Yolcu360 Blog
cloud-gaming
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Cloud Gaming Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Cloud Gaming Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Cloud gaming ya da Türkçe çevirisi ile bulut oyunculuk oyuncuların hemen hemen her cihazdan herhangi bir oyunu oynamasına izin veren harika bir sistem. Özellikle oyun oynamayı bağımlılık haline getirenler için şahane denilebilecek türden. Cloud gaming ile beraber istediğiniz yerde kolayca kurulum yapıp oyun oynayabiliyorsun. Oyun bağımlılıklarını pc ve konsol bağımlılığından kurtaran buı yeni teknoloji yeni güncellemesi ile de her türlü işletim sisteminde uyumluluk sağlayıp kolayca kullanılabiliyor artık.

5 Otomobil Simülasyon Oyunu Önerisi yazımız için tıklayın.

Bu yeni sistem sayesinde oyuncunun bilgisayarlarına ve konsollara olan ihtiyacı ortadan kalkıyor. Bulut oyun sistemlerinde bir oyun tamamen veri merkezlerinde ve teslimat ağlarında yaşar. İndirme ihtiyacını ortadan kaldırır ve bir kullanıcının cihazını hem oyuncu hem de sağlayıcı için somut avantajlara sahip bağlı bir yüksek çözünürlüklü terminale dönüştürüyor.

Bu değişimi etkinleştirmek için bulut oyun hizmetleri etkileşimli, sürükleyici ve sosyal eğlence için yeni nesil platformlar oluşturmak için hiper ölçekli bulut özelliklerinden, küresel içerik dağıtım ağlarından ve akış medya hizmetlerinden yararlanıyor. Peki cloud gaming nedir? Cloud gaming nasıl çalışır? Bulut oyun sistemine dair merak ettiklerinizi bu yazıda sizinle paylaşacağız. 

cloud-gaming-1.jpg

Cloud Gaming Nedir?

Xbox Cloud Gaming, Xbox Game Pass Ultimate’a abone olanlara ücretsiz olarak sunulan harika bir özelliktir. Bu özellik sayesinde hareket halindeyken çok çeşitli Xbox Game Pass özellikli oyunları oynamanız mümkün hale geliyor. Bu uygulamayı her cihaza indirebiliyorsunuz. Akıllı telefonunuza, tabletinize, PC’nize ve hatta Xbox konsolunuza.

Xbox Cloud Gaming’i artık web tabanlı bir deneyim ile her türlü cihaza getiriliyor. Microsoft’un sağladığı bu özellik sayesinde Xbox Cloud Gaming iOS cihazlara ve Windows PC’lere uyarlanmış Android sunumundan öğrendiklerini ileriye taşıyabilecek. Hadi şimdi gelin Cloud gaming için bilmeniz gerekenleri daha ayrıntılı inceleyelim.

Cloud Gaming Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Cloud gaming hakkında bilmeniz gereken bazı şeyle olmalı ki kullanırken sorun yaşamazsınız. Şöyle beş madde halinde derledik.

  1. Cloud gaming’e önceden Project x Cloud deniyordu. Son güncellemeler ve yeniliklerle beraber bu ismi aldı. Xbox Cloud Gaming’e erişimin üstesinden gelinmesi gereken yalnızca birkaç engel vardır. Bunlardan ilki Xbox Game Pass Ultimate katmanına abone olmanız gerektiği. Abone olduktan sonra oyuna erişiminiz sağlanıyor. Ayda 14,99 $ / 10,99 £ olarak, temel abonelik katmanından biraz daha pahalıdır, ancak ekstra maliyet, Xbox Cloud Gaming’e ve PC Game Pass hizmetine erişim sağlayarak size fayda sağlar.
  2. Diğer önemli olarak bilmeniz gereken şey oldukça güçlü bir internet bağlantınızın olması gerektiği. Bu neden önemli? Şundan dolayı önemli çünkü bu oyunlar normal oyunlar gibi değil yüksek çözünürlük isteyen oyunlar. Bu yüzden yüksek çözünürlüğü sağlamak için hızlı ve etkili bir internet ağının olması gerekir. 
  3. Başka bilmeniz gereken şey, oyunları oynamak için desteklenen bir cihaza sahip olmanız gerekir. Bunlar Samsung Galaxy S21 veya iPhone 13 gibi hem Android hem de iOS gibi telefonlar. Ancak Xbox Cloud Gaming, iPad, iPad Pro ve Microsoft’un kendi Surface Go cihazları gibi tabletlerde de çalışabiliyor. Akıllı telefonlar ve tabletler için, yalnızca birkaç dokunuşla desteklenen oyunlara erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu cihazlar sayesinde oynadığınız oyunları yayınlayabiliyorsunuz. Tabii öncesinde Xbox Game Pass uygulamasını da indirmeniz gerekir. Ayrıca, özellikle Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiniz üzerinden hiçbir ek ücret ödemeden erişebilirsiniz. 
  4. Herkes desteklenen bir taşınabilir cihaza sahip olmayabilir. Siz buna sahip misiniz? Eğer sahip değilseniz korkmayın. Doğrudan Xbox Series X/S konsolunuzdan da buluttan oyun oynayabilirsiniz. Bu durumda, Xbox Cloud Gaming’in 4K çözünürlükte akış yapamamasını istiyorsanız sınırsız oyun akışına kapılmamanızı öneririz. Bu oyunları sınırlamalardan ötesinde oynayabileceğiniz için bunun yerine yalnızca istediğiniz oyunları indirmenizi öneririz.
  5. Sonuncu olarak da şunu söyleyelim. Xbox Bulut Oyun üzerinden akış sağlayabiliyor. Eğer desteklenen oyunları seçerseniz cihaz üzerinden anında oynayabilirsiniz. Bu şu demek oluyor, bu sayede oyunu cihazınızın deposuna indirmenize gerek kalmadan oynayabileceksiniz.

Cloud Gaming ile Yayın

Eğer yayın yapacaksanız daha akışkan bir performans sağlaması için Xbox Cloud Gaming’i 60 fps’ye kadar 1080p çözünürlükte kullanabiliyorsunuz. Ama bu aynı zamanda oyunları daha yüksek 1440p veya 4K çözünürlükte yayınlayamayacağınız anlamına da geliyor. Tüm bu kriterleri karşılıyorsanız, Xbox Series X/S konsoluna ve hatta Xbox Kablosuz Oyun Kumandasına ihtiyaç duymadan hareket halindeyken oyun oynamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca veri kaydetme imkanı ile platformlar arasında sorunsuz bir şekilde taşınır, yani bulut üzerinden oynamaya başladığınızda, tam olarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Öte yandan konsolunuzu bir arkadaşınıza filan mı yoksa önemli bir başkasına mı devrediyorsunuz? Oyununuz Xbox Cloud Gaming tarafından destekleniyorsa, oyuna hemen erişilebilirsiniz.  Herhangi bir ilerleme kaybı olmadan oyunu başka bir cihazda sürdürmenize de olanak tanır.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle