Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Cenova Çevresinde Gezilecek Yerler

Cenova Çevresinde Gezilecek Yerler

Ligurya bölgesinin başkenti Cenova farklı bir İtalya deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir gezi rotası. Ülkenin en önemli ticaret limanlarından birine sahip olan Cenova’nın kendisi kadar etrafında da görülecek pek çok yer bulunuyor. İtalyan Rivierası’nı baştan sona dolaşmak isteyenler için ideal bir başlangıç noktası olan Cenova’nın yakınlarında nereler var gelin birlikte keşfedelim.

Cenova Çevresinde Gezilecek Yerler

  • Portofino

Aşk şarkılarında adı geçen İtalyan Rivierası’nın gözbebeği Portofino Cenova’ya sadece bir saatlik uzaklıkta. Rengarenk evlerin sıralandığı Portofino bir zamanlar kendi halinde bir balıkçı kasabasıyken bugün Avrupa’nın en fazla ziyaretçi çeken rotalarından biri. Kartpostaldan fırlamış gibi sıralanan evler, Akdeniz’in turkuaz rengi denizi ile birleşince seyrine doyulmaz bir güzellik sunuyor Portofino. En romantik balayı adresleri arasında yer alan Portofino’nun tadını çıkarmak için en ideal mevsim elbette yaz. Günübirlik rahatlıkla gezilebilse de birkaç gün burada kalıp unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • Cinque Terre

Ligurya bölgesinin en özel gezi duraklarından biri olan Cinque Terre İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İtalyan Rivierası’da birbiri ardına sıralanmış beş ayrı köyden oluşan Cinque Terre’ye araç ile giriş yapılamıyor. Günlük tren bileti alıp köyler arasında tren yolculuğu ile seyahat edebiliyorsunuz, zaten köyler arasındaki mesafe en fazla 5 dakika. Rengarenk evleri ile Cinque Terre fotoğraflarının yıldızı Manarola, geniş sahili ile deniz tutkunlarının vazgeçilmezi Monterosso al Mare, Akdeniz’in en lezzetli deniz ürünlerini tadabileceğiniz Riomaggiore’yi görmeden dönmeyin.

  • Camogli

Cenova gezinizde günübirlik uğrayabileceğiniz adreslerden bir diğeri ise şirin bir balıkçı kasabası olan Camogli. Araçla ulaşım ortalama 45 dakika sürüyor. 10. yüzyılda inşa edilmiş olan Dragonara Kalesi’nin terasında Camogli’nin nefis manzarasını fotoğraflayabilir, Santa Maria Assunt Bazilikası’nı ziyaret edebilirsiniz. Yaz aylarında gelirseniz mayonuzu da mutlaka yanınıza alın çünkü Camogli’de denize girmek ayrı bir keyifli. Karnınız acıktığında sahil kenarındaki restoranlarda yöreye özgü lezzetlerle nefis bir gastronomi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Cenova Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Cenova’nın Yakınlarında Nereler Var?

  • Boccadasse

Cenova’ya gelmişken yarım gününüzü Boccadasse’ye ayırmaya ne dersiniz? Yeşil panjurlu renkli evleri ile şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Boccadasse’de spritz eşliğinde gün batımını seyredebilir, sakinliğin keyfini sürebilirsiniz. Neredeyse 100 yıllık bir balıkçı köyü olan Boccadasse’nin küçük bir de sahili bulunuyor, yaz aylarında burada denize girmeniz mümkün. Yürüyüş yapmayı seviyorsanız Foca’dan başlayıp Boccadasse’ye uzanan Corso Italia yolunu takip edin. Cenova’nın ünlü sahil şeridi yaklaşık 2.5 km uzunluğunda.

  • Rapallo

İtalya Rivierası’nı keşfetmek isteyenler için harika bir gezi durağı olan Rapallo Cenova’ya ortalama 45 dakikalık mesafede yer alıyor. Körfezi süsleyen renkli evleri, zümrüt rengi denizi ve balıkçı tekneleriyle misafirlerine tablo gibi manzaralar sunan Rapallo dalış yapmayı sevenler için de eşsiz noktalardan biri. Gezinize tarihi kent merkezi Centro Storico’dan başlayabilir, Art Nouveau akımının en özel örneklerinden birini yansıtan fresklerle süslü The Music Kiosk’u görebilirsiniz. Şehrin simgesi olan ve tarihi 15. yüzyıla uzanan Rapallo Kalesi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın. Rapallo’yu tepeden görmek isteyenler teleferiğe binerek 7 dakikalık keyifli bir yolculuğa çıkabilir.

İtalya Turu için öneriler yazımıza tıklayabilirsiniz.

Yorum ekle