Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Niğde Gezilecek Yerler / Niğde Gezi Rehberi

Niğde Gezilecek Yerler / Niğde Gezi Rehberi

KayseriAksarayKonya ve Nevşehir şehirleri ile komşu olan Niğde, İç Anadolu Bölgesi’nin güzide şehirlerinden biri. Araç kiralama yapılarak konforla gezilecek Niğde şehri; tarihsel ve kültürel yapısı, inanç yerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmakta. Biz Niğde için ne desek az kalır. 🙂 O yüzden en iyisi Niğde gezi planı hazırlayarak yola çıkıp, bu şehri yakından görmek. Niğde gezi rehberi kapsamında Niğde gezilecek yerler yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Niğde gezilecek yerler listesi

  • Gümüşler Manastırı

Gümüşler Manastırı tarihi konusunda bilgi alabileceğimiz bir dönem kaynağı maalesef bulunmamakta.  Esrarengiz bir yapı olan kaya içine oyulan Gümüşler Manastırı hakkında kısa bilgi olarak 8. ve 12. yüzyıllar arasında yapıldığının düşünüldüğünü söyleyebiliriz. Gümüşler Manastırı’nın en ünlü yapılardan biri de kilise. Kilise planı kapalı Yunan haçı şeklinde.

Gümüşler Manastırı giriş ücreti 2019: Gümüşler Manastırı giriş ücreti 7 TL. Gümüşler Manastırına müzekart ile ücretsiz girebilirsiniz.

Gümüşler Manastırı nerede: Niğde’nin Gümüşler Kasabasında bulunmakta. Konya üzerinden Niğde turu için şehri ziyaret etmek isteyenler, Konya araç kiralama fiyatlarını inceleyebilirler.

  • Çinili Göl

Niğde gezilecek yerler arasında olan Çinili, Bolkar Dağları’nda bulunan bir buzul göl. Çinili gölün derinliği 100 metre. Oldukça derin olduğu için halk arasında Dipsiz göl olarak da anılıyor. Çinili gölün özellikleri arasında siyaha dönen lacivert bir renge sahip olması da var. Ayrıca göl suyu içmeye de uygun. Bu güzel ve eşsiz manzara karşısında bütün yorgunluğunuzu üstünüzden atacağınıza eminiz 🙂 Çinili göl kamp içinde oldukça uygun olduğundan yaz aylarında burada kamp yapabilirsiniz.

Çinili Göl nerede: Çinili Göl Ulukışla ilçesi’nde yer almakta. Kayseri üzerinden Niğde turistik yerleri keşfetmek için yola çıkmak isteyenler, Kayseri araç kiralama olanaklarına bakabilirler.

  • Niğde Kalesi

Her şehrin kalesi, o şehirde var olan daha önceki medeniyetlerden ve kültürlerden izler taşır. Niğde kalesi kaç yılında yapıldı diye merak ettiyseniz, M.Ö. 8 yüzyılda yapıldığı düşünülmekte. Niğde kalesi’nin en belirgin özelliği ise burçlarından bir tanesinin üzerine yapılmış olan ve günümüzde Niğde’nin sembolü olan Saat Kulesi. Saat kulesi hakkında bir bilgi yok. Fakat 19. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor.

  • Niğde Müzesi

Niğde müzesi hakkında bilgiler vermek gerekirse, binlerce yıllık kültür birikiminden günümüze ulaşan eserleri sergilemekte. 1957 yılında açılan müze, 6 salona sahip. Niğde müzesi’ndeki eserler oldukça değerli. Müze; sikkeler, mumyalar, etnografik eserler, Hitit-Frig dönemine ait buluntular ve Roma-Bizans dönemi kalıntıları gibi birçok esere ev sahipliği yapmakta.

Niğde müzesi çalışma saatleri: 08:30- 17:15

Niğde müzesi nerede: Yukarı Kayabaşı, Dışarı Camii Sokak No:11, Merkez/Niğde Merkez

  • Köşk Höyük

Köşk Höyük hakkında bilgi olarak buraya M.Ö.6050–4911 yıllarında yerleşim yapıldığını söyleyebiliriz. Geç Neolitik ve Erken Kalkolitik dönem arasında burası yerleşim için tercih edilmiş.

Köşk Höyük nerede: Cumhuriyet, Bahçeli/Bor/Niğde

  • Niğde Kayardı Bağları

Kayardı bağları için yeşil alanı ile Niğde’nin oksijen depolama alanı diyebiliriz. Söğüt ağaçlarının altında bir yaz akşamı yürüyüş yapmak… Özellikle büyük şehirlerden kaçanlar için harika. Kayardı bağları; kaos, gürültü ve karmaşadan uzak bir şekilde nefes alabileceğiniz ve rahatlayabileceğiniz bir yer. Bu yüzden Niğde gezilecek yerler listenize burayı eklemenizi öneririz.

Niğde Kayardı Bağları nerede: Niğde kent merkezi içerisinde bulunan Yukarı Kayabaşı Mahallesinde.

  • Niğde Aleaddin Camii

Niğde Alaaddin cami yapılma amacı inanç. Niğde gezilecek yerler listenize inanç turizmi kapsamında burayı ekleyebilirsiniz. Niğde Alaaddin cami planı ise tek şerefeli minare olarak inşa edilmiş. Niğde Alaaddin cami hikayesi ise yapının ustası bir kadın aşıkmış. Bu kadın ise Niğde Sancak beyinin kızıymış. Bu kızla hiç evlenemeyeceğini bildiği için ona duyduğu aşkı kapı süslemesinde ki taşa işlemiş. Bu resmetmeye Taçlı Kadın Başı denmekte. 1223 yılında yaptırılan Niğde Alaaddin cami mimarı ise üstad Sıddık ve kendisi gibi üstad olan kardeşi Gazi.

  • Tyana Ören Yeri / Tyana Antik Kenti

Ören yeri içerisinde çıkartılan eserler Niğde müzesinde sergilenmekte. Bahçeli kasabası içinde bulunan Roma havuzu adıyla adlandırılan antik havuza hayat veren kaynak suyunu kemerlerle taşıdığı için kasaba Ke­merhisar olarak adlandırılmış. Su kemerleri 2. ve 3. yüzyıla ait yapılar.

  • Karatlı Kuş Kayası ve Kaya Mezarları

15 adet mağaradan oluşan yapı da iki katlı olan tek mezar var. Bu mezar Kızlar Mağarası olarak bilinmekte. Diğer mezarlar ise tek katlı. Kaya mezarları özellikleri arasında hepsinin üzerinde delik olması gösterilebilir. Kuşkayası mezarlığı, Niğde gezilecek yerler arasında en ilginç yerlerden biri diyebiliriz.

Niğde kaya mezarları nerede: Karatlı Kasabası, Merkez/Niğde

  • Sungurbey Camii

İlhanlı döneminde 1335 yılında yaptırıldığı düşünülen caminin mimarı bilinmemekte. Yapının kapıları üzerinde oğlak, at, panter, kuş, antilop, ejder, sıçan, boğa, tavşan, fil gibi hayvan figürleri yer almakta.

Sungurbey Camii nerede: Alaaddin Mahallesi Kunt Sokak Merkez/Niğde

Niğde yemekleri / Niğde mutfağı / Niğde nerede ne yenir?

Niğde’nin yöresel yemekleri arasında Arabaşı Çorbası, Beyaz Kiraz Reçeli, Mazaklı Köftesi, Söğürme, Kuymak, Ayva Boranası, Pirinçli Elma Dolması, Etli Bamya, Halveter Tatlısı, Cevizli Erişte ve Kaymak Tatlısı yer almakta. Niğde’nin en meşhur yemeği ise Niğde Tava.

Niğde’nin neyi meşhur derseniz tabi ki Niğde Gazozu 🙂

Niğde’de nerede kahvaltı yapılır?

  • Ihlamur Kahvaltı
  • Niğde Yörük Sofrası
  • Ak-pa Kahvaltı Salonu

Niğde’de iskender nerede yenir?

  • Niğde Gümüş Et
  • Adanalı İsmail Güntekin Usta
  • Sofram Restaurant
  • Niğde Küçükoğlu Restaurant

Niğde’de lahmacun nerede yenir?

  • Hünkar Lahmacun 
  • Damak Lahmacun
  • Nahita Fındık Lahmacun
  • Çıtır Lahmacun

Niğde nerede kalınır? / Niğde konaklama / Niğde konaklama yerleri

Niğde gezilecek yerler için yola çıktıysanız, konaklama konusunda endişe etmenize hiç gerek yok. Niğde’de her bütçeye uygun konaklama imkanı mevcut.

En iyi Niğde otelleri:
  • Grand Hotel Niğde
  • Ramada By Wyndham Niğde
  • Hhotel Sahiner
  • Honour Hotel
  • Nahita Otel
  • Niğde Bor Pansiyon
  • Niğde Merkez Öğretmenevi

Niğde ulaşım / Niğde’ye nasıl gidilir?

İstanbul Niğde arası kaç km: İki şehir arası 782,6 km olup, İstanbul Bostancı araç kiralama, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama veya İstanbul Sarıyer araç kiralama olanaklarını inceleyerek 8 saat 30 dakika içerisinde Niğde’ye ulaşabilirsiniz.

Ankara niğde arası kaç km: Ankara ve Niğde arası 334,8 kilometre. Ankara Kızılay araç kiralama, Ankara Çankaya araç kiralama veya Ankara Kavaklıdere araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak 3 saat 49 dakika içerisinde şehre varabilirsiniz.

Yolcu360 Blog

1 comment