Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Damak Düşkünlerinin Gitmesi Gereken 7 Şehir

Damak Düşkünlerinin Gitmesi Gereken 7 Şehir

Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek gibisi yok! Üstüne gittiğiniz şehir göze olduğu kadar mideye de hitap ediyorsa daha ne olsun. Son yıllarda damak tutkunlarına özel gurme turları hayli yükselişte. Özellikle Anadolu’nun eşsiz coğrafyası ile birlikte yöresel lezzetlerini keşfetmek bambaşka bir deneyim sunuyor. Siz de hem gezeyim hem mide ziyafeti çekeyim diyenlerdenseniz bu şehirleri listenize mutlaka ekleyin.

Damak Düşkünlerine Özel Şehirler

  • Hatay

Damak düşkünlerinin gitmesi gereken yerler listemizin ilk sırasında hem tarihi hem yemek kültürü ile keşfedilmeye değer Hatay bulunuyor. Birbirinden farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Hatay’da bu çok kültürlülük yemeklere de yansıyor. Ülkemizin en zengin mutfaklarından biri olan Hatay mutfağı nefis tatlara sahip. Fellah köftesi, muhammara, kömbe, mütebbel, kağıt kebabı, biberli ekmek, İskenderun döneri, haytalı, künefe Hatay’da deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

Antakya gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Gaziantep

Gaziantepsiz bir gurme şehirler listesi düşünülemez elbette. Gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Gaziantep bu unvanın hakkını sonuna kadar veriyor. Kültürel zenginliğinin mutfağına yansıdığı şehirlerin başında gelen Gaziantep’e özel gurme turları düzenleniyor. 200’ü aşkın yemek çeşidinin bulunduğu şehirde kilo almadan dönmeniz neredeyse imkansız. Beyran çorbası ile güne başlayabileceğiniz şehirde simit kebabı, patlıcan kebabı, Alinazik, Antep lahmacunu, firik pilavı, ekşili köfte ile lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Dünyaca ünlü Antep baklavası ve katmerin tadına bakmadan sakın dönmeyin.

Gaziantep merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Adana 

Şimdi sırada Çukurova’nın bereketli topraklarında adeta bir yıldız gibi parlayan Adana var. Kebap düşkünlerinin vazgeçilmez rotalarının başında gelen Adana’da deneyebileceğiniz lezzetler sadece kebapla sınırlı değil elbet. Analı kızlı, yüksük çorbası, mumbar dolması, şırdan, kırkkat, bici bici, halka tatlısı, misis ayranı şehrin öne çıkan tatları arasında.

Adana’da nerede ne yenir yazısı için tıklayınız.

  • Mardin

Güneydoğu’nun incisi Mardin köklü kültürü ile olduğu kadar mutfağı ile de ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacağınız Mardin’de kuzu budu ve bademle hazırlanan dobo, işkembe dolması olarak da bilinen kibbe, Mardin usulü içli köfte ikbebet denemeye değer yemeklerden sadece birkaçı. Zengin kahve çeşitleri ile öne çıkan şehirde acı kahve mırrayı mutlaka tadın.

Mardin merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Gurme Şehirler

  • Konya

Gastronomi rotasına çıkacak olanların uğraması gereken yerlerden biri de Konya. Her damağa hitap eden lezzetleriyle mide şöleni yaşatan Konya’da başta etli etmek olmak üzere fırın kebabı, çebiç, Mevlana böreği, höşmerim sevilen lezzetlerin başında geliyor.

Konya gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Bolu

Doğal güzellikleriyle görenleri hayran bırakan Bolu yöresel yemekleriyle de adeta damak çatlatıyor. Aşçıları ile ünlü Bolu’da deneyimli ustaların ellerinden tadabileceğiniz yemekler uzun süre hafızalarınıza kazınacak. Ovmaç çorbası, Abant kebabı, Mengen pilavı, Bolu köftesi, kaldırık dolması, kabaklı gözleme, saray helvası Bolu’ya yolunuz düştüğünde tadabileceğiniz meşhur yemekler arasında. Dönüşte Bolu çikolatası almayı unutmayın.

Bolu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Trabzon

Damak düşkünlerinin listesine eklemesi gereken şehirlerden biri de Trabzon. Karadeniz mutfağının tadına varabileceğiniz şehirde başta hamsi tava olmak üzere Akçaabat köftesi, Trabzon pidesi, karalahana çorbası, muhlama, laz böreği, Hamsiköy sütlacı gibi lezzetler sizleri bekliyor.

Trabzon gezilecek yerler için tıklayınız.

Yorum ekle