Yolcu360 Blog

Benzinli Mazda 6 İncelemesi

Konforlu, havalı, şık ve teknolojisi yenilikçi premium sedan olan Mazda 6’nın yeni versiyonunu inceliyoruz. Bakalım Mazda 6 hakkında söylendiği kadar iyi mi? Mazda 6 alınır mı alınmaz mı? Mazda kiralama ve Mazda 6 kiralama fiyatlarına da bakalım… Benzinli Mazda 6 incelemesi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek Mazda marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Benzinli Mazda 6 İncelemesi

Kaynak: https://www.cnet.com/

Mazda 6 tasarımı ile göze gerçekten hoş görünüyor. Ayrıca işlevsellik ve konfor konusunda da çok iyi. Mazda’nın premium segmentindeki temsilcisi olan otomobil, Kodo tasarım felsefesinin güzel bir ürünü. Kodo felsefesi ile marka, sürücünün yani araç sahibinin otomobille bütünleşmesini önemsemiyor. Bu eksende de sürücüye kolaylık sağlamak için detaylı bir araştırma ve Ar-Ge yapılmış. Şimdi, Mazda 6 tasarım ve teknik özelliklerine detaylıca bakalım…

Mazda 6 Tasarım Özellikleri

Kaynak: https://www.cnet.com/

Yatay çizgiler, otomobili olduğundan uzun gösteriyor. Bu uzunluk da onun premium havasına katkı sağlıyor. “iş adamı arabası” imajını kuvvetlendiriyor. Büyük ızgaranın konumlanış biçimi de çok hoş. Mazda logosuna eşlik eden lED farlar, agresif yüz onu, iyice havalı kılıyor. Ön kısım adeta ileri gitme isteği uyandırıyor. Arkaya doğru alçalan tavan, coupe görünümlü sedan stilini vurguluyor. Mazda 6’nın arkadan görünüşü de benzer şekilde sert ve güçlü. Ön farlarla uyumlu bir arka far tasarımı var. Yatay çizgideki stoplar ve krom şerit uyumu hoş. Tüm gövde boyunca bolca kromajlı çelik detay var. Derinlik ve parlaklık hissi de belirgin. 

Mazda CX-5 İncelemesi için tıklayınız.

Takumi Nuri: Mazda 6’nın İç Mekanı

Kaynak: https://www.cnet.com/

Mazda 6’nın Kodo felsefesinin bir ürünü olduğunu söylemiştik. İç mekanda da Takumi Nuri adı verilen derin ve parlak olma felsefesi hakim. Karmaşadan uzak, yalın tasarlanan Mazda 6 iç mekanı, dikkati hiç dağıtmıyor. Ortamın genişliği yeterli. Görüş açıları da çok iyi. Ele iyi oturan direksiyon simidi, araçla ilgili pek çok işlevi de kontrol edebileceğiniz bir teknolojiye sahip. Aracı kullanırken hemen her şeyi buradan kontrol etmek, büyük konfor. Mazda 6 gösterge ekranlarının takibi de kolay. Orta konsoldaki bilgi ve eğlence ekranı işlevsel bir yapıya sahip. 

Mazda 6 Motor Özellikleri

Mazda 6’nın 2.0 litrelik turbo benzinli motoru konuğumuz oldu. Zaten ülkemizde Mazda 6 modeli sadece benzinli motorla satışta. 165 Hp güç ile gelen motor oldukça atak. Zaten motor, gücün hakkını fazlasıyla veriyor. Motora eşlik eden 6 ileri otomatik şanzımanın da motorla uyumu çok iyi. Başarılı vites geçişleri sunan şanzıman, atak yapısıyla pek çok kullanıcı tarafından onaylanmış. 100 km’de 8 litre yakıt tüketimi ise çok makul sayılmaz. 

Mazda Otomobillerinin Tarihten Bugüne Değişimi için tıklayınız.

Mazda 6 Kiralama Fiyatları Nasıl?

Mazda 6 kiralama fiyatları için farklı rent a car firmalarının ofislerindeki kiralık araç listelerine bakabilirsiniz. Uyguna Mazda 6 kiralamak üzere bu fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Ancak bu süreç biraz zahmetli olabilir. Daha pratik bir yöntem için kiralık Mazda 6 fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. yolcu360.com ile kiralık Mazda 6 fiyatlarını karşılaştırabilir ve aradığınız sonucu hemen bulabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle