Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Japon Araba Markaları | Japon Arabaları

Japon Araba Markaları | Japon Arabaları

Japon otomobillerinin yüksek kalitesi, onları dünya çapında en iyi otomobiller arasında üst sıralara yerleştirmeyi başarmış. Efsanevi hale gelen Japon otomobil şirketlerinin büyük isimleri arasında Toyota, Honda ve Mazda yer alıyor. Ancak Japon arabaları sadece bu markalarla sınırlı değil. Peki, Japon otomobil markaları arasında neler var? Japon marka arabalar hangileri? Japon arabaları markası listesinde hangileri var? İşte tüm bu soruların cevapları Yolcu360 ekibi tarafından sizler için Japon araba markaları yazısı içerisinde derlendi.

Japon Araba Markaları

  • Toyota

Avrupalılar kadar eski bir üretici olmamasına rağmen, Toyota, araçlarının kalitesi ve sağladığı sürüşlerin güvenliği ile tanınıyor ve dünyanın en iyi üreticilerinden biri olmaya devam ediyor. Toyota, her yıl yeni konseptlerle sektöre geldiği için otomobil üretiminde yenilikçi bir yaklaşım sürdürmeyi başarıyor.

Kuruluş yılı: 1937

Merkez: Toyota, Aichi, Japonya

  • Lexus

Japonya’nın en çok satan premium otomobil markası olan Lexus, Toyota Motor Corporation’ın lüks araç bölümü diyebiliriz. Lexus markası, kurucu Eiji Toyoda tarafından dünyanın en iyi otomobilini yaratmak için girişilen gizli bir proje ile ortaya çıkmış.

Kuruluş yılı: 1989

Merkez: Nagoya, Japonya

  • Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation, Japonya’nın lider otomobil üreticilerinden birisi. Şirket, 1870 yılında Yataro Iwasaki tarafından kurulmuş. Başlangıçta bir nakliye şirketi olarak kurulmuş. İlk olarak Mitsubishi Shipbuilding Co Ltd olarak biliniyormuş. Ancak 1873’te Mitsubishi Shokai olarak yeniden adlandırılmış ve kısa bir süre sonra gemilere kömür tedarik etmek için kömür madenciliği işine girmiş.

Kuruluş yılı: 1970

Merkez: Minato, Tokyo, Japonya

  • Suzuki

Japon otomobil üreticisi Suzuki, 100 yıllık zengin bir geçmişe sahip. Suzuki tarihinin en başından beri, şirket güvenilir otomobiller sağlamasıyla tanınmakta. 20. yüzyılın başında başlayan küçük aile işletmesinden, bugün bilinen uluslararası bir şirkete dönüşen marka, gerçekten de ilham verici.

Kuruluş yılı: 1909

Merkez: Hamamatsu, Shizuoka, Japonya

  • Mitsuoka Motors

Mitsuoka Motors, Japonya’nın Toyama şehrinde bulunan küçük bir otomobil üreticisi. Şirket, 1950’ler ve 1960’ların İngiliz araçlarının tasarım ipuçlarına sahip otomobiller üretmesiyle popüler hale gelmiş. Şirket, sedanların yanı sıra yolcu otobüsleri ve spor arabaları da üretiyor.

Kuruluş yılı: 1968

Merkez: 508-3, Kakeomachi, Toyama City, Toyama Prefecture, Japonya

Fransız Araba Markaları için tıklayınız.

Japon Arabaları

  • Mazda

Mazda’nın tarihi, Toyo Cork Kogyo Co Ltd’nin 1920 yılında Jujiro Matsuda tarafından kurulmasıyla başlamış. Şirket, Japonya’da çok sayıda endüstri için takım tezgahları üretmiş bir süre. Bununla birlikte, 1931’de düşük kar etmeye başlayınca araba sektörüne yönelmeye karar vermiş ve Mazda-Go adlı ünlü üç tekerlekli kamyonu tanıtmış.

Kuruluş yılı: 1915

Merkez: 3-1 Chome, Fuchu, Aki, Hiroshima, Japonya

  • Honda

Otomobil araç üretimi, motosikletten ayrı olarak Honda’nın 1969 yılında ilgisini çekmeye başlamış. Şu anda üretimde olan 20’den fazla modelle Honda, otomotiv endüstrisinde küresel düzeyde önemli bir oyuncu rolünde diyebiliriz.

Kuruluş yılı: 1946

Merkez: Minato, Tokyo, Japonya

  • Acura

Acura, Japonya’nın ilk lüks otomotiv markası olarak öne çıkıyor. Marka hakkında gerçekten ilginç olan şey, ünlü otomobil üreticisi Honda’nın bir alt bölümü olması.

Kuruluş yılı: 1986

Merkez: Minato, Tokyo, Japonya

İngiliz Arabaları yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle