Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Fransa’da Gezilecek Birbirinden Güzel Köyler

Fransa’da Gezilecek Birbirinden Güzel Köyler

Fransa’nın güneyinde birbirinden değerli tarihi yapılara ev sahipliği yapan ve eşsiz tabiatı ile sizleri kucaklayacak Fransa köyleri, mutlaka görülmeye değer.

Fransa deyince sizin de aklınıza ilk olarak Paris mi geliyor? Oysa biraz daha güneylere indiğinizde büyüleyici atmosferiyle birbirinden güzel Fransa köyleri sizleri karşılıyor. Yemyeşil doğası ve Ortaçağ’dan kalma tarihi yapıları ile bir tatilden çok daha fazlasını sunan Fransa köylerini gelin birlikte keşfedelim.


Fransa’nın En Güzel Köyleri

  • Eze

Cote d’Azur’un kartal yuvası olarak adlandırılan Eze köyü Nice ve Monako arasında yer alıyor. Ünlü filozof Nietzsche’nin de bir dönem yaşadığı Eze köyü dar sokakları ve taş evleri ile sizi yüzlerce yıl öncesine götürüyor. Sağlı sollu sanat galerileriyle tam bir sanat köyü olan Eze’de hediyelik eşya dükkanları da fazlasıyla cezbedici. Eze’e gelmişken yüzlerce çeşit bitki türünü bir arada görebileceğiniz Le Jardin Exotique d’Eze’e ye uğramayı sakın unutmayın.

  • Saint Paul de Vence

Şimdi sizleri pek çok ressamın tablosuna ilham kaynağı olan güzeller güzeli bir köye götürmek istiyorum: Saint Paul de Vence. Ortaçağ havasını sonuna kadar hissedebileceğiniz Fransa köylerinden olan Saint Paul de Vence Nice’e sadece yarım saat uzaklıkta. Zeytin ve çam ağaçlarının arasında gizlenen tarihi köy Picasso’dan Matisse’e ünlü ressamların uğrak durakları arasında yer almış. Adım başı fotoğraf molası vereceğiniz Saint Paul de Vence’te Güney Fransa’nın meşhur şaraplarını tatmadan dönmeyin.

 

  • Eguisheim

Sırada 2013 yılında Fransa’nın en güzel köyü seçilen Eguisheim var. Alsace bölgesinde yer alan Eguisheim çiçeklerle süslü rengarenk evleri ile görülmeye değer. Colmar’a araçla on dakika uzaklıkta bulunan Eguisheim’i baştan sona gezmeniz en fazla 45 dakikanızı alıyor. Köy oldukça küçük ama öyle fotojenik ki ayrılmakta zorluk çekeceğinize eminim.

 

  • Sault

Fransa’nın en güzel köyleri listesine girmeyi hak eden bir diğer köy Sault. Lavanta tarlalarıyla ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunan Sault Provence bölgesinin en özel yerleşim yerlerinden biri. Dört bir yanı lavanta kokan Sault’ta alışveriş yapmaya da doyamayacaksınız. Lavantalı şampuandan duş jeline, vücut losyonundan kozmetik ürünlere kadar aradığınızdan çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Sault’un meşhur lavanta balı ve lavantalı dondurmasını da mutlaka deneyin derim.


Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan yaklaşık üç saatlik bir uçak yolculuğu ile aktarmasız olarak ulaşabileceğiniz Charles De Gaulle Havalimanı’ndan araç kiralayarak şehir merkezine ulaşım sağlayabilir, yolcu360’ın Paris araç kiralama seçeneklerini kullanarak köylerine konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa'nın keşfedilmesi gereken köyleri

Yorum ekle