Yolcu360 Blog
Yeni Citroen C3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Citroen C3 Aircross 1,2 Puretech EAT6 Shine İncelemesi

Citroen C3 Aircross 1,2 Puretech EAT6 Shine İncelemesi

Markanın yeni crossover modeli olan 2018 Citroen C3 Aircross’u yakından inceledik. Sıfır km Citroen C3 Aircross almayı düşünenler için tasarım, renk seçenekleri, iç mekan kalitesi ve sürüş dinamiklerine göz gezdirdik. Yeni Citroen C3 Aircross’un fiyatı ve diğer özellikleri için test sürüşü izlenimlerine göz gezdirin…

Citroen C3 kiralamak için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir fiyat karşılaştırması yapabileceğinizin notunu da düşelim!

Citroen C3 Aircross 1,2 Puretech EAT6 Shine

Citroen C3 Aircross 1,2 Puretech EAT6 Shine İncelemesi

Son model Citroen C3 Aircross almayı düşünüyorsanız ya da markanın yeni C3’ünü merak ediyorsanız bu inceleme sizin için. Peki, C3 Aircross 2018 modelinde neler var, nasıl görünüyor, ne kadar yakıyor, hangi renk seçenekleri var ve motorun performansı nasıl?

Citroen C3 Aircross Hakkında

Öncelikle markanın crossover kategorisinde yarıştırdığı otomobil çok dinamik ve genç bir imaja sahip. Modelin içinde bulunduğu sınıfta rekabet çok sıkı ama o da zengin kişiselleştirme özellikleri sunarak ve özgün bir tasarımla kendine sağlam yer açıyor. Araç, Peugeot 2008 ve Opel CrosllandX ile aynı platform üzerinde üretiliyor. Ancak üçü de birbirinde farklı. Bu arada Citroen C3 Aircross modeli nerede üretiliyor diye düşünenler için hemen söyleyelim: İspanya.

 

Citroen C3 Aircross 1,2 Puretech EAT6 Shine

Citroen C3 Aircross 2018’in Tasarımı Nasıl?

Tasarımda tontiş ama genç bir imaj söz konusu. Bu da aslında onun özgün havasını güçlendiriyor. Airbumb bu modelde yok. Ancak alt kısımda yoğun plastik kullanımı hem sportif hem de güvenli hissettiriyor. Standart olarak her versiyonda bulunan tavan rayları da sportif görünümü arttırmış. Üç boyutlu stop kullanımı da çok çekici. 4155mm uzunluğundaki araç park ve manevra kabiliyeti konusunda çok iyi.

 

Citroen-C3-Aircross_İç-Mekan
Citroen C3 Aircross İç Mekan Özellikleri

İç mekanda da genel tasarım dilindeki sportif, genç hava hakim. Koltuk tasarımı konforlu, panoramik cam tavan çok ferah bir etki yaratıyor. El freni tasarımı çok şık. Havalandırma ızgara tasarımında da kendine özgü hoş bir hava var. Krom, alüminyum malzeme kullanımı ile şık bir etki verilmişse de maalesef iç mekandaki yoğun sert plastik malzeme kullanımı biraz olumsuz bir etki yaratıyor. 7 inçlik dokunmatik ekran yeterli. Ancak vites kolu önündeki bardaklık pek kullanışlı olmamış.

 

Citroen-C3-Aircross- Beyaz
Citroen C3 Aircross Motor Seçenekleri Nasıl?

Eğer yeni Citroen C3 Aircross almayı düşünüyorsanız 2 motor seçeneğiniz var. 1,6 Blue HDi dizel 6 ileri manuel şanzıman donanımı veya 1,2 litre turbo benzinli 6 ileri otomatik şanzımanlı seçenek.

 

Citroen C3 Aircross’un Rakipleri Kimler?

Araç, crossover segmentinin yarışçısı olarak tasarlanmış. Bu kategoride çok fazla seçenek var. Bu da geniş fiyat ve kalite kadar geniş tasarım seçeneği demek. Bu segmentte yarışmak epey zor.

 

En yakın rakipler listesine,  aynı platformda üretilen ve aynı grubun ürünü olan Peugeot 2008 ile başlayabiliriz. Ayrıca Nissan Juke de önemli bir rakip. Bu üç aracın da özgün bir tasarımı var.

 

Citroen C3 Aircross Ne Kadar Yakıt Tüketiyor?

Yakıt tüketimi konusunda Citroen C3 Aircross modeli şehir içinde 6,9 litre, şehir dışında 4,8 litre yakıt tüketiyor. Ortalama yakıt tüketimi 5,6 litre.

 

Bazıları için aracın gürültü seviyesi de çok önemlidir. Aslında eğer Maserati kullanmıyorsanız gürültüyü iyi absorbe eden ve sessiz çalışan bir motor oldukça önemli.

Citroen C3 Aircross’un gürültü değerleri de şöyle:

Rölantide 42dB (A)

50km/s (D’de): 60dB(A)

100 km/s (D’de): 69dB (A)

120km/s (D’de): 72 dB (A)

 

Citroen-C3-Aircross Arkadan Görünüm
Citroen C3 Aircross Kaç Para?

Citroen C3 Aircross’un fiyatı konusunda baz fiyat; 119.150 TL. Bizim test ettiğimiz Citroen C3 Aircross 1,2 Puretech EAT6’nın fiyatı ise 128.510TL.

 

Citroen C3 Aircross’ta Beğenilmeyenler

Citroen C3 Aircross hakkında eleştirmenler ne demiş diye de baktık. Ülkemizde de yayını olan ciddi otomobil dergilerini karıştırdık. Ortak eleştiriler şöyle: Arka koltuklardaki baş mesafesi özellikle uzun boylular için kısıtlı bulunuyor. Elektronik güvenlik donanımları da yetersiz bulunuyor. Ayrıca aracı yük arttığında yakıt tüketimi konusunda test edenler bu durumda yakıtın gözle görülür derecede arttığını fark etmişler. Bizim de test ettiğimiz benzinli Citroen C3 Aircross’un fiyatı da sınıfına göre biraz yüksek.

 

Yorum ekle