Yolcu360 Blog
2018-volkswagen-polo-gti
2018-volkswagen-polo-gti

VW Polo GTi Sürüş İzlenimi

Ülkemizde de çok sevilen VW Polo 2018 modelini inceledik: Yeni Polo kaç para, nasıl görünüyor, neler değişmiş, ne kadar yakıyor baktık….

VW Polo GTi Sürüş İzlenimi

Volkswagen Polo GTiVolkswagen Polo GTi test sürüşü izlenimleri çok merak ediliyor. Zira, yeni Polo hem fiyatı hem de güvenlik özellikleri ile sınıfının önemli bir yarışçısı.

2018 Volkswagen Polo Hakkında Bilgiler

İlk Polo, 1975 yılında piyasaya sürülmüştü. O günden bugüne ulaşan bir seri olmasıyla ayrıca önemli olan Polo tasarımı ve ekonomik sürüş sunması ile öne çıktı yıllarca. Her yeni nesilde daha güçlü bir hale gelen, sürekli eksiklerini kapatarak çok sadık bir hayran kitlesi yakalayan Polo, Türkiye otomotiv pazarının da en sevilen ve en çok tercih edilen otomobilleri arasında yer alıyor.

Yeni Polo’nun Tasarımı Nasıl?

Öncelikle 2018 Polo modeli eskiye oranla daha iri. Boyu 4 metre olmuş mesela. Çift egzoz çıkışı da çok yarışçı bir hava vermiş. Tavan Spoyleri de farklı. Yeni Polo’nun boyutlarına baktığımızda uzunluk: 4053mm, genişlik: 1751mm, yükseklik: 1461mm şeklinde.

2018 Polo İç Mekan Tasarımı Nasıl?
Volkswagen Polo GTi
Volkswagen Polo GTi Gri

Polo 2018 modelinde iç mekanda da kaliteyi arttırmış. Ama ilk dikkat çeken detay, büyüyen boyutlarla birlikte iç mekan ferahlığının da artmış olması. Polo’Nun iç mekanında desenli koltuk kumaşı kullanılmış. Bu da yenilikçi bir stil. Ekose desenli koltuk kumaşı aslında GTi geleneğinin bir parçası ama son yıllarda incelediğimiz araçlarda düz deri kumaş çok daha yaygın olunca bunu yenilikçi olarak algılıyoruz. Opsiyonel dijital gösterge tablosu çok işlevsel. Kırmızı dikiş kullanımı da hoş olmuş.

Yeni VW Polo’nun Sürüş Dinamikleri Nasıl?
Volkswagen Polo GTi İç Mekan
Volkswagen Polo GTi İç Mekan

Ön aks mühendislerin özellikle dikkatini çekiyor. Optimal mekanik tutunma ve başarılı seri yönlendirme ikilisi mükemmel optimize edilmiş. Yeni polo’yu kullananlar farkı anlayacak. Virajlarda da hedeften sapmıyor. Polo GTİ’nin arka aksı da %70 daha rijit. Yine ağırlık da selefine göre daha dengeli dağıtılmış.

Yeni Volswagen Polo GTi Boyutlar

Aracın toplam ağırlığı: 1260kg. Yeni Polo bagaj kapasitesi 305 litre. Koltuklar yatırıldığında da 1079 litrelik bir alan söz konusu. Dingil mesafesi 2551mm. Depo kapasitesi, 40litre.

Volkswagen Polo GTi Motoru
Volkswagen Polo GTi Motoru
Yeni Polo’nun Motoru Nasıl?

Motor tipi ve Konumu: Sıralı, turbo, önde, enlemesine.

Yakıt Türü: Benzin.

Silindir Subap Sayısı: 4&16.

Silindir Hacmi: 1998cc.

Maksimum Güç: Maksimum Tork: 320Nm 1500-4400d/d

0-100km/s hızlanma: 6,7

Maksimum Hız: 237km/sn.

 

Yorum ekle