Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > İstanbul Klasik Araç Festivali Şahane 

İstanbul Klasik Araç Festivali Şahane 

Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, haydi bu festivale gelin. 🙂  İstanbul Klasik Araç Festivali ne zaman? İstanbul Klasik Araç Festivali nerede yapılıyor? Yazımız, İstanbul Klasik Araç Festivali hakkında

İstanbul Klasik Araç Festivali Şahane

İstanbul Klasik Araç Festivali  

İstanbul’da bu yıl ikinci kez klasik araç festivali yapıldı. 2. İstanbul Klasik Araç Festivali de geçen yılki kadar renki geçti. Her yıl Haziran ayının son haftasında yapılan İstanbul Klasik Araç Festivalinde çok özel parçalar sergileniyor. 

İstanbul araba kiralama için İstanbul Kadıköy araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İstanbul Klasik Araç Festivali Ne Zaman Nerede Yapılıyor?

İstanbul Klasik Araç Festivali Türkiye Antika Otomobil Federasyonu yani AOF tarafından organize edilen bu festivale ülke genelinden katılım oluyor. Antika Otomobil Federasyonu her yıl Haziran ayının son haftasında festivali düzenliyor. 2019 İstanbul Klasik Araç Festivali de 28 Haziran- 30 Haziran arasında yapıldı. Festivale ev sahipliği eden merkan ise İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi. “Kimler katılıyor” derseniz, çok zengin katılım oluyor. Bu yıl sadece Türkiye’den değil dünya genelinde hem katılımcı hem ziyaretçi geldi. Yaklaşık 500 araçlık bir katılım söz konusu oldu. 

Araç kiralama İstanbul için İstanbul Zincirlikuyu araç kiralama için tıklayınız.

İstanbul Klasik Araç Festivalinde Neler Var?

Bir kere çok keyifli bir gezinti sizi bekliyor. Festival boyunca çok özel otomobiller ve çok özel parçalarla karşılaşıyorsunuz. Diğer yandan bir müzaide de yapılıyor. Klasik otomobil meraklıları için bir pazar niteliği de taşıyor. Ayrıca bazı bulunması zor parçaları da burada görmek, almak ya da takas yapmak mümkün. Diğer yandan açık artırma ile çok özel otomobillere sahip olmak da var. Modifiye meraklıları da İstanbul Klasik Araç Festivalini çok sevdi. Çünkü özel bazı parçaları bulabiliyor ya da ilham alabiliyorlar. 

İstanbul oto kiralama için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanakları için tıklayınız.

Bu Yıl Klasik Otomobil Festivalinde Neler Vardı?

1930 model Cadillac V6 Coupe, Hary Poter’ın 1965 model Ford Anglia’sı, Marilyn Monroe’nin 1956 model Thunderbird’ü ilk dikkat çekenler oldu. Kara Şimşek dizisindeki 1982 model Pontiac Transam, Hulusi Kentmen’in kullandığı 1956 model Ford Fairline, Müzeyyen Senar’ın kullandığı 1970 model Anadol’u, Ayhan Işık’ın 1966 model Mercedes’i, Sadri Alışık’ın 1957 model Chevrolet’i, Şöför Nebahat filmindeki taksi….

Rasim Öztekin, Burhan Öçal, İlker Ayrık da festivale kendi klasik otomobilleri ile katıldı. 

Araba kiralama İstanbul seçeneklerinden yararlanarak, İstanbul araç kiralama opsiyonlarını tercih edebilirsiniz.

Yorum ekle