Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Bologna Yeme-İçme Rehberi | Bologna Mutfağı

Bologna Yeme-İçme Rehberi | Bologna Mutfağı

İtalya’yı rotanıza eklemeyi düşünüyorsanız sağlıklı beslenme ve diyete kısa bir süreliğine veda etme etmeye hazır olun! Hemen her şehirde baş döndüren lezzetlerin yer aldığı İtalya gurmelerin de uğrak durakları arasında. Kızıl rengi mimarisiyle hayranlık uyandıran Bologna da bu şehirlerden biri. Kent sadece tarihi yapılarıyla değil mideleri şenlendiren nefis mutfağıyla da cezbedici. “La grassa” yani “şişman’’ unvanının hakkını fazlasıyla veriyor!

Bologna Mutfağı

Bologna İtalya’nın yeme-içme kültürünün gelişmiş olduğu şehirlerinin başında geliyor. Öyle ki Bologna’yı İtalya’nın gastronomi üssü diye adlandıranlar bile var. Emilia Romagna bölgesinin başkenti Bologna’da aç kalmanız olası değil. Bologna mutfağı denince akla ilk olarak bolonez soslu makarna geliyor elbette. Ragu alla Bolognese olarak adlandırılan bolonez sos nefis bir lezzete sahip. Denemek isterseniz menülerde “Tagliatelle al ragu” şeklinde bulabilirsiniz. Tagliatelle Emilia Romagna bölgesine özgü yumurtalı bir makarna türü. Spaghetti’nin biraz daha kalın şeritlisi gibi de düşünebilirsiniz. Eğer domuz eti hassasiyetiniz varsa bolonez sos size göre olmayabilir.

Bologna gezi rehberi için tıklayınız.

Bologna Lezzetleri

Bologna mutfağının öne çıkan lezzetlerinden bir diğeri ise Tortellini. Parmesan peynirli ve domuz etli olmak üzere iki farklı şekilde hazırlanan tortellini mantıya benzer görünümüyle aşina olduğumuz lezzetlerden biri. Şarküteri ürünlerine meraklıysanız Bologna’ya özgü Mortadella salamını deneyebilirsiniz. Domuz eti ile hazırlanan Mortadella sabah kahvaltılarında kendine sıkça yer buluyor.

Bologna’ya gelmişken denemeniz gereken lezzetlerden biri de Parmigiano Reggiano yani parmesan peyniri. Bologna ve çevresinde üretilen bu nefis peynir 12 ila 36 ay boyunca olgunlaştırıldıktan sonra tüketiliyor.

Bologna mutfağında ıspanak en sık kullanılan sebzelerden biri. Ricotta peyniri ve ıspanak dolgulu tortelloni ile birlikte ıspanaklı lazanya Bologna’da denemeye değer lezzetler arasında. Bölgenin Tigelle adı verilen küçük ekmekleri de yemeklerle sıkça servis ediliyor.

Bologna Yeme-İçme Rehberi

  • Bir şehrin mutfağını keşfetmenin en iyi yolu pazarlarını gezmekten geçer. Mercato delle Erbe ve Mercato di Mezzo Bologna’nın ünlü yemek pazarlarının başında geliyor. Taze sebze-meyvenin yanı sıra şarküteri ürünleri için de gitmeye değer. Her iki pazarda da karnınızı doyurabileceğiniz gurme mekanlar mevcut.
  • Osteria dell’Orsa bolonez soslu tagliatelle denemek isterseniz listenize eklemeniz gereken lokal mekanlardan biri.
  • Akşam üzeri şarap keyfi yapmak isterseniz Osteria del Sole nokta atışı bir adres.
  • Bologna yeme-içme rehberi kapsamında kahve içmek için Caffe Terzi bir Bologna klasiği. Tatlılarıyla öne çıkan Gelateria Gamberini de listenizde bulunsun.
  • Sabahları kruvasan ve kahve ile hızlı bir kahvaltı yapmak isterseniz Bottega Portici’ye uğrayabilirsiniz.

 

 

Yorum ekle