökülüyor. Sonrasında ise okyanus sularına ulaşan lavlar yavaş yavaş soğuyor. Homojen bir kaya şeklinde kıyının en ucunda kalıyor. 

Bir yüzyıldan fazla zamanda, katı ve donuk lavların milyarlarca küçük parçacığa ayrılmasıyla kumsal oluşuyor. Böylece doğa, dünyanın en güzel ve sıra dışı kumsallarından birini yaratmış oluyor.

Siyah kumlu plajda, okyanustaki su çok soğuk olduğu için sadece çok deneyimli insanlar yüzebiliyor. Dolayısıyla çok popüler olan siyah kumlu plaja yerel güzellikler için akın akın turist geliyor. 

İzlanda’nın doğal cazibe merkezlerinden olan bu sahil, evrendeki en sıra dışı ve pitoresk yerlerden biri. Hayal gücünü etkiliyor ve ziyaretçilerini adeta başka bir gerçekliğe götürüyor.

  • Dünyanın En İlginç Plajları: Saklı Sahil (Marieta) – Meksika

dunyanin-en-ilginc-plajlari-4.jpg

Eşsiz güzellikte olan bu sahil Marieta Adaları’nda, Puerto Vallarta’dan yaklaşık 20 deniz mili uzaklıkta. Bu sıra dışı sahil, cennetten bir yansıma gibi. 

Bu eşsiz doğa harikası sahil, kendine has doğal mağarasında turkuaz sularıyla ve bembeyaz plajıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Gözlerden ırak bir yerde bulunuşuyla adının hakkını verdiğini söylemek de mümkün.

Saklı Sahil, çok popüler ve bilindik bir yer. Buna rağmen çok kalabalık olmuyor. Çünkü bu plaja ulaşım oldukça sıkıntılı. Fakat bu sıkıntıya değer mi derseniz, biz sonuna kadar değer şeklinde cevap verebiliriz. 

Sahile en kolay ulaşım helikopter ile sağlanıyor. Bunun dışında kayalık duvarında 6 – 50 metre ölçümlük bir hava boşluğu var. Sahile gitmek için bu hava boşluğu da kullanılıyor. Fakat buradan geçebilmek için gelgitler sırasında yüzmek ya da tüplü dalış yapmak gerekli. 

Gizli cennet, binlerce yıl önce volkanik patlamalar sonucu karasal flora ve fauna ile oluşmuş bir yer. Bu sıra dışı sahil, kambur balina ve manta gibi deniz türlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu sayede UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almayı başarıyor.

  • Moeraki Kayaları (Ejderha Yumurtaları)

dunyanin-en-ilginc-plajlari-5.jpg

Eşsiz ve gizemli yeryüzü oluşumlarından biri olan Moeraki Kayalıkları, yeni Zelanda’nın Koekohe plajında yer alıyor. Sahilde bulunan yumurtaya benzerliği ile dikkat çeken kayalar, yerli halk tarafından ejderha yumurtaları olarak anılıyor. Yaklaşık 300 metrelik bir sahilde yer alan bu kayaların çapları, 0,5 ile 2,2 metre arasında değişiyor.

Kayalardan meydana gelen bu oluşumlar 60 milyon yıl önceye dayanıyor. Kil, çamur ve ince siltin kalsite sertleşmesi sonucu oluşmuş diyebiliriz. Sıra dışı görünümleri ile dikkat çeken bu muhteşem sahil, oldukça popüler. Gizemli yeryüzü oluşumları ile ön plana çıkan bu sahil her mevsim birçok turisti ağırlıyor.

  • Deniz Kabuğu Plajı (Shell Beach, Shark Bay) Avustralya

dunyanin-en-ilginc-plajlari-6.jpg

Avustralya’nın eşsiz ve sıra dışı sahillerinden biri olan bu sahil, isminden de anlaşıldığı gibi milyarlarca deniz kabuğuyla kaplı. Bu plaj ince taneli kum yerine milyarlarca coquina bivalve shells (çift kabuklu yumuşakçanın kabuğuna) ev sahipliği yapıyor. 

Deniz kabuğu plajı, deniz suyunun aşırı tuzlu olmasından dolayı çok fazla kabuklu canlının çoğalması ile oluşmuş bir yer. Var olduğuna inanamayacağınız kadar güzel olan bu eşsiz plaj, popülerliği ile her mevsim turistleri çekiyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle