Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Baltalı Gölü / Uşak Gezilecek Yerler

Baltalı Gölü / Uşak Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi’nde deniz denince akla ilk gelen şehirler arasında olmasa da barındırdığı zenginliklerle Batı Anadolu’nun en güzel seyahat rotalarından biri. Uşak, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ön plana çıkan bir şehir. Dolayısıyla, doğa turizmi ve kültür turizmi ile ilgilenenlerin uğrak noktalarından biri. Uşak gezilecek yerler listesinde yer alan ve Banaz Çayı‘na yakın bir konum da bulunan Baltalı Gölü, Uşak’ın en güzel yerlerinden biri. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Baltalı Gölü için yola çıkmaya ne dersiniz? Uşak gezi rehberi kapsamında Baltalı gölü gezi rehberi, sizler içinYolcu360 ekibi tarafından yazıldı.

Baltalı Gölü

Uşak Banaz ilçe sınırları içerisinde yer alan Baltalı Gölü, etrafını saran etrafını saran yemyeşil ormanlar ile huzurun ve sakinliğin adresi diyebiliriz. Baltalı Gölü yapay bir gölet olmasına karşın, doğal görünümü o kadar güzel ki adeta insanı sakinleştiriyor. Abant ya da Yedigöller gibi harika bir atmosfere sahip olan Baltalı Gölü çevresinde konaklama için maalesef otel veya pansiyon mevcut değil. O yüzden buraya gittiğinizde çadırlarınızı yanınıza almanızı öneririz. Birçok kişi tarafından Baltalı Gölü kamp yapmak amacı ile de tercih edilen Baltalı Gölü, piknik yapmak için de ideal. Haydi piknik çantanızı ve çadırlarınızı alın ve Baltalı Gölü’ne doğru yola çıkın 🙂

Uşak Yöresel Mutfağı

Uşak yemekleri‘nin tadına bakmadan Uşak’tan geri dönmeyin. Uşak yöresel yemekleri arasında Gümlü KebabıZini HamursuzuTarhana Çorbası ve Demir Tatlısı ön plana çıkıyor. Uşak yöresel yemekleri nerede yenir diye merak ediyorsanız Uşak Konağıİlyas Usta Lokantası ve Tarhanababa‘yı öneririz. Eskişehir’den yolculuğa başlayarak Uşak ilini keşfetmek isteyen seyehat severler, Eskişehir Havalimanı araç kiralama veya Eskişehir araç kiralama fırsatlarına bakabilirler.

Uşak gezilecek yerler

Baltalı Gölü dışında Uşak’ta gezilecek yerler nereleri, Uşak gezisi nasıl yapılırUşak’ta ne yenir gibi aklınızda sorular varsa detaylı Uşak gezi rehberi yazımız size yardımcı olabilir.

  • Clandras Köprüsü tarihi / Cılandıras Köprüsü tarihi

Banaz Çayı üzerine 2500 yıl önce Frigyalılar tarafından yaptırılan Tarihi Clandras Köprüsü, aslında bir su kemeri. Köprünün ilginç özelliklerinden biri, iki tarafınında dağ kayalığına dayandırılmış olması. Clandras Köprüsüne ait taşların yüzleri kalemle işlenmiş. Köprünün kemeri ise kasnak şeklinde. Clandras köprüsü piknik alanı olarak da yöre halkı tarafından kullanılmakta. Köprünün piknik yapmak için etkileyici olmasının nedeni çevresindeki ağaçların yoğunluğu ve Clandras Köprüsü Şelalesi‘nin eşsiz manzarası olabilir.

  • Uşak Ulubey Kanyonu

Uşak Ulubey Kanyonu dünyanın en büyük ikinci kanyonu.

  • Uşak Arkeoloji Müzesi

Müzede 5000 yıl öncesinden başlayarak toplanmış 19.086 adet arkeolojik eser bulunmakta.

  • Pepuza Antik Kenti

Pepuza Antik Kenti çok yeni keşfedilmiş Karahallı sınırları içinde bulunuyor .

  • Uşak Halı Kilim Müzesi

Türkiye’nin ilk halı ve kilim müzesi olan Uşak Halı Kilim Müzesi, dünyaca ünlü Uşak Halısı‘nın değişik ve gizemli motiflerini yakından inceleme fırsatını sizlere sunuyor.

  • Taşyaran Vadisi


Taşyaran Vadisi giriş ücreti
: Ücretsiz.

Taşyaran Vadisi ulaşım / Taşyaran Vadisine nasıl gidilir? : Uşak-İzmir karayolu üzerinde Yenişehir yönünde yer almakta.

  • Blaundus Antik Kenti

Blaundus Antik Kenti hikayesi oldukça ilginç. Büyük İskender’in Anadolu Seferleri sonucunda Makedonya’dan gelenler tarafından kurulan şehire yerleşen halk, kendilerine Makedonyalı Blaundus adını vermiş. Daha sonrasında Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemenliğine giren kent, Roma döneminde en parlak zamanını yaşamış. Blaundus Antik Kenti içerisindeki önemli yapılar arasında stadyum, kale, tiyatro, tapınaklar ve kaya mezarları yer almakta. İstanbul‘dan Uşak’a gidecek olanlar, İstanbul araç kiralama olanaklarına göz atarak, 5 saat 41 dakika içerisinde Bursa ve Eskişehir üzerinden geze geze Uşak’a ulaşabilirler.

Yorum ekle