Yolcu360 Blog
Alanya Kalesi Fotoğrafları

Korsanların Gözdesi Alanya Kalesi

Alanya Kalesi nerede? Alanya Kalesinde neler var? Alanya Kalesi girişi ücretli mi? Alanya Kalesi hakkında bilgiler ne diyor? Türkiye’deki Kaleler yazı dizisinde Alanya’nın simgesi Alanya Kalesini keşfedelim mi?

Alanya Kalesi FotoğraflarıKorsanların Gözdesi Alanya Kalesi

Alanya kalesi, sadece bugün değil tarih boyunca dikkat çekmiş bir yapı topluluğudur. Deniz kenarında kırmızı taştan örülmüş bu kale, çok güzel bir görünüm sunuyor. Korsanların uzun bir süre gözdesi konumunda olan Alanya Kalesi, bugün de bölgeye gelen turistlerin gözdesi. 

Alanya Kalesi, bir liman üzerinde yer alıyor. Alanya Kalesinin tarihi ise M.Ö. 2. yüzyıla uzanıyor. Onun etrafındaki yerleşimin ilk planları da Selçuklu döneminde atılmış. Buradaki sekizgen formlu Kızılkule ise Alanya’nın simgesi. Bu kuleyi Alanya gezisine çıkarsanız mutlaka görün. üzerinde mimarının adı yazan ender yapılardan biri çünkü. 

Kalenin limana bakan tepesinin sağ kanadında iki kule var. Bu kulelerden biri Esat Burcu olarak adlandırılıyor. Diğeri de Uğrun Burcu. 

Antalya Alanya Iotape Antik Sahili tanıtım yazısına da bakın!

Tersaneyi denizden ve güneybatıdan çevrelemek üzere uzanan surların için de bir de tophane var. Tonozla örtülü odaları olan bu tophane, türünün nadir örneklerinden biri olarak sanat tarihine geçmiş. Bu nedenle de kaleyi gezmeye sadece turistler değil arkeolog ve sanat tarihçiler de geliyor. Hem de dünyanın dört bir yanından. Zaten bu alanda bir de aslan başlı siper kaideleri de var ve gerçekten çok etkileyiciler. Bunların yanında fotoğraf çektirenlerin sayısı da çok. 

Alanya Kalesi ve Çevresi

Alanya Kalesi etrafında çok sayıda şirin lokanta, kafe vs var. Burada keyifli bir öğleden sonra menüsü ya da akşam yemeği deneyimleyebilirsiniz. Tekneyle Akdeniz turuna çıkabilir, çevredeki şirin pansiyonlarda konaklama yapabilirsiniz. 

Alanya gezi planlarınızda şehre havayoluyla gelenlerdenseniz Alanya araç kiralama seçenekleriyle bölgeyi gezmek çok konforlu olabilir. Alanya araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden fiyat araştırması yapabilirsiniz. yolcu360.com ile Alanya araba kiralama fiyatlarını karşılaştırabilir ve Alanya’da uygun fiyata oto kiralama yapabilirsiniz. 

Yorum ekle