Yolcu360 Blog
Çeşme Kumrusu

Çeşme’de Ne Yenir?

Çeşme’de ne yenir? Çeşme’nin nesi meşhur? Çeşme yemekleri hakkında biraz araştırma yaptık.

Çeşme’de Ne Yenir?

Çeşme YemekleriEge’nin incisi diye bilinen Çeşme, aslında ülkemizin  börtüsü, böceği, sakızı, zeytinyağı, börülcesi, tatili, eğlencesi, muhallebisidir. Mavi ve yeşilin enerjiye, hayata yansımasıdır. Peki, Çeşme’de ne yenir? Mesela bir Alaçatı tatilinde şehrin hangi lezzetlerini keşfetmelisiniz?

Çeşme Yemekleri

Çeşme Mücveri

İlçenin adını aldığı ‘çeşme’  yaşayan her canlı için bolluk bereket, zenginlik, azalmadan artan, bulanmadan akan,  hayat veren ‘su’yun başlangıç noktasıdır. Yemeklerindeki zenginlik, adıyla uyuşmaktadır ilçenin.

Çeşme Kumrusu

Çeşme’de Kumru Keyfi

Kumru, İzmir’e özel susamlı ekmeği, peynir, domates, sucuk ve salamıyla dans eden müthiş bir lezzet. Ekmeği kumru kuşuna benzetildiği için bu adı almış. Sıcak olarak ve erimiş peynir ile servis ediliyor. Artık ülkenin pek çok yerinde yiyebiliyorsunuz Kumru’yu ama Çeşme’ye gitmişken orijinal lezzeti denememek de olmaz.

 

Çeşme’nin zeytinyağlı dünyası uçsuz bucaksız bir keşif gibidir.  Doğal zeytinyağı ile haddinden fazşa sebze ve ot zenginliğinin ayrıcalıklarını yaşayacağınız yerlerdendir Çeşme.

İzmir Köfteyi Çeşme’de Deneyin!

İlçe’de bir çok yerde tadına bakabileceğiniz İzmir köfte, patates ve köftenin özel sosuyla fırında pişirilmiş farklı bir versiyonudur. Bu yöreden ülkemizin tüm mutfaklarına misafir edilmiş ayrıcalıklı bir lezzet olmasını da özel sosuna borçluymuş.

Ve lokma;  ister en iyi restoranlarda, ister seyyar çalışan arabalarda yiyeceğiniz bu kıtır kıtır  tatlı, Çeşme sevginizi arttıracak. Üzerine hindistan cevizi veya çikolata sosu döküp yemek tamamen sizin tercihinize kalmış. Lokmaya rakip olan Bomba tatlısının ünü de, fırınlarda içi ev yapımı çikolatalarla doldurulmuş hamurundan ve yenildikten sonra sizi patlamaya hazır hissettirmesinden geliyor.

Çeşme Boyozu ve Gevrek

Kahvaltı  denilince akıllara Sefaradlar döneminden kalma Boyoz, yumurtaya eşlik ederek Çeşme kahvaltılarını onurlandırıyor.  İzmir tulumu, doğal zeytinleri, kekikli zeytinyağı ile donatılan kahvaltıdan sonra damla sakızlı bir kahve içerek sahile doğru yol alabiliyorsunuz.

Çeşme Kumrusu ve boyözü

Ayrıca sakızlı un kurabiyesi , dondurma ve tabi ki sakızlı muhallebi ile tanışmadan dönmemenizi tavsiye ediyoruz. Sakızlı farklı lezzetler denemek istiyorsanız  kavanozda satılan reçelleri de tercih edebilirsiniz. Sevdiklerinizin kalbine giden yolun midesinden geçtiğini düşünenlerdenseniz, ev yapımı sakızlı reçeller, iyi bir hediye tercihi olacaktır.

 

Tüm ülkede simit olarak bilinen fakat çeşmede daha kıtır olmasından dolayı gevrek adını alan bu atıştırmalığı denizden çıkınca mutlaka yemelisiniz. İlçeye özgü başka bir atıştırmalık da Çeşme midye dolmasıdır. Plajlarda özellikle soğuk biranın yanında epeyce rağbet görüyor.

Çeşme’nin Nesi Meşhur?

Aslında sorunun cevabı her şeyi. Ama yine de özetleyelim. Çeşme’nin dillere destan mutfağı ve yemekleri dışında denizi, doğası, tarihi, gece hayatı, kaplıcaları diye uzanan bir listeyi özetlemek de zor aslında.

1508 yılında Osmanlı padişahı 2.Beyazıt tarafından yapılan Çeşme kalesi tüm ilçeyi tepeden görebilen nadir yerlerden biridir. Kısa bir feribot yolculuğu göze alınarak gidilen Sakız adası görülmeye değer yerlerdendir.

Rüzgar değirmeni ve dar sokakları ile sizi bir Yunan kasabasında olduğunuzu düşündüren Alaçatı , gece eğlence merkezleri ile neşenizi arttırabiliyor. Ve hayatınızın bir yerinde sörf deneyimini yaşamak var ise doğru adrestesiniz.

Çeşme Araç Kiralama Fiyatları

İzmir Çeşme araç kiralama fiyatları için yolcu360.com anasayfasını kullanabilirsiniz. Sistemdeki online rezervasyon modülüne Çeşme lokasyon bilgisini girip Çeşme kiralık araç fiyatlarını listeleyebilirsiniz. Çeşme oto kiralama fiyatlarını karşılaştırabilir, uygun fiyata Çeşme’den araba kiralayabilirsiniz.

 

Yorum ekle